Dateová ve 42 letech přepsala historii, vyhrála zápas na Australian Open

15. 1. 2013, 04:01
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN ženy - Veteránka Kimiko Dateová Krummová se zapsala do historie Australian Open. V Melbourne dnes deklasovala nasazenou Rusku Naďu Petrovovou a ve 42 letech se tak stala nejstarší hráčkou, jež dokázala vyhrát zápas na úvodním grandslamu sezony.
Profily hráčů
Kimiko Dateová-Krummová

Kimiko Dateová-Krummová se nejstarší tenistkou, která vyhrála na Australian Open utkání ve dvouhře, stala ve 42 letech a 109 dnech. "Jsem z vítězství nadšená, ale nehraju na rekordy. I kdybych prohrála a hrála bych dobře, tak bych si zápas užívala," řekla Dateová-Krummová. 

Japonka je pátou nejstarší hráčkou, která vyhrála grandslamový zápas ve dvouhře. Primát v tomto směru drží česká rodačka Martina Navrátilová, která ve Wimbledonu v roce 2004 slavila postup ještě v 47 letech a 235 dnech. 

Dateová-Krumová měla na Australian Open premiéru před 23 lety a nejdále to dotáhla do semifinále v roce 1994, v kterém prohrála s Němkou Steffi Grafovou. "Tenis miluji od trénování přes zápasy až po cestování," řekla Japonka, která s tenisem už v roce 1996 skončila, ale po 12 letech se na dvorce vrátila. 

Ve svém věku bývá po zápasech i po tréninku unavenější, proto musí více odpočívat. "Chodím do postele před desátou jako děti. Jím zdravě a včas, snažím se žít jednoduše. Není v tom nic mimořádného," usmívala se tenistka, jež má přepisování rekordů v krvi. V ninulosti se například stala také první Japonkou v Top 10.

Ve druhém kole bude hrát s Izraelkou Shahar Peerovou. Nedokázala říct, jestli to v případě porážky bude její poslední zápas v Austrálii. "Stát se může všechno, ale teď nevím. Sezona sotva začala, chci ji dokončit," řekla vítězka osmi turnajů WTA ve dvouhře.

Vyřazení Petrovové uvítá český fanoušek, neboť Ruska byla jedinou potencionální nasazenou soupeřkou Lucie Šafářové na cestě do osmifinále. V něm by česká dvojka teoreticky mohla vyzvat českou jedničku Petru Kvitovou. Obě ale mají před sebou ještě tři zápasy.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky (15. 01. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Dateová-Krummová (Jap.) - Petrovová (12-Rus.) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
fazil
klobouk dolu
Reagovat
tommr
pokud nebyla Petrovová nějak zraněná nebo nemocná tak je to od Date-Krumm opravdu neuvěřitelnej výkon před kterým je třeba hluboce smeknout ... :)
Pro naše nejlepší Kvitovou a Šafářovou to zároven znamená, že jim v jejich osmince odpadla (papírově) nejnebezpečnější soupeřka. Tak snad toho aspon jedna z nich využije ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemocná? Naděžda asi měla vážný periodický problém. Část překvapivých proher tenistek jde určitě na toto konto. Další vysvětlení častých výpadků je zatmění mozku, u ženských nic neobvyklého :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Periodický problém :)
Reagovat
misoSK
skvela hra od Dateovej, po minulej sezone, ktora az na uplny zaver na ITF turnajoch bola z jej strany nepodarena by ma uz nebolo byvalo napadlo, ze sa este moze dostat do takejto formy, a nic na tom nemeni ani skutocnost, ze Petrova dnes hrala tragicky
Reagovat
hranol
Nevim,co si mam o tom myslet...jestli Petrova tak hrala tragicky,nebo proste si Petrova "vsadila"...hodne sazkaru ji ma na svem "blacklistu"...hlava me nebere, aby tak ostudne prohrala s 42letou hrackou....o vsech hrackach s byvaleho SSSR..snad s vyjimkou Sharapky a snad i Azarenky,ale u teto hracky taky bylo podezreni..se traduje ze si "privydelavaji" prohrami...
Reagovat
misoSK
neviem ci je zrovna Petrova na nieco take odkazana a dalsia vec, keby to aj robi tak na to vyuzije asi mensi turnaj a nie Australian open, kde si vdaka priaznivemu losu mohla prist na pekne peniaze, ake niekde nedostane ani za titul, mozno proste nemala svoj den, aj to sa obcas stane...aj serena prehrala minuly rok na RG s Razzanovou
Reagovat
smazaný uživatel
...a nevsadila si :-) (Serena)
Reagovat
smazaný uživatel
já hral u Fortuny over 20,5, s výhrou Date jsem i počítal, ale ve třech... A pokud vyhraje Monfils a Hampton, tak mě bude stát 24000 :-(
Reagovat
hranol
Hmm....ja jimel na dvou tiketech,rikal jsem si ona nemuze s Date prohrat,to by jo byla ostuda...a hele...jeden tiket za 100..kurs 188....druhy tiket za 200..kurs 51....njn a treti tiket 1000..kurs 3.31 ten vysel...njn..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist