Davenportová bude novou kapitánkou Američanek v Billie Jean King Cupu

27. 9. 2023, 22:43
Aktuality 1
Novou kapitánkou amerických tenistek v Billie Jean King Cupu se stane vítězka tří grandslamů Lindsay Davenportová, která po listopadovém finále vystřídá ve funkci Kathy Rinaldiovou. Ta vedla Američanky od prosince 2016 a hned v následujícím roce s nimi vyhrála Fed Cup, předchůdce BJK Cupu.
Profily hráčů
Lindsay Davenportová (© Profimedia)

"Živě si vybavuji všechny fedcupové zápasy, vítězství, přátele i skvělé týmy, jejichž součástí jsem byla. Těším se na to, že si to vyzkouším z jiného úhlu. Budu se snažit být podobnou kapitánkou jako Billie (Jean Kingová). Uvidíme, jak mi to půjde," řekla sedmačtyřicetiletá Davenportová, která pod vedením Kingové přispěla ke třem triumfům ve Fed Cupu.

Bývalá světová jednička ve dvouhře i ve čtyřhře Davenportová má kromě tří singlových a tří deblových grandslamových titulů na kontě také olympijské zlato. Hráčskou kariéru definitivně ukončila v roce 2010, o čtyři roky později byla přijata do mezinárodní Síně slávy. Jako trenérka vedla matka čtyř dětí Madison Keysovou.

Finálový turnaj Billie Jean King Cupu je na programu od 7. do 12. listopadu v Seville a americký výběr se ve skupině utká s Českem a Švýcarskem. Do semifinále postoupí ze čtyř tříčlenných skupin pouze vítěz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist