Davenportová se kvůli zranění kolena odhlásila

26. 6. 2008, 15:17
Aktuality 0
Bývalá světová jednička Lindsay Davenportová odstoupila pár hodin před zápasem druhého kola z Wimbledonu. Z třetího grandslamu sezony vyřadilo 25. nasazenou tenistku podle agentury AP zranění pravého kolena. Do 3. kola už postoupila obhájkyně titulu Venus Williamsová.
Profily hráčů
Lindsay Davenportová

Dvaatřicetiletá wimbledonská šampionka z roku 1999, která se na trávě v All England Clubu představila po třech letech, se rozhodla odstoupit nedlouho před dnešním zápasem s Giselou Dulkovou. Argentinská tenistka tak bez boje prošla do třetího kola.

Ve svém úvodním vystoupení porazila Davenportová v úterý Renatu Voráčovou a už během zápasu s českou hráčkou si nechala koleno ošetřit. "Koleno mě trápí delší dobu," uvedla Američanka, kterou stejné zdravotní potíže připravily o generálku na Wimbledon, jíž byl turnaj v Eastbourne.

Davenportová přišla už o druhý letošní grandslam. Z nedávného Roland Garros se odhlásila kvůli osobním problémům.

Venus Williamsová katyní domácích tenistek
Obhájkyně titulu Venus Williamsová ve Wimbledonu postoupila do 3. kola. Turnajová sedmička porazila Anne Keothavongovou 7-5 6-3 a vyřadila tak už druhou domácí tenistku. V boji o osmifinále se utká se Španělkou Martinezovou Sanchezovou.

Jednatřicetiletá Thajka Tamarina Tanasugarnová znovu ukázala, že na trávě umí zahrát dobré turnaje. Dnes po vydařeném výkonu porazila 7-6 4-6 6-3 třináctou nasazenou Rusku Veru Zvonarevovou a ve Wimbledonu bude usilovat už o svůj sedmý postup do osmifinále. Čerstvou vítězku z Hertogenbosche čeká o 11 let mladší Novozélanďanka Marina Erakovičová.

WIMBLEDON ŽENY - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Dulková (Arg.) - Davenportová (25-USA) bez boje, Martinezová (Šp.) - Mirzaová (Ind.) 6:0, 4:6, 9:7.
doplněno:
V. Williamsová (7-USA) - Keothavongová (VB) 7:5, 6:3, Tanasugarnová (Thaj.) - Zvonarevová (13-Rus.) 7:6 (12:10), 4:6, 6:3, Erakovičová (N. Zéland) - Goergesová (Něm.) 6:2, 7:6 (7:5).

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist