Davenportovou uchvátilo zahájení her, teď se těší na čtyřhru

9. 8. 2008, 13:26
Aktuality 4
Bývalá světová jednička Lindsay Davenportová získala tři grandslamové tituly a vyhrála olympijské hry v Atlantě, ale nejhezčí okamžiky sportovní kariéry zažila na pátečním slavnostním zahájení olympiády v Pekingu. Kvůli bolavému kolenu na ní nebude hrát dvouhru, ale chystá se na čtyřhru s Liezel Huberovou.
Profily hráčů
Lindsay Davenportová

Dvaatřicetiletá Američanka s krajany nastoupila na plochu Ptačího hnízda před zraky amerického prezidenta George Bushe a velkolepý ceremoniál na ni udělal velký dojem. "Během své šestnáctileté kariéry jsem toho hodně zažila, ale musím říct, že včerejší večer byl pravděpodobně nejhezčím večerem, který jsem jako sportovkyně zažila," řekla Davenportová novinářům v Olympijském tenisovém centru.

Úžasné pro ni bylo setkání s hlavou státu. "Bylo velmi výjimečné, že tam byl prezident, protože všichni cítíme k našim vedoucím představitelům velkou úctu. Promluvil si s každým sportovcem našeho týmu," uvedla a pochvalovala si i atmosféru v americké výpravě. "Bylo velmi inspirující být kolem všech amerických sportovců."

Těší se na spolupráci na kurtu s jednou z dvojice nejlepších deblistek na světě Huberovou, která loni získala americké občanství. "Bude připravena krvácet červeno-bílo-modře. Máme slušnou šanci získat medaili," řekla na adresu spoluhráčky, která na olympiádě v Sydney reprezentovala Jihoafrickou republiku.

Davenportová do Pekingu přicestovala bez svého čtrnáctiměsíčního syna Jaggera, pro kterého by byla dlouhá cesta do Číny ještě náročná, i bez manžela. "Na pokoji jsem s Liezel. Koupelnu máme společnou s Jamesem (Blakem) a Samem (Querreym). V americkém týmu panuje dobrá nálada," pochvaluje si Davenportová. "Jsem její nová rodina," dodal s úsměvem Blake.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
To zahajeni bylo opravdu užasne, nikdy sem nic podobneho neviděl! no a co se tyče tenisu uvidime jak to dopadne všechno, jak nad tim přemyšlim tak ani nevim komu fandit a bude to podobne jako při davis cupu, že i outsider muže velmi překvapit:)
mimochodem nevite někdo na čem budou vysilat tenisove zapasy na ct2 či na nějakem eurosportu??diky
Reagovat
smazaný uživatel
zdarec, taky se uz hafo tesim na tenis...dival sem se a budou to vysilat asi jen na ct 4 sport, prvni prenos v pondeli nejak kolem 6 rano, mimochodem ja budu fandit williamsovem...
Reagovat
smazaný uživatel
zdarec, taky se uz hafo tesim na tenis...dival sem se a budou to vysilat asi jen na ct 4 sport, prvni prenos v pondeli nejak kolem 6 rano, mimochodem ja budu fandit williamsovem...
Reagovat
smazaný uživatel
diky za info. Ja budu fandit Chile, Nadalovi, ČR a z ženskych Safinove a debl Davenport:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist