Davis Cup: Argentinská sestava je bez překvapení

18. 11. 2011, 19:46
Aktuality 9
V nejsilnějším možném složení by měli letět argentinští tenisté do Španělska, kde se na začátku prosince pokusí vybojovat daviscupovou trofej. Ve výběru Jihoameričanů by neměl chybět 11. hráč světa Juan Martín del Potro, vedle něhož kapitán Vazquez předběžně nominoval Davida Nalbandiana, Juana Monaka, Juana Ignacia Chelu a Eduarda Schwanka.
Juan Martin Del Potro

O tom, jak bude vypadat oficiální sestava, může Modesto "Tito" Vazquez přemýšlet do příštího úterý, kdy ji musí oznámit. Z pětice jmen, kterou dnes kapitán Argentinců oznámil na tiskové konferenci, zřejmě vypadne Eduard Schwank, který ve výběru figuruje díky svým deblovým schopnostem.

Proti Španělům, kteří od roku 2000 vyhráli Davis Cup čtyřikrát, sice budou Del Potro a spol. outsidery, podle Vazqueze však ve finále - třetím od roku 2006 s účastí Argentinců - nastoupí v dosud nejlepším rozpoložení.

"Jako tým zažíváme nejlepší chvíle, každý hráč je odhodlaný být ve finále v nejlepší formě," uvedl Vazquez. "Juan Martín trénuje dvakrát denně. Tihle hráči se na antuce narodili," dodal kapitán Argentiny, který připomněl, že Juan Monaco nedávno "porazil tři hráče Top 10", mezi nimiž byl i David Ferrer.

Argentinci jsou sice na antuce velmi silní, to samé se ale dá říct i o domácích, kteří by se měli moci tradičně spolehnout na výjimečné antukové schopnosti Rafaela Nadala. "Hrát na antuce pět setů je těžké. Všichni víme, že nejtěžší turnaj je Roland Garros a Španělé mají Rafaela Nadala, nejlepšího hráče (na antuce) všech dob," uznal Vazquez. "Klíčový bude první den. Nadal je tvrdý oříšek, dokáže namotivovat své spoluhráče. Když to po dvou zápasech bude 1:1, budeme mít reálnou šanci bojovat až do konce."

Trojnásobní finalisté Davis Cupu z Argentiny na svou první trofej stále čekají. Nejblíž jí byli v roce 2008, kdy doma přivítali právě hráče Španělska, kteří dorazili bez zraněného Rafaela Nadala. Kvůli zranění ale nemohl ke druhé dvouhře nastoupit ani budoucí vítěz US Open Del Potro, a i kvůli rozporům v týmu Argentinci před třemi lety prohráli 1:3.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
a nejlepší turnaj je rolang garros
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne ze to umis napsat kašpare :D
Reagovat
smazaný uživatel
at vyhrají španělé 3hurrá španělům a nejlepsimu hraci kteremu fandím nadalovi
Reagovat
smazaný uživatel
Na finále se moc těším, mohl by to být velký tenisový zážitek. Osobně si myslím, že Arentinci můžou vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Argentina zabojuje a o výhru se popere. Nadal s Ferrerem můžou být po Turnaji mistrů unavení. Já bych taky nominoval spíše Schwanka, který může hrát debla s Nalbandianem.
Reagovat
hatatytla
no nemyslím si že Roland garros je nejtěžší turnaj světa. Wimbledon je pro mě mnohem těžší turnaj, hlavně po morální stránce, často se jde do koncovky a rohodují maličkosti. V dnešní době hra na antuce není otázka kondice ale spíše agresivity.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že agresivita dost spadá pod kondici.
Reagovat
misoSK
Podla mna by v nominacii chybat nemal, do stvorhry je to vyborny hrac, to by som vyradil urcite skor Chelu, do singla s nim ratat nemozno a na debla sa mi viac hodi Schwank
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist