Davis Cup: Australané přijedou i s Kyrgiosem

24. 2. 2015, 11:41
Aktuality 45
Zatímco český tým bude bojovat o čtvrtfinále Davis Cupu v oslabené sestavě, australští tenisté dorazí do Ostravy v plné síle. V nominaci kapitána Masura je i uzdravená jednička Nick Kyrgios, kvarteto doplňují bývalý nejlepší hráč světa Lleyton Hewitt, Bernard Tomic a Sam Groth.
Nick Kyrgios

Nick Kyrgios, 37. hráč žebříčku ATP a čtvrtfinalista letošního Australian Open, měl potíže s krční páteří a nad jeho účastí v prvním kole Davisova poháru visel otazník. "Jsem rád, že je v týmu i Nick. Měl zdravotní problémy, ale tvrdě se připravuje," informoval nový kapitán Wally Masur na webu australského svazu.

Aktuální australskou dvojkou je Bernard Tomic, který v Melbourne došel do osmifinále, kde prohrál s Berdychem. Na posledním turnaji v Delray Beach byl v semifinále. Zkušený Lleyton Hewitt je v žebříčku momentálně na konci první stovky a Sam Groth na 69. pozici. Sparingpartnery budou ve výpravě ještě mladíci Thanas Kokkinakis a Alex Bolt.

"Rychlý kurt v hale bude dobrým povrchem pro Grothyho a dává nám šanci zapojit ho do singlů i čtyřhry, což je skvělé," dodal kapitán Masur. Před zápasy v Ostravě se Australané ještě budou připravovat v Praze, první kolo se odehraje v ČEZ Areně 6. až 8. března.

Českou nominaci, kterou včera oznámil kapitán Navrátil, tvoří Lukáš Rosol, Jiří Veselý a nováčci Adam Pavlásek s Janem Mertlem. Daviscupový tým, který s Berdychem a Štěpánkem v letech 2012 a 2013 prestižní trofej vybojoval, naposledy narazil na Austrálii v roce 1997. Oslabený výběr tehdy neuhrál v Adelaide ani bod.

Celkově mají Češi s Austrálií bilanci 1:6, tehdejší československý výběr uspěl jen v roce 1975 v semifinále v Praze na Štvanici. Na tvrdém povrchu se soupeři utkají poprvé.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
ajaj, Veselkovi ta antuková štace moc nevyšla. Co se dá dělat..
Reagovat
FulnekUltras
Jo, kde jsou ty časy, kdy Honza Kodeš na Štvanici dorazil Tonyho Rochea...Ochotský dnes může důstojně reprezentovat leda na veletrhu pánské kosmetiky.
Reagovat
mahycek
Samozřejmě, ten Davis Cup jsem viděl. nádhera na nádraží, když tam hrál Newcombe a další. Tím neříkám, že všechno je teď špatně, ale mrazí s toho příjemně.
Reagovat
FulnekUltras
V semi DC 1973 v Austrálii proti elitnímu triu Newcombe, Laver, Rosewall jsme neměli šanci, ale první den dokázal Jirka Hřebec právě s Newcombem bod udělat.
Reagovat
Stan_Borowitz
byl takový Ernie té doby. Mrhač talentu, který dokázal porazit kohokoli a stejně tak s kýmkoli prohrát...
Reagovat
Chandler
Dámy a pánové, vybírejte stavebka!
Do pěti minut od vypsání jakéhokoliv kurzu bude na Austrálii 1,01.
O to horší to bude, když Rosolovi po dvou letech zase přepne a urve tři body úplně sám. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To už se někdy stalo?
Reagovat
Roger_Federer
Kurz na Australii bude tak 1,55-1,65..Budou favoryte, ovsem mirni.
Reagovat
babolat.cz
Kyrgios zjistil, že nebude hrát Tom s Radkem a přihlásil se, jednoduché. Vyčíhnul šanci, jako loni Fedex...
Reagovat
Roger_Federer
honem do toho zamotej Federera;), pod timto clanken si si jeste nekop.
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
PetaM
5:0 v suchýýýým! Okey, možná se trochu zapotí.
Reagovat
mahycek
Dvakrát jsem říkal, že je to na baráž, přeji našim, ale, když už tam nebude, Tom i Radek,(víme to dlouho), tak to bude špatné, ale další zpráva o povrchu a k tomu ještě Kyrgios, to je velice zlé a v prd..i !!! Rosol zase vyhučel, ať jde na mateřskou a Jirka Veselý, jsem zvědav, jak se dnes uvede. Před týdnem, jsem se tak vytočil u zápasu s Fogninim a vydíte, on se dostane do finále!!! Jirka ho měl na lopatě a kde by byl Fognini?? Takže ta forma, našich kluků je v haj..u. A povrch, to už řešíte všichni. Co to je hrubší hard, jak říkal včera Navrátil?? To budou zase míchat barvu s pískem?? Měla to být antuka a hotovo. Šance kluků, jsou 20- 80% ve prospěch australanů. Ještě mám otázku, o těch nátěrech, velmi mě to zajímá, pamatuji si zápasy Ivana Lendla, např. ve Flushing Medows, za bývaláho režimu, když jsme sledovali tenis, na ORF-1, že Ivanovi, vždy udělali nátěr stejný, co byl na US OPEN. To samozřejmě neříkali v Československé Tv, ale zprávy jsme získavali, jak partyzáni, od lidí venku, atd. Ivan, to pak řekl také mnohokrát. Ale k tomu nétěru, můžou to dělat i v Ostravě v hale? V Londýně na Masters to dělají, ale jestli si to můžou dovolit, i na DC? Jestli, jenom nepoloží desky a pak nějakou gumu a hotovo. A nebo, mají desky zvlášť, natírají je a pak položí?? Nejsem v té technice odborník, ale někdo víte více. Celkem je to zajímavé u těchto tvrdých povrchů. A to se vůbec nezmiňuji o trávě, ta by měla zrychlit, jak třeba za Ivana i když Wimblas nevyhrál. Na trávu, je ale ještě čas.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to necháme jednou Australanům, no :)
Reagovat
lars
Před zápasy v Ostravě se Australané ještě budou připravovat v Praze - ?:))
Nick měl zdravotní problémy, ale tvrdě se připravuje- to neni moc realny
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě nastoupí Tomic a Hewiit, jestli pošle hned v pátek Kyrgiose, tak to je šance pro nás.
Reagovat
smazaný uživatel
Na misto toho udelat mistrostvi sveta natodu v jednom terminu, ktery budevsledovat cely svet ...tohle je prezity model z minuleho stoleti, ktery zadnemu top hraci nevyhovuje
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo, to by byla paráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl..
Reagovat
martineq
Takže jediný bod uhraje Jirka jinak asi vítr.... :-(
Reagovat
pingwin
a s kým ?? koho porazí ??
Reagovat
Stan_Borowitz
Jirka bude náš král Leonidas. Svým hrdinstvím a odvahou nažene Xerxesovi strach.
Reagovat
George_Renel
Nechápu ty odsudky. Není přece nikde dáno, že právě naši tenisté musí hrát o příčky nejvyšší. A co se týče povrchu. To si všichni myslíte, že rozhodnutí padlo pouze slovem Navrátila? Že to, jako vždy, nekonzultoval s hráči?
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Nabic myslim, ze kyrgios hrat nebude. Skoda, ze Rosa neni ve forme, mohlomto byt vic vyrovnany
Reagovat
EllNino
ale tak Davis Cup je uplně jinej sport než normální turnaje a Lukáš je docela hecíř, když je v tranzu, dokáže to tam vypráskat, myslím, že ho atmoška pohltí a pujde mu to a třeba ho to nastartuje, dyť loni měl taky na začátku sezony 1/6 ...
Reagovat
tommr
pokud si o ten povrch řekli sami hráči tak je to samozřejmě i jejich chyba. Vyjádření Masura, kterej si rychlej povrch pochvaluje je ostatně víc než výmluvný ...
Reagovat
lars
povrch ma byt tvrdy , ale ne rychly :))
Reagovat
Stan_Borowitz
se snad i pojedu podívat...
Reagovat
smazaný uživatel
A proč nepoletíš vlastním letadlem?

Autem přeci jezdí pouze milionáři.
Reagovat
Fandina
Podle té reklamy přece proto, aby jako miliardář nemusel letadlo řídit, ale řídil mu ho najatý pilot ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Bo tou dobou budu v Ostravě jednat s kolegou Koláčkem. Ale pravda, tam u haly je vlastně i heliport, jestli se nepletu.
Reagovat
smazaný uživatel
Heliport tam sice není, ale i tak lze v areálu bezpečně přistát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to potom není co řešit.
Reagovat
kada.tom
Australani v nejsilnější možné sestavě = ČR bude hrát baráž.
Reagovat
Kozoroh
Do té rovnice ještě započítej špatnou volbu povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, to bude kartac. Rosol je uplne mimo, coz je pochopitelne, nebot se venuje vice svemu 1. Synovi. Souhlasim z nazory tady, ze se mela zvolit antuka a 1. Dat veseleho
Reagovat
Fandina
Tak to je v pytli
Reagovat
babolat.cz
aspoň neuvidíme to tvoje úchylné pojď pojď, Luky...
Reagovat
Fandina
Pokud bude Lukáš hrát, tak ho povzbuzovat budu v každém případě.
Teď 3:3 ve třetím se Sergejem. Ještě tři game Luky pojď!!!
Reagovat
Fandina
Ještě dva game. Luky ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi takhle pesimistická? To neznám :D
Reagovat
Fandina
Austrálie nasadila svoje nejlepší hráče a Berďa se Štěpulou nehrají. Ale pořád doufám, že mohou Lukáš s Veselkou uhrát po bodu a pak třeba jeden v deblu. Ale že Nick porazil Jirku ve Wimbledonu vím moc dobře. Takže radost z jeho příjezdu moc nemám. Jedině, že by hrál za rozhodnutého stavu pro nás. To by mi nevadilo. Ráda se na jeho hru dívám. Ale jinak samozřejmě naši kluci nebudou favority. S příjezdem Nicka ještě menšími.
Reagovat
hatatytla
škoda, že ještě nelze změnit povrch na antuku. Ta by nám pasovala asi víc, ikdyž
Veselka to má ted asi obráceně, hraje spíš dobře na hardu. Tahle jsou šance asi lehce ve prospěch Austrálie. Záleží jak se Tomicovi bude chtít, známe ho. A Kyrgios je zase po zranění. Čtyřhra hodně nečitelná, ani nevím kdo by mohl nastoupit, my asi Veselka-rosol a asi Groth-Hewitt. To by byli favoriti spíše oni.
Všechno záleží na koncentrovanosti a motivaci jejich mladejch singlistů.
Reagovat
smazaný uživatel
o motivaci se jim postará Hewitt.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je opravdu skvělá zpráva.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist