Davis Cup: Den před losem tenisté v klidu trénovali

14. 11. 2012, 16:49
Aktuality 3
Poklidný den vyplněný tréninkem bez mediálních či sponzorských povinností absolvovali v pražské O2 areně čeští i španělští tenisté krátce před finále Davis Cupu. Zítra je na programu los pořadí pátečních zápasů a kapitáni obou týmů nejspíše do očekávaných nominací nezasáhnou.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Čeští i španělští tenisté měli podle plánu k dispozici dvě tříhodinové tréninkové jednotky. Domácí jednička Tomáš Berdych hrál dvakrát po hodině, Radek Štěpánek trénoval dopoledne, zatímco odpoledne měl volno a věnoval se odpočinku a rehabilitaci.

Čtvrteční los se uskuteční od 13:00 v Obecním domě a očekává se, že kapitán Jaroslav Navrátil pošle s Berdychem do dvouher Štěpánka. Na diskutovanou páteční variantu s Lukášem Rosolem, aby Štěpánek šetřil síly, nejspíše nedojde.

Samotný Štěpánek se cítí po nedávném zranění kolena zcela fit a připravený hrát tři zápasy. I Navrátil je nakloněn variantě nasadit českou žebříčkovou dvojku od první dvouhry. "Štěpánka," řekl i bývalý daviscupový kapitán Vladislav Šavrda, šéf pražského I. ČLTK, na dotaz, jestli by zvolil Štěpánka, nebo Rosola.

Rosol se letos zaskvěl výhrou ve Wimbledonu nad Rafaelem Nadalem, ale v Davis Cupu hrál jen tři zápasy a všechny za rozhodnutého stavu. Štěpánek už je v nominaci posedmnácté a jeho celková bilance je 24 výher a 12 porážek. "Pokud bude Štěpánek chodit na síť, tak může obranáři hodně škodit," uvažoval Šavrda před pátečním duelem Štěpánka se španělskou jedničkou Davidem Ferrerem.

Jen jednou nenastoupili Štěpánek a Berdych, pokud byli oba v nominaci, k pátečním dvouhrám. Před čtvrtfinále proti Argentině v Ostravě v roce 2009 měl Štěpánek zdravotní problémy a místo něj hrál v pátek Ivo Minář. Ten sice prohrál s Juanem Martínem del Potrem, ale Štěpánek ušetřil síly i bolavé koleno a v sobotu vyhrál s Berdychem čtyřhru a v neděli za stavu 2:2 porazil Juana Mónaka.

I španělská nominace má před losem jeden otazník. V týmu má kapitán Alex Corretja vedle Ferrera na dvouhru ještě Nicoláse Almagra, ale v Praze trénuje i levou rukou hrající Feliciano López a Češi čekali jeho zařazení do týmu. K tomu ale asi nedojde, Corretja to naznačil v týdnu a López má i problém se zády, kvůli kterým letos už například vzdal utkání prvního kola grandslamového Roland Garros.

Jistotou losu by měl být Berdych a složení španělské dvojice na čtyřhru, do které jsou připraveni vítězové Turnaje mistrů Marcel Granollers a Mark López. Češi nejspíše nahlásí pár Rosol, Ivo Minář, aby se jako již tradičně objevila všechna jména při losu na tabuli, ale fakticky v sobotu nastoupí Berdych a Štěpánek.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prosím Vás, kam jít teď v zimě nejlépe na tenis, nějaká hala v okolí Vysočan, čím lěvnější tím lepší, ale zas aby se na tom dalo slušně hrát.

Děkuji za odpovědi.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, já bych tu otázku ještě rozšířil. Nevíte kde se dá v Praze teď někde v hale hrát s možností měření rychlosti podání? Nejlépe někde na kraji Prahy, Chodov a okolí, díky
Reagovat
smazaný uživatel
Rychlost se rovná vzdálenost děleno časem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist