Davis Cup: Do Austrálie nepoletí ani Rosol

17. 1. 2017, 15:32
Aktuality 13
Kapitán českého daviscupového týmu dnes dostal už druhou omluvenku na zápas úvodního kola v Austrálii. Pár hodin po zraněném Adamu Pavláskovi oznámil svou neúčast i Lukáš Rosol, který se teprve vrací po zranění achilovky.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Čeští tenisté budou za dva týdny 3. až 5. února vstupovat do letošního ročníku Davisova poháru. V Melbourne je čeká první kolo proti domácí Austrálii a ani v nejsilnější sestavě by to pro výběr kapitána Jaroslava Navrátila nebyl vůbec snadný duel.

Navíc po dnešku Navrátil začíná sčítat omluvenky. Dopoledne nejprve oznámil svou neúčast Adam Pavlásek, který má poraněné zápěstí. A po obědě zveřejnil na své facebookové stránce omluvenku i Lukáš Rosol.

Jednatřicetiletý Rosol na konci uplynulého roku léčil zraněnou achilovku, kvůli které nestihl začátek sezony 2017. Minulý týden už sice v Plzni vyhrál halové mistrovství ČR a tento týden plní roli nasazené jedničky na challengeru v německém Koblenzu, na velké zápasy se ale ještě necítí být připravený.

V Austrálii by pravděpodobně neměl chybět ve formě hrající veterán Radek Štěpánek a Jiří Veselý, který naopak formu marně hledá. Česká jednička Tomáš Berdych svou účast zatím nepotvrdil, naposledy loni ve čtvrtfinále proti Francii chyběl. Premiérové nominace by se tak mohl dočkat Jan Šátral či Zdeněk Kolář, který už byl součástí týmu proti Francii.

Jádro výběru australského kapitána Lleytona Hewitta by měli tvořit Nick Kyrgios a Bernard Tomic.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
janek_da
kapitane, sory. taky nepoletim.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
janek_da
už je to tak
Reagovat
babolat.cz
Čím méně aspika tím lépe
Reagovat
bIbec
momentálně nemáme hráče, kteří by byly schopni DC vyhrát. Takže je mi celkem jedno, kdo tam hrát bude nebo nebude.

U holek by ty odhlášky mrzely víc, tam pořád cítím šanci.. celkem logicky.
Reagovat
bIbec
respektive omluvy, né odhlášky.
Reagovat
smazaný uživatel
No s jeho formou je pořád lepší i Štěpánek, Veselý i Pavlásek, Rosol je momentálně nepoužitelnej
Reagovat
aligo
Naprosto pochopitelné, ale určitě se tu strhne jaký je to sobec a tak...
Reagovat
historik
přesně
Reagovat
cheeky
Jo je to sobec sobcovatej. Nechce reprezentovat a taky podvádí chudinku Míšu, psali to v Blesku. S nějakou rajdou z fitka. Míša pláče a říká, že je to zrada. To by ona nikdy neudělala, aby někoho podvedla nebo odešla od manžela, to psali v Aha. Je to stejnej floutek a vyvrhel jako ten Hrdlička říkal to Rej na Nově. Lucka neříkala nic, jen čuměla do kamery podhedem raněný srny a z oka jí kanula slza (asi zánět spojivek, to bude mít z těch reflektorů ve studiu)
Reagovat
carolyn
jo tak když to psali v Blesku, tak to je pak jasný - Lukáš nejede na DC, aby se pověnoval nějaké rajde z fitka :-DD
Reagovat
Stan_Borowitz
No, no, nebuďte snobové a neohrnujte nos nad informačními zdroji. Muži v černém čerpají informace ještě z daleko horších plátků a zachraňují díky tomu celou planetu.
Reagovat
blixa
"raněný laně", to zní lépe a je to více básnické. Jinak excelentní příspěvek ! Do kamene tesat :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist