Davis Cup: Federer proti Česku nejspíš nenastoupí

11. 12. 2012, 17:53
Aktuality 190
Bez svého nejlepšího tenisty nastoupí s největší pravděpodobností švýcarští tenisté k utkání prvního kola Davis Cupu proti České republice. Jak oznámil Roger Federer, příští rok chce výrazně omezit svůj program, poté co letos včetně olympijských her absolvoval 19 turnajů.
Roger Federer (atpworldtour.com)

Švýcaři přivítají úřadující vítěze Davis Cupu z České republiky 1. až 3. února v Ženevě. Pouhý týden po Australian Open se odehraje odveta za baráž z roku 2007, kdy Češi v pražské O2 areně hostující výběr v sestavě s Federerem porazili 3:2 a udrželi se ve Světové skupině.

Jednatřicetiletý Federer dosud svou účast v únorovém utkání 1. kola přímo nevyloučil, v jeho turnajovém programu na celý rok však Davis Cup zatím chybí. "Nesmím mít strach dělat nepopulární rozhodnutí. Plánuju dlouhodobě a doufám, že budu moci hrát Davis Cup ještě za dva tři čtyři roky. Ale na to nikdo nemyslí, všechny zajímá jen daný moment," řekl Federer v rozhovoru pro švýcarský deník Tages-Anzeiger v Sao Paulu, kde se účastní reklamních akcí a exhibičních zápasů.

"Došel jsem k rozhodnutí, že to je pro mě to jediné rozumné rozhodnutí (nenastoupit proti Česku). Mohl bych hrát, ale pak bych mohl absolvovat jen čtyři nebo pět turnajů Masters místo osmi nebo deseti," uvedl Federer, který například vynechá i bohatě dotovaný turnaj v Miami, kde tradičně hraje celá světová špička.

Nominace na daviscupová utkání se oznamují nejpozději 10 dnů před zápasem. Oba strůjci letošního českého triumfu Tomáš Berdych a Radek Štěpánek hodlají v týmové soutěži pokračovat a pokusit se o obhajobu. V případě Federerovy neúčasti by byl švýcarskou jedničkou 17. hráč světového žebříčku Stanislas Wawrinka, dvojkou nejspíš Marco Chiudinelli, jemuž aktuálně patří 146. pozice.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

190
Přidat komentář
Olympiada
Prej zemřel take legendarni Nik - armstrong
Reagovat
gigin
armstrong - online
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo..je to malý krok pro člověka, ale obrovský skok pro lidstvo..
;-))
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nezomrel. Nižšie má rozsiahly príspevok o Federerových rekordoch ;)
Reagovat
smazaný uživatel
dobre.. :-) Ale protoze miluju parafraze, tak bych to pomerila spis obracene.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogirek chudacek unaveny :( az mi ho je lito, snad uz to zabali...
Reagovat
spaniel
Tak jsem mel pravdu a v alejich je zas nablito. Blitky nesou vetsinou stopy paelly a chorriza.
Reagovat
a.magerova
Jj už včera, když jsi to tu napsal jsem s Tebou souhlasila, já si vždy při takových příležitostech říkám: "Když Tě kopou do zadku, znamená to, že jsi vpředu!!!"
Roger je tam kde je a proto to kopání.. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
:D Když už jsme u toho vaření, nedávno jsem zkoušel specialitku Berner rösti, hodně chutnalo. Akorát při krájení cibule trochu slzely oči...
Reagovat
tito
A že jsi nepřispěl s tímto již omšelým rčením u článku s Rafou? Tam jsem taky moc nadhledu nezaregistroval- diskuse byla lepkavá a zapáchala jak roztavené fondue.
Reagovat
gigin
A to ještě neprovila pljeskavica, sarma, burek a hlavně šljivovica!!
Reagovat
gigin
nepromluvila.. bože já su máslo.
Reagovat
tito
No jo, jako vždy- když se dva perou...
Jo to jsou ty nastupující důsledky moravských chipsů :-)
Měl by jsi slevit a vrátit se k tradicím- půstní období. Já už na to najel. -DDD
Reagovat
gigin
:DD Je fakt, že bych si raději utrhl od huby uzené, než Djokoviče. Chápu tvé strádání, ale vše se v dobré obrací. VAMOS!!! Aj když fetuje, mi je to fuk :DDD
Reagovat
tito
:-) Ajde Vole!
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
spaniel
Tito: tam jsi to mel napsat ty. Snad necekas ze budu branit Nadala :)
Reagovat
a.magerova
Tomuto říkám žranice... :-)))
http://images.productwiki.com/upload/images/ferrero_rocher-400-400.jpg
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=16135430184715

No ale toto bych asi taky neodmítla... :-)))
http://files.fajncena.webnode.cz/system_preview_200000272-09e1d0adbb/rafaelo.jpg
http://cdn.stylefrizz.com/img/Rafael-Nadal-Emporio-Armani-Underwear-Fall-Winter-2011-2012-ad-campaign.jpg
Reagovat
gigin
poslední obrázek - to bys pak ani nepřibrala :-O
Reagovat
tito
No nečekám.. ale na druhou stranu by jsi velmi mile překvapil! :-) Takový křesťanský políček by to byl. -D
Reagovat
spaniel
Byl bych vyloucen z klubu FFF...
Reagovat
Amputace
Když si tu diskuzi pročteš pořádně, zajisté zjistíš, že do těch alejí nablil především jeden z "vás". Pe3k to je opravdu existence, která nemá obdoby. Naprosto ze všeho udělá konflikt Federer - Nadal, nikoho jiného to nezajímá, jen jeho.
Reagovat
spaniel
Kdyby to nikoho jineho nezajimalo, tak by nikdo nereagoval. Praveze to zajima moc lidi a skoro kazdy clanek se zvrhne. A navic nemas pravdu, zacali olympiada, Mayo, darek.vrana atd.
Reagovat
Roger_Federer
Forehenda to zajímá,olympiadu to zajímá a tito se taky nechá v táhnout...Nadlal s Federerem žadný konflikt nemají..
Reagovat
Amputace
Mám pravdu. Odstartoval to Petřík tímto tvrzením: "Oproti tomu Nadal nebyl nikdy ne finále všech 4 gs v jedné sezoně (Federer hned 3x). Rafa nebyl ve finále všech atp masters 1000 a chybí mu vyhrát taky 2 1000 myslím, že Cincinaty a Paris. A samozřejmě pro něj nezdolný turnaj mistrů..." Naprosto bezpředmětné, s obsahem článku v nejmenším nekorespondující. Do té doby se převážně diskutovalo o tom, jaký vztah má Federer k rodné zemi a tvoří-li s Wawrinkou konkurenceschopný DC pár. Nikdo jiný do té doby neřešil, jestli je lepší Nadal nebo Federer, kdo dosáhl větších úspěchů atd. To jediný Petřík má neutuchající potřebu komusi dokazovat, jak vysoko je Federer nad Nadalem. A to, že to lidi zajímá (ač o tom pochybuji, protože ty informace se pořád opakují, argumenty se nemění, nikam se diskuze na toto téma neposouvá), jak říkáš, nevymluví skutečnost, že pod tímto článkem to nemá co dělat. Toto já považuji za to blití.
Reagovat
Heather_Fedex
;-00 nemas v sobe kousek objektivity
nebo si necet diskusi od zacatku? komentar od osoby s nickem olympiada v case 21:46:
dobra traparna...
od svycara. Tak co z toho češi delaj ?! je videt co je to za žebrackou trofej asi... ale Rafael ji ma uz mnohokrat...divny
Reagovat
Amputace
Ano, jenže všem je jasné, kdo Olympiáda je - toho už tu snad nebere nikdo vážně. Nebo ano? Navíc na tento komentář ani nikdo nereagoval, vše to rozpoutal až ten Petříkův, ať to chceš nebo nechceš vidět. A zdá se mi, že objektivita chybí spíše FF. A to značně.
Reagovat
Heather_Fedex
ne, to neni pravda. nadalovci muzou vsechno, to eleganovci jsou ty nejvetsi prasata, tak je to. rozumim
Reagovat
Amputace
Heather, vše, co chci říct, že většinu těchto žabomyších válek ohledně "kdo je lepší? Nadal - Federer?" začínají FF. Soudím tak na základě zkušeností. Neustálé poukazování na rozdíly ve statistikách, počet GS, chování na kurtu - nevidím zdaleka tak často tyto diskuze rozpoutávat Forehenda nebo tita, jako Petříka či Rogera_Federera. A říkej si, co chceš. Stačí si pročíst pár diskuzí - stačí se podívat jen na poslední články o Nadalovi či Federerovi. Obecná tendence je obrátit vše, ale naprosto vše proti Nadalovi - není potom divu, že se jeho fanoušci brání. Kdo (z těch rozumnějších diskutérů) dělá něco podobného u Federera? Viz ty, zkus si třeba přečíst - nyní s odstupem - komentář Emy (12.12.2012 07:09) a svoji reakci na něj. Ema zcela střízlivě a očividně bez jakékoli zahořklosti naznačila, že Nadal je týmovější než Federer - což srovnání jejich vztahu k DC naznačuje. Nadal navíc původně zvažoval i dráhu fotbalisty - což nepochybuji, že víš -, což tomuto tvrzení jen nahrává. Nikdo na Rogera neútočil, přesto tvůj následný komentář vypadal, jak vypadal. Proč? Z jakého důvodu? Dotklo se tě slovo "sobec" v souvislosti s ním použité? Proč? Vždyť v tenise, tedy individuálním sportu, takový výraz ani nemůže být brán jako urážka - pochopil bych tvé rozhořčení, kdybychom srovnávali dva fotbalisty. Věc se má tak, že zatímco FF se dotýkají sebemenší náznaky nějaké pejorativnosti v souvislosti s Federerem (viz Emin "sobec"), takřka nezastírané urážky Nadala se zde už zažily jako naprosto běžná rétorika. V tom bude ten hlavní rozdíl, to bude mnohdy příčinou toho, proč fanoušci Nadala reagují obecně podrážděněji. Ještě musím dodat - že tady samozřejmě nemluvím o expertech typu 24.
Reagovat
Heather_Fedex
vy nadalovci si vsechno umite krasne omluvit. si obycejny ignorant. vadi ti pe3k a roger_federer. ale to, ze tady nadalista, forehand, kleberson, barney, nosrebelk, mayo, olympiada....etc provokuji a kydaji hnuj na rogera s radosti prehlizis. jsi cisty zaslepenec a tve prispevky postradaj logiku
dodatek: predstav si, ze i roger hral fotbal a rozhodoval se, jaky sport si vybere a rozhodl se pro tenis. napred si nejdriv over fakty pred tim, nez vypustis do eteru dalsi piicovinu
Reagovat
Amputace
Ve které z posledních, řekněme pěti diskuzí u článku o Nadalovi či Federerovi, začal třeba Foreheand hádku na téma Nadal - Federer? Buď konkrétní, potom se můžeme bavit. A zdůrazňuji ZAČAL.
Reagovat
Heather_Fedex
u clanku, kde bylo video o tom, jak rf natocil reklamu gillette v brazilskem dresu. forehand napsal: vzdy som mal radsej argentinu ;)
jenze tam se na jeho provokacni poznamku nikdo nechytal.
Reagovat
spaniel
:D usmevne. Samozrejme to v tom pripade vzdy zacnou FF, jelikoz Nadalovce si musime odmyslet. Takze vlastne pojedu v diskusi navrch, vsechny blitky Rafovcu preskocim, najdu si prvni prispevek FF a az ten plati. Tak nejak to myslis?
Reagovat
Amputace
Psal jsem: "začal třeba Foreheand hádku na téma Nadal - Federer" a ty napíšeš, že foreheand napsal v tebou zmíněném článku: "Vždycky jsem měl radši Argentinu." Se smajlíkem na konci. Hm. Hrozné.

spaniel: "Takze vlastne pojedu v diskusi navrch, vsechny blitky Rafovcu preskocim, najdu si prvni prispevek FF a az ten plati. Tak nejak to myslis?"
- Jinými slovy jsi popsal cestu k tomu, jak najít příspěvek, který nějakou diskuzi odstartoval.
Reagovat
Heather_Fedex
a to jsem jeste nenapsala, jak tady nick olympiada masturbuje s jeho oblibenou vetou :skutecna bilance: nadal-federer 8-2
jo a doted si pamatuju, jak se fh rozdrapoval pocas oh, kdyz roger postoupil pres delpa do finale, ze rafa by takovy zkrat nedopustil a kdyz je zdravy tak je to i tak nejlepsi hrac na okruhu.

tohle je muj posledni prispevek smerem na tebe. na tebe uz totiz nema smysl dal reagovat. jsi obycejny zaslepenec iddiot. neustale mne o tom dalsimi a dalsimi reakcemi presvedcujes
preju hezky zbytek dne
Reagovat
Amputace
Sice jsem v té diskuzi apeloval na něco úplně jiného než ty - sice jsem chtěl poukázat na fakt, že většinu těchto sporů rozpoutávají FF, to, že se i fanoušci Nadala (a ne ojediněle) ohánějí výroky přinejmenším pochybnými, jsem nikdy nepopíral; mimo to jsem hned na úvod zdůraznil "serióznější diskutéři" a ty se tady oháníš recesistou Olympiádou neboli 24, což je trochu mimo -, ale máš pravdu, měli bychom se na to vykašlat. A nějaké urážky či osobní ataky nejsou vůbec třeba.
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/66NoleJeca2.jpg
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/40AUS.jpg
Reagovat
Heather_Fedex
tesim se jak male decko!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už aby to bylo, těším se jak na vánoce, konečně uvidím Rafu na gs :-) Kdyby tak Rafa všem vypálil rybník a vyhrál..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale ještě předtím Hopman Cup (Ana+Novak). :)

Co se týká Australian Open, taky se moc těším. :) To loňské pro mě bylo vážně nezapomenutelné... Bylo by super, kdyby se to povedlo jako loni, ale zároveň vím, že to bude strašně těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Respektive to letošní Australian Open... Já už asi žiju v roce 2013. :D
Reagovat
gigin
Heather - já se taky těším, jak malý Venca na vlak.
Ema - bude to konečně plnotučné, husté, hodnotné :))
monty - vím. Jen nevím, jestli to budou někde dávat v tv, když nehrajou naši (naši teď myslím čeští zástupci :DD)
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý rok to dávali taky na Super Tennis, ale ten já momentálně nemám, protože vysílá jenom v HD. Ale tak určitě by měly být nějaké streamy na netu... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase ten minulý rok... Přitom to bylo letos v lednu. :D Ale je to prostě už minulá sezona. :)
Reagovat
gigin
Supertennis mám. Od tej doby, co jsem tu potkal Broze, mám všechno :DD Osel no, co ti budu :))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho dřív (ještě na začátku roku) taky měl, ale nemám ho právě od té doby, co vysílají už jenom v HD. Nemám na to přijímač... :D
Reagovat
gigin
Tak napiš Ježuchovi, třeba ti ho donese :-O :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak momentálně nám stačí, co máme. Časem si to ale určitě pořídíme, protože postupně začnou všechny kanály vysílat jenom v HD. Aspoň nám to říkal člověk, co nám dělá satelit... No a taky si myslím, že naše televize do pár let odejde, tak se to asi potom pořídí všechno najednou. :D Ale o tom já v naší rodině nerozhoduju... Příští týden zase budeme mít nějaké předplacené kanály, abychom se měli přes zimu na co koukat. Pro mě to je dobré hlavně ze dvou důvodů: 1. Spengler Cup (na konci letošního roku), 2. Australian Open (na začátku příštího roku). Ale určitě se najdou i jiné věci, na které se rád podívám. :)
Reagovat
gigin
Jas.
Reagovat
Pe3k
Federer bude hrát ještě dlouho, takže ten DC je pořád reálný v horizontu 5 let. Třeba Roger čeká až jim ve Švýcarsku doroste další hráč světové špičky, protože Wawrošovi moc nevěří.

Osobně bych mu DC přál, ale velkou důležitost tomu nepřikládám. Je to přeci jen teamová trofej a on se prosadil v jednotlivcích jako nejlepší hráč všech dob, takže teamové soutěže jsou pro něj v pozadí.

Pokud DC nikdy nevyhraje nic se neděje. Stále bude GOAT (greatest of all times). V jeho sbírce bude zatím chybět DC, olympijské zlato ve dvouhře, Řím a Monte Carlo.

Oproti tomu Nadal nebyl nikdy ne finále všech 4 gs v jedné sezoně (Federer hned 3x). Rafa nebyl ve finále všech atp masters 1000 a chybí mu vyhrát taky 2 1000 myslím, že Cincinaty a Paris. A samozřejmě pro něj nezdolný turnaj mistrů...

Novak Djokovic je dle mého skromného názoru muž, který poprvé v historii může vyhrát naprosto všechno. Nejtěžší to asi bude mít z Olympiádou, protože je jen 1 za 4 roky. Ale jinak Roland Garros vyhraje co nevidět, pravděpodobně už v roce 2013, pak mu chybí už jen Monte Carlo a Cincinatty což může taky vyhrát hned v další sezoně... Na rozdíl od Federera a Nadala má ještě dost velký potenciál dlouhodobě vyhrávat. Navíc už má DC, 2 x turnaj mistrů a je prakticky favorit číslo 1 všude kam přijede, s výjimkou Wimbledonu, který už taky vyhrál...
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujeme, za zamyslenie..Nepresvedčil si, dalsí..

Ale páči sa mi tá pasáž, kde píšeš, že je Federer koza :)
Reagovat
Pe3k
Pro tebe to sice nebylo myšleno, ale sem rád, že si to četl. Btw je to kozel :p
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík, porovnávať Federera s Nadalom je zbytočné, Rafa sa na neho nechytá v úspechoch. Skôr sa hodí ho porovnávať s Laverom alebo Budgeom :)
Reagovat
Pe3k
No to máš pravdu. Jenže ti borci už dávno nehrají...Federer, Nadal a Djokovic to je hlavní hybná síla dnešního tenisu. Samozřejmě Nadal Federera nikdy nedostihne, ale má určité šance má Djokovic. Murrayho ani nezmiňuji a Nadal je tam je do počtu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem no, toto je diskusia o DC, neviem prečo sa to vždy musí zvrhnúť na porovnávanie Federera s Nadalom. Podľa mňa Djokovič sa môže dostať maximálne na úroveň Nadala, ale určite ho nepredstihne. Predsa len, Novak má o 6 GS menej a sú približne rovnako starí.
Reagovat
Pe3k
Jenže Nole bude hrát déle než Nadal. Navíc bude světová jednička déle než on. Jistě, že zaostává, ale to je nyní. Poslední 2 sezony vyhrál více turnajů a tak to bude pokračovat. Nadal a Roger získali nejvíc triumfů kdy si byli navzájem největší konkurenti, což nahrávala Nadalovi, protože umí na Rogera a Federerovi to nahrávalo, protože Nadal vyhrával převážně jen na antuce. Prostě a jednoduše Djoker vyhrává všechny své tituly v době kdy je největší konkurece...

Jakou hodnotu mají Nadalovy tituly na FO když je tam nejmenší konkurence? A jakou mají hodnotu tituly Djokoviče, když je nejsilnější konkurence? nechci to přehodnocovat, nebo tvrdit co má jakou cenu, jen tak přemýšlím nahlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád zapomínáš, že Roger je o dost starší než Rafa nebo Nole, oba dva mají a hlavně Rafa, pořád dost času jeho dosažené výsledky vyrovnat, a odborníci dokonce předpovídají, že Nadal dokonce překonat. Prakticky mu stačí hrát tak ještě 3, 4 roky a vyhrávat si to svoje French a k tomu přidat jeden dva GS a je, co se týče GS před Rogerem. Samoržejmě pokud mu to dovolí zdraví. Nemám v úmyslu snižovat kondici a výkonost RF, ale musíme si to přiznat všichni, že po té třicítce už to pomalu, ale jistě klesá :-D
Reagovat
darek.vrana
Bože, zase nejmenší konkurence. Co je tohle za blábol... Proč by na FO měla být nejmenší konkurence? Jen proto, že jeden hráč výrazně převyšuje ty ostatní? Konkurence je obrovská všude a vyhrát FO je možná vůbec nejnáročnější. Rozhodně tam nejde vyhrát nějakou haluzí přes 3 tiebreaky, tam se musí všechno tvrdě vybojovat.
Reagovat
Pe3k
Roger je sice starší, ale pořád hraje více než Nadal. Za poslední sezony vyhrál více turnajů než Nadal. Co z toho, že je mladší, když má dlouhodobé zdravotní problémy a nehraje? Co se týče Djokovice, to je jiná story...Že Nadal ještě něco vyhraje není nijak zaručeno, naopak to bude mít těžší než kdy jindy. Oproti tomu Federer už nic vyhrát nemusí.
Reagovat
Pe3k
No pokud se podíváš na ty nejlepší hráče, tedy na ty co vyhrávají grandslamy, tak jen Nadal je antukář, zbytek jsou všichni nejlepší na hardu, Federer na trávě a hardu. Konkurence je mnohem větší na tvrdých površích. Nadal je sice o třídu lepší na antuce, ale to je taky vše, je tam jediný. Nikdo tady netvrdí, že je lehké vyhrát FO, ale to hlavně díky Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
Vôbec sa to nezvrháva. Nadal v diskusii vôbec nefiguroval, až kým nezačal Pe3k teatrálne masturbovať nad svojou obľúbenou témou. Som zvedavý, kto sa pod tie jeho nezmysly podpíše..
Reagovat
Pe3k
No být tebou čobol, nepoužíval bych takové výrazy, vzhledem k tomu, co zde sám píšeš za nesmysly...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, čo je čobol :) A ty mi to zrejme nevysvetlíš, keďže tvoje rozumové a argumentačné schopnosti značne pokryvkávajú..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Pe3k o tom hovorí dosť často, sčasti zrejme preto, lebo sa daá povedať, že má pravdu a zrejme si to užíva, len toho je niekedy trošku moc :)
Reagovat
Pe3k
To časem pochopíš, možná...
Reagovat
smazaný uživatel
No v prvom rade o tom hovorí často, lebo si sám sebe niečo dokazuje. On ani nepotrebuje o tom presvedčiť ostatných, ale skôr seba..Sám vie, ako sa veci majú, pri každom zápase Rafy s Rogerom toho svojho odpíše, no nikdy nezabudne napísať román štatistík. Samozrejme iba niektorých.
Reagovat
Olympiada
"na hardech velka konkurence...."na antuce mala konkurence....

excelentniho pisatele Forhenda nazyva čobolem !

Ty si ale Prase špinavý
Reagovat
Pe3k
:D Bavíš. Jak se věci mají? Myslíš to, že se Federer stal světovou jedničkou i ve 31 letech a dále vyhrává grandslamy? Nebo jak Nadal prohrál s Rosolem ve druhém kole a od té doby raději nic nehrál? Nebo jaké věci myslíš, to by mě teda zajímalo...
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že jste se konečně našli hoši :D Vrána k vráně...
Reagovat
Olympiada
"na antuce je mala konkurence......." a přitom ten kokkot dokola piše jak povrchy se charakterem jednotí
Reagovat
Mayo
čo to mele ten pe3k vkuse ... furt dookola na každej diskusii o tom istom...jak keby sme my ostatní nevedeli kto má najviac titulov ... príd emi to už smiešne...a že Djokovič predbehne Federera či čo ? myslím si, že tomu neveria ani fanúšikovia Djokoviča ... zaato že mu vyšli 2 sezóny ? aj on pôjde dole nebude sa stále dariť a navyše je tu Nadal, Murray, Federer a DelPo očakávam, že sa dostane do top formy ... mier
Reagovat
Mayo
pe3k tebe šibe z toho Nadala už...vkuse ho zhadzuješ, jeho tituly sú dobre že nie náhodné, nebola konkurencia...však to je celé zle :D
Reagovat
Pe3k
Nebreč furt! Nemyslíš, že jeden pomýlený čobol tady bohatě stačí?
Reagovat
Mayo
si tu dosť už na smiech, riešiš stále blbosti
Reagovat
smazaný uživatel
A čo je to ten čobol?..;)
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodně je to menší škoda, než když nenastoupil Rafa. Jeho výkony v DC, když hraje za svou zem, jsou poloviční. Takže jestli nastoupí nebo ne je fuk. stejně na to kašle. Možná je nejlepší na světě,ale ten jeho tenis je nuda. Žádné emoce, bojovnost, jen zamračený ksicht. Novak a Rafa, to jsou hráči, to jsou kingové, za svou vlast by se přetrhly a na kurtu nechali život. To jsou nejlepší hráči ze vším všudy. RF se jen šetří jak stará baba.
Reagovat
Sonja
Federer+Wawroš by byli určitě adepty na výhru DC...takže budu jen ráda, když Roger nenastoupí a Švýcarsko se neposune.
Reagovat
smazaný uživatel
Forhend ... porovnávať Wawrinkove schopnosti s Ferrerom ? Ojojoj.

Stan, hoc ako ho mám rád, v DC je to iný hráč. Prejavia sa všetky jeho mentálne slabiny (viacero príkladov) a vždy je to na Federerovi, či vyhrá svoje dva singly plus niečo vo štvorhre. Ale tak vždy lepšie ako býval Allegro.

To chceš porovnávať s Ferrerom, Verdascom, Almagrom, Granollersom - čo je celý tím, ktorý je schopný sám vyhrať DC.

To je podľa mňa jeden z dôvodov, prečo si Federer DC necení natoľko, samozrejme ide aj o menšiu prestíž, nech si hovorí kto chce čo chce. GS je oveľa viac ako DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj keď uznávam, potenciál dvojice Federer-Wawrinka je obrovský. Avšak výkony na kurte v DC boli doteraz o niečom inom ...

Ale keď dokázali túto trofej vyhrať aj takí ako Berdych so Štepánkom, stále je tam nejaká šanca ;) Hoci samozrejme by som bral pre Fedexa daľší GS titul - a to jednoznačne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ojojooj..Vymaž zo svojej hlavy spomienky z posledných dvoch rokov a zaspomínaj na starého dobrého Stana z obdobia 08-09..Presne o tom hovorím. A hoci ubral zo svojej kvality, stále je to hráč širšej špičky schopný poraziť kohokoľvek mimo TOP 4.

Sorry, ale Almagro je hráč s najhoršou psychikou na okruhu, Granollers je s prepáčením nikto (v tenisovom ponímaní) a Fernando je dávno zenitom. Mimo Španielska v repre súboji verím viac Wawrinkovi.

Dôvod slabšej "dvojky" pre Federera vôbec nie je ospravedlnením, skôr do neba volajúcim alibizmom.
Reagovat
seshitec
vzhledem k tomu, že dokázali společně vyhrát debl na OH, tak mi řekni, kdo by je dokázal porazit, tak max ESP a Srbsko a museli by bejt komplet.
Koukni letos Berdych prohrál jeden zápas a vyhráli to.
Djoker neprohrál v r2010
Netvrdím že by to museli zakonitě vyhrát, ale těžko by je někdo porážel
Reagovat
Heather_Fedex
jen uznej, ze je rozdil, kdyz je v timu 2kou david a kdyz je 2kou stan. na tom eni nic alibistickeho
Reagovat
seshitec
tak dvojblok Nadal+Ferrer k tomu 2hráči v TOP20 bylo nemožný zdolat což potvrdili několika titulama
Reagovat
smazaný uživatel
Len jedným očkom som nahliadol do Stanových výsledkoch v roku 2012. 3 skalpy Tipsareviča..Porazil Raonica, Dolgopolova,Almagra, T. Haasa, 2xNishikoriho, 2xBaghdatisa a teraz počúvajte dobre, porazil aj Davida Ferrera.
Reagovat
smazaný uživatel
*Tipsu tiež dvakrát.
Reagovat
Heather_Fedex
ano, to porazil....na davidovem nejslabsim povrchu, t.j. americky beton
Reagovat
smazaný uživatel
A Heather, ja nemám problém uznať, že David je lepším tenistom, než Stan pokiaľ otázka stojí takto.

Len vravím, že je hlúposť sa vyhovárať na slabšiu dvojku pokiaľ ňou je taký tenista ako Wawrinka. Čo by ostatní za to dali.
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, no vidíš..Tak by sa hralo vo Švajčiarsku na americkom betóne a hneď by boli domáci favoritom. ;)

A ak by sa náhodou hralo v Španielsku, tak by si obaja rok počkali, keďže chcú získať DC a nabudúce by sa hralo doma vo Švajci na americkom betóne :)

Suma sumárum, je škoda že Švajčiari nenastúpia v optimálnom zložení. Boli by po Španieloch favorit č. 2.

Dobrú noc.
Reagovat
Heather_Fedex
wawrinka je po almagrovi pravdepodobne nejlabinejsi hrac na okruhu. ja bych ho nijak zvlast neprecenovala, ani na zaklade zivotniho uspechu z olympijskych her spred 4 let
Reagovat
Heather_Fedex
dobrou noc
(snad se mi nebude zdat o dc finale esp vs sui ;))) )
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim, ze je to tim, ze by nemel vztah ke Svycarsku, ale je silny individualista, takovy sobec. Ale to nemyslim ve zlem, on aby dosahl tech vsech uspechu, tak musel proste neco obetovat. Priorita je pro nej osobni individualni zadostiucineni. Nepotrebuje si tenhle pocit vyvolavat tymovym uspechem. On by asi nebyl dobrym treba fotbalistou, kde se musi podridit tymu. Neni tymovy hrac.
Treba Rafa je, vychazi to z jeho vychovy, povahy. To same Tom s Radkem, jsou rovnocenni v tymu Dc. Ale u Stana s Rogerem ta tymova chemie tak nefunguje. Na OH to byla spis vyjimka, to zlato. To same tym Argentiny. Malokdy se sejdou Juan a David.
Proto je DC tak specificka soutez, kde se musi sejit v jednom momentu tohle vsechno.,chut, cas,
stejna motivace a chtit se podridit tymu, a to je u tak individualniho sportu tezky.
Reagovat
smazaný uživatel
Forhend, skús si aj ty zaspomínať na starého dobrého Ferrera z rokov 2006 alebo 2007 dobre ?

Plus argument s patriotizmom je vcelku pravdivý, ale to sa nedá nikomu vyčítať, je to v mentalite - Srbi a Španieli sú proste väčší narodovci ako Švajčiari.
Reagovat
Heather_Fedex
sobec v dobrem slova smyslu? to vubec jde?
zase se debata dostala na uroven, kdy svycar je jako vzdycky arogantni egomaniak a spanel je dokonalost sama. charakter hrace se ucuje jen na zaklade reprezentace v dc? byl by rafael ochotny reprezentovat, kdyby spanelsko nemelo ve svem kadru tolik hracu top 100? a uplne posledni vec: uvedomuje si nekdo, ze 80% rafovych vyher pochazi z antuky, co je u nej suverenne nejlepsi povrch?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to nemyslela, sobec je sobec. Ale když tím nikomu neubližuje, tak at si jede to svoje. Když je to profesionální sportovec--musí si určit priority, na co se soustředit. I Rafa bude muset svůj program redukovat, nemůže hrát všechno, byla bych raději, aby DC nehrál. A to ze svých sobeckých důvodů, chtěla bych ho ještě vidět dlouho hrát :-)

Jinak patriotismus..jak se měří, kdo je větší? Podle mě, když hráč bydlí doma, tak je to určité měřítko, co vím, tak Roger i Rafa bydlí doma. Berdych, Djokovič atd, mají tr. adresu v Monacu.
Ale zas Berda dobře reprezentuje v DC, totéž se dá říct i o Nolem..takže tohle si vůbec netroufnu nějak víc hodnotit.
Navíc, někdo to dává víc na odiv -- Radek, který si vezme dres s lvíčkem, a třeba Tom je víc do sebe uzavřený, ale určitě pro tým žije stejně..
Jinak já nikdy o Rogerovi nikde nepsala, že je egomaniak a že by Rafa byl dokonalý? Dokonalost nudí..to si fakt nemyslím :-)
Mám ho ráda právě proto, že má svoje pochyby, je lidský, i se všemi svými chybami..a jsem si jista, že Rafa by reprezentoval, i kdyby nemělo Španělsko tolik výborných hráčů.
Já Rogera za to, nereprezentuje, neodsuzuju, jeho volba. Spíš jsem se snažila napsat svůj názor, proč..ale to ví stejně nejlíp on sám, my o tom můžem jen diskutovat.
Ale stejně si myslím, že to v koutku duše musí Rogera štvát, že nemá DC :-))
Reagovat
Heather_Fedex
ja take mam rogera rada i diki chybam, kt. na a delaji ho clovekem....jenze bohuzel nekt. fanouskum strasne chybi nadhled a vidi vsechno jen cerne/bile.:(((
a kdyz uz sme u toho patriotismu: berdych- dc trofej, zadna olynpijska medaile
federer- zadna dc trofej, 2 olympijske medaile.
co je tedy pro narodni repre vic?
Reagovat
smazaný uživatel
Co je víc? Já bych tu otázku postavila jinak. Co je víc pro ně samotné? :-)
No, já to vnímám, že někteří vidí vše jen černobílé..proto jsem tady, protože je to tu otevřený pro všechny fan všech hráčů. Všude se najdou nesnášenlivý lidi, zlý a hloupý..u někoho je to jen poza, a někdo to tak bohužel má :-((
Reagovat
seshitec
Řeknu to takhle, i v dobách největší slávy přijeli hrát DC Sampras s Agassim, když sem koukal v 80.letech, tak Edberg, Wilander či Becker snad nikdy nevynechali a byly to úžasný bitvy.
Nadal i Djoker hrajou stejnou porci zápasů jako Fedex ale taky hrajou, takže prostě Rogerek hrát asi NECHCE!!!
Protože kdyby chtěl, tak od roku 2008 by to s Wawrinkou aspon jeden rok zkusil. Porazit by je bylo strašně těžký, což potvrzuje příklady kdy ti jednička uhraje 2body + ten 1 už nějak uhrát což by se Standou nebylo nemožný.
Reagovat
Mayo
ani ja nechápem Federera...DC mu ešte chýba mal možnosť do vyhrať ale proste sral nato celú kariéru...nejde mi to do hlavy, je to škoda lebo ja by som mu ten DC doprial ale už sa tak nestane
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si aj jasnovidec. No toto.
Reagovat
Mayo
nejsom jasnovidec ani takých nemám rád...tak som možno zle napísal :D tak takto ..."už sa tak nestane si myslím" :)
Reagovat
Heather_Fedex
trepes mayko. trepes trepes trepes. nechapu te ;-00
Reagovat
Mayo
heather kde trepem v čom ? :)
Reagovat
Heather_Fedex
tak v 1. rade v tom, ze roger sral na dc celou karieru. celou urcite ne!!! ;)) doporucuju ti precist si knizku tenisovy genius rf a pochopis, jak to na pocatku kariery s dc reprezentaci u rogera bylo.
(i kdyz pravdepodobne pro nadalovce jako si ty bude mit knizka o rf stejny vyznam, jako bulvarni casopis)
Reagovat
Mayo
joj dobre viem, že párkrát hral v DC ale proste aj tak sral nato väčšinu kariéry...a tú knihu som videl a rád by som ju prijal mať doma...aj ke´d som Nadalovec a čo ako ?...mne RF nevadí opakujem...
Reagovat
Heather_Fedex
paaaane bozeee a co bys delal ty na jeho miste? s takovym timem, jake melo svycarsko v letech 2000-2006, kdy wawros jeste ve spicce nebyl?? bylo by to naprosto ZBYTECNI ztraceni sil!!
a ze ti rf nevadi?? tak proc ho kurwa osocujes, nazyvas ho dedkem a provokujes jeho fanousky???!!!!!!!
Reagovat
Mayo
aj tak podľa mňa mal nato vyhrať DC...ale už je to jedno...hovorím , že len tak zo srandy...je to blbé však ja viem ale netreba to brať tragicky jejda...on je sympoš nemám s ním problém...keby si videla ako som mu vo finále TM prial víťazstvo :D
Reagovat
Mayo
a "kurwa" se neříká :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokiaľ viem, tak Roger Federer nemá žiadnu svoju oficiálnu knihu. K tým, ktoré vyšli sa nikdy oficiálne nepriznal, dokonca ich odmieta..
Reagovat
Heather_Fedex
hmmm....takovyhle druh srandy....jak z pomocne skoly. nezlob se ;(
Reagovat
Heather_Fedex
http://knihy.abz.cz/prodej/tenisovy-genius-roger-federer-a-jeho-pribeh-1
Reagovat
Heather_Fedex
a jak pak se to rika?? ;) pouc me
Reagovat
smazaný uživatel
Nepopieram, že existuje kniha o Federerovi. Len sa ku mne dostala informácia, že obe knihy, ktoré mapujú jeho kariéru a život nenesú jeho požehnanie. Nikdy som po tom nepátral, možno je tento kúsok úplne iný.
Reagovat
Heather_Fedex
nenesu jeho pozehnanie. v jakem smyslu? rene stauffer se vyjadril, ze je 1 s nejvetsim rogerovych znalcu. neni tam rozhodne napsano jen to, co vsichni vedi. ja jsem se tam dozvedela spoustu novych a zajimavych veci. ale uznavam, ze mistami to bylo napsano opravdu prilisvglorifikovane smerem k rogerovi (i na muj vkus) takze jeho neprejnici budu v tomhle dile prevracet stranky s velkym znechucenim
Reagovat
Mayo
veru jak z pomocnej, to si vystihla :D no...však v pohode :)
Reagovat
a.magerova
Nechci se vám do toho moc míchat, ale knihu jsem taky četla, sice už je to nějaký čas, mám ji doma musím ji znovu otevřít... :-))
Ale to že ji Roger neautorizoval a ani na ní nespolupracoval je prý pravda.
Reagovat
Heather_Fedex
ale vzdyt to ja predci vim! nic to vsak nemeni na tom, ze o reprezentaci rogera v dc tam co-to popsane je ;)
Reagovat
Heather_Fedex
pomalu si na tebe zacinam zvykat....
;) clovek si zvykne na vsechno
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Amagerko :-*

To je pre mňa ako potenciálneho čitateľa napríklad celkom dôležité, že ju Roger neautorizoval. Môžem tú knihu vnímať len ako predmet zárobku novinára, ktorý sa chcel na Federerovi sucho priživiť. Zároveň však dodávam, že je iba otázkou času, kedy Roger vydá svoju vlastnú knihu..
Reagovat
Mayo
presne tak keď sa chce dá sa všetko :) tak bežím..dobrú noc
Reagovat
Heather_Fedex
kdyby ses do toho zacetl tak bys nemel pocit, ze by se autor knihy chtel na rogerovi jen sucho prizivit. znal ho uz od jeho zakovskych let a tu situaci popisuje dost podrobne
Reagovat
Heather_Fedex
jop mayko....sladke snicky, pocitas ovecky??
Reagovat
a.magerova
Já vím že víš :-))
No četla jsem ji asi v roce 2010, takže už si toho moc nepamatuji, ale myslím si, že je dobré upozornit ty co ji nečetli (a třeba ani nejsou jeho fanoušky), že na ní Roger nespolupracoval.
A jak jsem už i kdysi tady psala, raději bych si přečetla knihu od Mirky: Jak se žije s Rogerem :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tá kniha nie je autobiografiou, Federer sa sám vyjadril, že do knihy sa mu zrovna práve nechce. Každopádne očakávam po skončení kariéry nejakú "bombu", síce zrejme nie takú ako Open od Agassiho ale snáď :) Mimochodom, aj Borgova autobiografia bola senzačná.
Reagovat
Heather_Fedex
mirka ze vydala knihu jak se zije s rogerem? waau, tak asi se na to dam, ale mozna az pozdejc....se ctenim knizek je to u mne momentalne na bode mrazu ;))
Reagovat
a.magerova
Ale mohla by, že?! :-)))
Reagovat
Heather_Fedex
;))
ale hlavne at se toho chopi roger! ted kdyz bude jezdit na min tunaju, by si mohl najit prostor na napsani knihy
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, kniha neni autorizovana, Roger se od ni pry distancuje, to v podstate znamena,
ze zalezi ciste na autorovi, co pouzije, s cim pracuje, co vynecha.
Reagovat
tommr
... Mohl bych hrát, ale pak bych mohl absolvovat jen čtyři nebo pět turnajů Masters místo osmi nebo deseti," uvedl Federer ...

to chce jako říct, že kvůli dvěma zápasům v DC by musel vynechat 4-5 turnajů Masters (což v jeho případě odpovídá více než dvaceti odehranejm zápasům)???
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si asi myslí, že jeho fanúšikovia nevedia do desať napočítať. Bohužiaľ pri niektorých má aj pravdu.
Reagovat
tommr
... Mohl bych hrát, ale pak bych mohl absolvovat jen čtyři nebo pět turnajů Masters místo osmi nebo deseti," uvedl Federer ...

to chce jako říct, že kvůli dvěma zápasům v DC by musel vynechat 4-5 turnajů Masters (což v jeho případě odpovídá více než dvaceti odehranejm zápasům)???
Reagovat
Heather_Fedex
roger si nejspis nepripousti, ze by to byli "jen" 2 zapasy ;))
Reagovat
tommr
no jedině tak - ale to si dost fandí - zatím se mu v DC do finále ještě nikdy dojít nepovedlo a to ani v jeho nejlepších létech ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
to bude asi tim, ze v rogerovych nejlrpsich letech byla svycarska 2ka hrac mimo 1. 100ky. to se mu pak naramne muselo hrat, kdyz roger vyhral 2 singli a 4hra byla vzdycky loterie a 3. bod v nedohlednu
Reagovat
tommr
Wawrinka se v první padesátce pohybuje už od roku 2005 a v první dvacítce od roku 2008. To je myslím víc než dost času na to, aby to spolu aspon jednou dotáhli do finále ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
jak pro koho ;) jestli prirovnavas svycarsky tim k ceskymu, tak napred si je nutno uvedomit, za jakych okolnosti cesky tim dc trofej dokazal ziskat
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak. Wawrinku som dokonca pre pár rokmi, kedy sa pohyboval v tesnom okolí prvej desiatky, alebo dokonca priamo v nej považoval za hráča rovnakého kalibru ako Ferrer..Je pravdou, že od vtedy mierne upadol, stále si však myslím, že keď môže Djokovič vyhrať DC s Tipsarevičom, tak môže aj Federer s Wawrinkom.
Reagovat
Heather_Fedex
djokovic vyhral dc take se zimonicem a troickym ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka a Federer sú zlatí olympijskí medailisti zo štvorhry, kto je Troicky a Zimonic? ;)
Reagovat
Heather_Fedex
pise se to jinak a co! ;pp
nj- jenze tehdy im dost nahraly okolnosti do karet. ne vzdycky se tak postesti, no. dvojici tomas/radek povazuju za kvalitnejsi nez roger/stan
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tiež neviem ako sa ten Zimonjic píše, nešlo o to...;)

Myslel som, že narážaš na kvality Zimonjica vo štvorhre, čo podľa mňa nie je úplne košér pri takom výraznom úspechu dvojice Federer/Wawrinka...A celkovo si myslím, že ak by sa singlistom viac chcelo, tak by nemali problém ani s Bryanovcami..A keď s nimi áno, tak so všetkými ostatnými nie..
Reagovat
Heather_Fedex
nic to nemeni na tom, ze jak spanelsky, tak srbsky tom ma vyhodu v tom, ze neni postaveny na 2 hracech. a ten cesky? jak uz jsem se vyjadrila, okolnosti byly vyrazne priklonene na ceskou stranu ;) tim samozrejme v zadnem pripade neznizuju uspech timu, boze chran!! jak se rika, odvaznemu stesti preje, navic ke sportu to proste patri. jenze u mne tam to "ale" porad bude...
Reagovat
smazaný uživatel
A na akom počte hráčov má byť DC postavený, keď nie na dvoch?..Hrá sa na tri body, čo by za to Briti dali, aby bol ich tím postavený na dvoch hráčoch. Len málokto má také šťastie, že môže tím postaviť na kvalitnej dvojici. Dokonca ani Češi nie.
Reagovat
Heather_Fedex
v nejlepsich timech je to vetsinou na 3 hracech
Reagovat
Sonja
Tak kvalitní singlisti, jako jsou Federer a Wawrinka + skutečnost, že spolu i dokáží hrát v deblu (a na jaké úrovni), to je víc, než má třeba Srbsko...to se může Švýcarsku rovnat jen v té první části, ale že by mělo nějakou sílu v deblu? Ani omylem.
Reagovat
Heather_Fedex
hmmm a podle mne ano ;)
Reagovat
darek.vrana
Zjistil, že už to nevyhraje, tak dělá, že ho to nezajímá...
Reagovat
Heather_Fedex
proc by ho to melo zajimat?
Reagovat
darek.vrana
Asi proto, že je to jedna z nejprestižnějších trofejí, ať si říká kdo chce co chce. Pro mě jako fanouška, a nejsem sám, ta nejcennější. Nikdy bych neměl takovou radost, kdyby můj favorit vyhrál GS, jako když se vyhraje DC. V tom je něco víc. Ale pro nějaké superindividualisty to možná nezní tak dobře, když je tam název země, a ne moje jméno...
Reagovat
Vojtiik
Davis Cup je jedna z nejpreszižnějších trofejí?:)) Po GS, WTF, Olympics a Masters 1000 turnajích možná:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja osobne mám DC veľmi rád. V časoch Hrbatého s Kučerom som bol prikovaný k TV a úprimne som fandil. No s víťazstvom Rafy na GS by som to neporovnával, to je u mňa stále vyššie..

A som si istý, že aj mnohí českí fanúšikovia by brali radšej Berdycha ako víťaza GS, ako víťaza DC..No možno sa mýlim..
Reagovat
tommr
tak já si třeba cením vítězství v DC víc než vítězství na GS a to jsem dost velkej Berdychův fanoušek. Ale tohle je hodně individuální ... :)
Reagovat
darek.vrana
Masters 1000? To je vtip? Pamatuje si snad někdo, kdo vyhrál nějaký pouťák v Šanghaji nebo Hamburku? DC je po GS nejvíc a když se podíváš do nějaké encyklopedie na tenisovou historii, tak tam dozajista bude na čelních místech DC s více než stoletou tradicí, než nějaké uprděné Masters v Hamburku. Já bych teda Berdychův GS za DC rozhodně nevyměnil. A myslím, že šílenství po zisku DC bylo o mnoho větší, než když Korda vyhrál AO:).
Reagovat
Heather_Fedex
vimam to uplne stejne ;) to ani nemluvim o tom, ze v dc jde o to mit stesti na timove spoluhrace, kdezto jako individualni hrac to ma pevne ve svych rukou
Reagovat
Heather_Fedex
to mi chces tvrdit, ze dc je dulezitejsi, nez oh??? ;-00 a to ani nemluvim o grandslamech!!!!!!!
koho si za 30 let budeme vic pamatovat:berdycha, nebo federa????
Reagovat
darek.vrana
Tak za prvé jsem řekl PO GS, i když pro mě osobně ne. A ten příměr Federer Berdych je asi trochu mimo, že... Ovšem kdybychom vyhráli DC v jedné éře 17x, tak by to asi byl taky hodně výjimečný počin... Co se týče olympiády a tenisu, moc velkou tradici to nemá a ani tam nebývalá vždy komplet špička. Navíc to mnohdy tenisti taky brali jako nutné zlo, stačí se podívat na medailisty v minulosti. Teď už je to asi prestižnější, ale ta tradice je prostě nesrovnatelná.
Reagovat
Heather_Fedex
a letos v dc jako hrala kompletni spicka????
Reagovat
darek.vrana
Nadal zraněn, Djokovič nehrál, ale jinak ano. Btw, čeho si myslíš, že si víc cení Štěpánek, DC, nebo finále v Hamburku? Dokonce i Lendl, který nebyl zrovna nejpříkladnějším reprezentantem, se vyjádřil, že vítězství v DC staví hodně vysoko.
Reagovat
Heather_Fedex
dobreee....pri masters jsem ochotna ustoupit. ale pri oh a gs ani nahodou!! ;)
Reagovat
darek.vrana
Tak já objektivně stavím taky nejvýš GS, ale pro mě subjektivně je víc DC, prostě víc se s tím ztotožňuju, když jde o reprezentaci celé země. OH a turnaj mistru, tam je to asi těžko říct a je to individuální. Ale Masters 1000 prestižnější nejsou ani omylem.
Reagovat
seshitec
samozřejmě že je GS víc pro hráče než DC, ale olympiada teda rozhodně ne to může tvrdit jen blb. Pro fanoušky je DC hodně ceněnné a důležitější než OH
Jinak DC vyhráli snad úplně všechny superstars tenisu v historii, krom jednoho...Federera
Reagovat
Vojtiik
Tenis je silne individualni sport, kde si hraci hledi nejvys svych uspechu.. proto taky (bavim se o tech nejlepsich) hraci stavi DC casto na druhou kolej (neprijedu, jsem unaveny, povrchově mi to nespada do aktualni casti sezony atd.) a proto nikdy nemuze byt dulezitejsi, nez ty nejvetsi turnaje (prave kvuli kterym se setri, protoze velke turnaje, at uz to jsou GS nebo serie turnaju Masters pro ne zkratka znamenaji vice).. pro Stepanka samozrejme bude vyhra DC znamenat vice nez vyhra Masters, protoze jednim Masters zase takovou diru do sveta neudela a take vi, ze v Davis Cupu ma mnohem vetsi sanci se zvěčnit.. ale rekneme, ze pro hrace, kteri "pisi historii" jsou turnaje proste dulezitejsi.. jasne, muzes mi namitnout, ze u urcitych jedincu to tak neni, ale pro me je to obecna pravda, proto budou vetsi turnaje pro me vzdy pred GS:))
Reagovat
Heather_Fedex
pro mne dc ani fc nebyla srdecni zalezitost....zastavam nazor, ze bubny, trumpety a rapkace k tenisove atmosfere jednoduse nepatri....rozblaznene publikum absolutne kazi dojem z celkove hry. a to ani nemluvim o tom, jak mi je vzdycky lito tech, kt. hraji jako hoste, jak nelidsky se vuci hracum divaci chovaj
Reagovat
smazaný uživatel
Vojtik, nepomýlil si sa náhodou na konci?
Reagovat
Vojtiik
jo, jasne, ze jsem se prepsal, bylo uz dost pozde, ani jsem to po sobe necetl:)) posledni veta mela byt "...pred DC"
Reagovat
darek.vrana
"Freudovské přeřeknutí";-)
Reagovat
Mayo
Federer sa zase ukázal aký je to charakter, serie na DC ako celú kariéru :D
Reagovat
Heather_Fedex
ty o tom vis hownno, mayky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mayo - špecialista na odhaľovanie charakterov. Keby sa zato udeľovala Nobelova cena určite by si vyhral. ...potlesk v stoji...
Reagovat
Heather_Fedex
asi tak ;) to ani nemluvim o tom, ze sam mayko troluje o 106. to uz je jina znamka charakteru ;))
Reagovat
Mayo
Heather ty nikdy nesklameš :)
Reagovat
Heather_Fedex
to ani ty mayco, neboj se ;))
Reagovat
Mayo
aj som tipoval teba že zareaguješ :) a ešte niekoho ... takže podľa očakávaní ale to nevadí to je dobré:D
Reagovat
Heather_Fedex
jj, sve sis splnil, vyprovokovat fanousky federera ti vysel na vybornou, tak chapu, ze si patricne spokojeny
Reagovat
Mayo
jak vyprovokoval? možno tak teba to vyprovokovalo to je všetko...zatiaľ :D
Reagovat
Heather_Fedex
"jak vyprovokoval?" ;DDD
jsi jeste zaostalejsi, nez jsem si myslela. to uz i ctyriadvacitka ma v sobe vic soudnosti, nez ty
Reagovat
Mayo
nebodaj ťa to vyprovokovalo ? však si tu len srandu robím, netreba to brať vážne :) však mne RF vôbec nevadí tak kľud
Reagovat
Mayo
chcel som aby sa začalo diskutovať a konečne sa to hýbe...:P
Reagovat
Olympiada
od svycara. Tak co z toho češi delaj ?! je videt co je to za žebrackou trofej asi... ale Rafael ji ma uz mnohokrat...divny
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to tak, že Roger zostane navždy bez DC. Dobrá správa pre (väčšinu) Čechov.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nie každý má privilégiá, že to jeho tím vyhrá aj bez neho :) Ale DC tak či tak je najmenej podstatný (len pšššt pred niektorými Čechmi).
Reagovat
tommr
nepodstatnej je možná pro Federera, ale pro většinu ostatních tenistů je DC mimořádně cenná trofej. Třeba Djokovic nebo Nadal si výhry v DC dost považujou ...
Reagovat
Heather_Fedex
tak novak i rafael urco ze ano, kdyz maji ve svem timu hned nekolik elitnich singlistu a k tomu spolehlive deblove hrace ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že je to tým Heather. Naozaj nechcem útočiť, ale subjektívne si proste myslím, že Rafa a Novak majú trošku vrúcnejší vzťah ku vlastnej krajine ako Roger. Možno je to tým, ako minule ktosi písal, že vo Švajčiarsku sa patriotizmus a láska k vlasti až tak nenosí, kto vie..Ak by Rafa odmietal DC stopercentne viem, že by som mu fandil rovnako, no určite by ma to trocha mrzelo..
Reagovat
Heather_Fedex
a proc se tedy roger po 1. kole oh temer rozbrecel? a proc ma ve sve zbirce 2 olympijske medaile?
jo a jeste 1 zajimavost: nechybelo malo a roger by reprezentoval australii. zustal ale verny sve rodne zeme ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Heather, nechajme to radšej tak..Najprv na jeho obranu napíšeš, že sa skoro rozplakal a potom to zaklincuješ tým, že bol krok od reprezentácie Austrálie..
Reagovat
Heather_Fedex
kdyz to beres takhle....
Reagovat
spaniel
To zas bude v alejich nablito...
Reagovat
smazaný uživatel
Správna voľba, nielen pre Federera ale aj pre Čechov :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist