Davis Cup: Finále zahájí Nadal s Monakem

1. 12. 2011, 14:28
Aktuality 40
Bez Davida Nalbandiana odstartují zítra Argentinci finále Davis Cupu proti domácím Španělům. Jihoameričané nominovali do prvního dne vedle týmové jedničky Juana-Martína del Potra Juana Monaka, kterého čeká na úvod duel s Rafaelem Nadalem. Po nich se o druhý bod poperou Del Potro s Davidem Ferrerem. Rozhodl o tom dnešní los.
Rafael Nadal

Španělé zítra zahájí boj o daviscupový titul v Seville, kde Rafael Nadal dosáhl svého prvního velkého úspěchu. Tehdy osmnáctiletý Nadal pomohl Španělsku získat v roce 2004 na Olympijském stadionu Salátovou mísu, kterou od té doby vyhráli ještě dvakrát. Nyní jim v cestě stojí už jen Argentinci, za které v zítřejších úvodních dvouhrách nastoupí jejich žebříčkově nejlépe postavení hráči.

Těžká úloha odstartovat proti nejlepšímu antukáři světa Nadalovi připadla Juanu Monakovi, který v obou dosavadních vzájemných zápasech na pomalém povrchu aktuální světové dvojce hladce podlehl. Ve druhé dvouhře se pak utkají nejlepší hráč hostů Juan-Martín del Potro a pátý tenista světa David Ferrer.

Tradičního argentinského reprezentanta Davida Nalbandiana nahlásil kapitán hostů Vazquez do sobotní čtyřhry, v níž by měl nastoupit po boku Eduarda Schwanka proti páru Verdasco/López. Složení čtyřhry ale mohou kapitáni ještě změnit. Nalbandian pak může případně nastoupit i v nedělní dvouhře.

Hostujícího kapitána Vazqueze rozladili dopingoví komisaři, kteří dnes jeho hráče vzbudili už v půl sedmé ráno. "Je to ostuda, měli jsme mít volný den, ale přitom nám nedali šanci pořádně odpočívat. Nebylo to moc vhodné. Taky to mohli udělat o den dříve v jinou dobu," zlobil se Vázquez při losování zápasů. Vzorek podle kapitána museli odevzdat Nalbandian, Juan Mónaco i Del Potro. O deblistovi Eduardu Schwankovi se nezmínil.

"Kurt je tu prakticky ten samý. Byl to první ohromně emotivní zážitek, který jsem jako profesionál měl," vzpomínal Nadal na finále v roce 2004 v rozhovoru pro deník Marca. "Vítězství nad Roddickem byla výjimečné nejen proto, že jsem vyhrál, ale kvůli tomu, co ten zápas znamenal. Po tom všem, co jsem od té doby zažil, je příjemné vrátit se sem, kde to všechno začalo. A doufám, že finále dopadne stejně jako tehdy," dodal desetinásobný grandslamový vítěz.

Komentáře

40
Přidat komentář
Pe3k
Už i Muse7222 uzndal Rogera Federera jako nejlepšího hráče všech dob a udělal k tomuto tématu video. Těm znalejším jistě nemusím připomínat, že Muse7222 je fanoušek Rafy Nadala a dělá o něm ty nejlepší videa na youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=40ZQKhfvjFA
Reagovat
Pe3k
"uznal"
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkný video! Díky za tyhle fanoušky co dokáží uznat, že je Roger prostě legenda - už teď! I sám Rafa by byl rád že má takový fanoušky! :-)
Reagovat
steve79
Hodně se těším na zápas Nadal-Del Potro, to by mohlo být aspon trošku zajímavý a dlouhý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
zrovna jejich zapasu se tak trochu "bojim", velke ocekavani a pritom vlastne netusim, jak na tom je DelPo a Rafuv vykon (vysledek) byl na TM rozpacity, ale chapu, ze na antuce bude silny. Mimochodem, jsem taky presvedcena, za Spanele bez problemu vyhraji.
Reagovat
steve79
Jsem nakonec zvědavej kdo nastoupí. Myslím si, že nakonec Nalbandian. Španělové jsou velcí favorité. Tipuji, že vyhrají 4:1, Argentína uhraje bod ve čtyřhře.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Davisova poháru přineslo utkání dvou tradičních soupeřů, Argentiny a Španělska. V prvním zápase proti sobě nastupují Rafael Nadal a David Nalbandian.

Nadal začne utkání svým tradičním rituálem, jímž je to, že zaloví ve své řiti. To mu pochopitelně dodá potřebnou sílu, a tudíž začne svého soupeře prohazovat ze strany na stranu. Nalbandian, známý bouřlivák, se dopálí a začne na rozhodčího odpalovat tenisové míčky. Na stadioně v Madridu začne pořádná mela, jenže po nějakém čase se vše utiší, a tak budou oba hráči moct pokračovat ve svém umění.

Nalbandian přepne na jiný, agresivní stupeň hry, jenže za stavu 30-30 odpálí míček natolik razantně, že trefí do hlavy jednoho dementního rektora na univerzitě, který dával samé jedničky pouze žákyním, s nimiž měl sexuální poměr. Nalbandianovi se nakonec podaří dotáhnout set do vítězného konce.

V následujících setech ale Nadal nezapomene zalovit ve své temné řiti, díky čemuž dokáže pokaždé vytáhnout úder z řitě snů.

Hrdinou dne je ale Nalbandian...

,,Mockrát děkuji Davidovi za to, že mě trefil tenisovým míčkem do kebule,'' nedokázal skrývat dojetí rektor, ,, nyní jsem férový ke svým žákům.''
Reagovat
smazaný uživatel
tebe uz to na Alik.cz nebavi?
Reagovat
smazaný uživatel
Alík.cz je server pro škvrňata.
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt, promin. :-) Zkus hry. Logicke treba.. ;-)
Reagovat
gigin
stojí ti to za to? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ne, mas pravdu. :-)
Reagovat
Twofinger
Fandit favoritum umi kazdy. Osobne, vetsinou, fandim slabsim tymum, ovsem pokud zrovna nehrajou nasi :-) Nemam zasadni oblibence ani na jedny strane. Drive jsem mel hodne rad tenis Juana Carlose Ferrera (uz je to davno, co byl numero uno). Nadaluv tenis je skvely, ale pro mne nehezky. Del Potra nemam rad od ty doby, co jsem se docetl, jaky penizky si nechal zaplatit, aby vubec Davis Cup sel za svou zem pinkat, ale jinak kvalitativne hrac svetove 5ky. Neni to objektivni pohled, ale nemuzu si pomoct... Verdasco byl taky hrac, ktery mne u televize svou hrou hodne bavil, ale i kdyz to s jeho tenisem nejspis nema co docineni, co presedlal na jinou znacku rakety, sel se svou hrou niz a niz... Monaco hraje fajn a muze prekvapit...ma podobny styl, jako David Ferrer. Ve finale co... hrajou kluci, co preferuji antuku (snad mimo Del Potra), takze se bude na co koukat!
Reagovat
smazaný uživatel
Nenominovanie Nalbandiana pravdepodobne znamená, že kapitán hostí "obetoval" prvý bod. David si tak bude môcť odpočínúť na sobotnú štvorhru, kde má väčšiu šancu zvíťaziť..Hoci osobne si myslím, že jedno-dve percenta by mal aj proti Rafovi..Monaco je chudák úplne bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafo budu držet palce vyhraj! Přeju Španělsku hodne štěstí .. Věřím že to s Rafou dáte ! POMEEEEEE
Reagovat
smazaný uživatel
Četli jste někdo knihu Tenisový génius Roger Federer a jeho příběh ?
Jaký máte na ní názor ? děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem četl, pomerne čtivá, jsou v ni zajimave veci ale o pravdivosti/nepribarvenosti nekterych veci by se mozna dalo polemizovat, kdyz sam RF se od ni distancoval, rekl ze ji necetl a ze nevi co se tam pise...
Reagovat
smazaný uživatel
hodne se mi libila cast, kde byly reportovany vypovedich ostatnich hracu co o Federerovi po zapase na tiskovkach nebo v rozhovorech s medii řekli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Argentina zabere hlavně v deblu - Lopez, Verdasco jsou letos strašně špatní...
Reagovat
Kox
Tak tohle může podle mě být největší argentinská chyba...Nasadit Monaca? Jo možná má teď lepší formu než Nalbandian, ale zase Nalbandian je v Davis cupu o 100 procent jiný hráč.....na žádném jiném turnaji nehraje tak dobře jako tady. On sám tvrdil, že by kariéru dávno ukončil nebýt Davis cupu, což je jeho největší motivací...
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se na tři vítězné sety a Nalbandian má pupek jako Leander Paes. :-(
Reagovat
Kox
Vo nic víc než ho měl v na konci roku 2007
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně?
No, každopádně; hraje kdo hraje, já tak nějak věřím tomu, že argentinskej kapitán asi ví, co dělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian na to, aby vydržel zápas na antuce s Nadalem na tří vítezně, fyzicky prostě nemá. Monaco ho myslím dokáže prohnat až až. Navíc se s ním počítá do debla, takež ho nechce mít unaveného. Naprosto logický krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to chyba. Nalbanbian na Nadala umí. Tři sety by dal (tři měsíce odpočíval).
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli umí nebo ne, na antuce mu je to k ničemu. Nadal se nenechá vypráskat 3:0 a více s ním prostě Nalbandian fyzicky neutáhne, navíc musí být fit do dalších dnů, kdy se s ním počítá. Pro mě naprosto logický a pochopitelný krok.
Reagovat
Matti
Dle mě správný krok. Rafa by Nalbu na antuce dal, Nalba půjde čerstvý do čtyřhry a případně do nedělní dvouhry si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím zápas na tři vítězný. Tak špatně (fyzicky) na tom snad Nalbandian není. Zato Nadal je dost mimo - nasadil Nalbandiana by byl zároveň psychologický tah. na Nadala prostě umí (a to potvrdil i letos).
Reagovat
Matti
A jak to potvrdil letos? Dostal 3:0 na betonu. Ikdyž teď hraje Rafa špatně, na antuce by s ním Nalbandian neměl šanci.Možná set by vyhrál, ale více by nedokázal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sorry, ale on Nadala porazil naposledy v roce 2007, to už je trošku doba. Celkově bilance 3:2, poslední 3 zápasy vyhrál Nadal. Na US Open jen ukázal, že na to nemá ho proazit, a to byl hard, na antuce je bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Na AO sehrál pětiseťák s Hewittem a v dalším kole proti Berankisovi uhrál jednu hru. Tak nechápu co meleš. Je prostě s fyzičkou na štíru.
Reagovat
Roger4EVER
Argentina !!! Smět toho chudáku z kurta !!! Juan !!!
Reagovat
Roger4EVER
kurtu *
Reagovat
tito
To je klingonsky?
Reagovat
smazaný uživatel
Juan bude hrát s Kurtem?
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Argentina zvládne ten první den a bude to aspoň 1:1. A nakonec i ten Schwank v deblu, takže by to mohlo jít a po sobotě vést třeba i 2:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Chuj.jane, vybouchej toho aroganta nepříjemnýho! Formu na to máš, tak se neboj a bý ho od začátku, tvl!
Reagovat
smazaný uživatel
uz si vybral nejake mince z fontany aby si mohol nalozit za big stake Monaca?
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě ne, je tam strašně ledová voda, ale vycvičím si na to psa...
Reagovat
tito
No vida :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist