Davis Cup: Finále zahájí Štěpánek s Djokovičem

14. 11. 2013, 13:37
Aktuality 69
Radek Štěpánek rozehraje finále českých obhájců titulu v Davis Cupu se Srbskem. Hrdina loňského duelu o titul zkusí zítra od 16:00 potrápit Novaka Djokoviče. Ve druhé dvouhře se Tomáš Berdych utká s Dušanem Lajovičem, náhradníkem za zraněného Janka Tipsareviče. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los v Bělehradu.
Radek Štěpánek

"Je těžké vyhrát Davisův poháru poprvé a ještě těžší je to obhájit, ale o to by bylo hezčí být na míse dvakrát za sebou. To by bylo krásné," řekl dočasný český kapitán Vladimír Šafařík, který zaskočil za nemocného Jaroslava Navrátila.

Finále má papírově jasný scénář. Češi by měli stejně jako loni proti Španělům ve finále získat ve dvouhrách dva body přes dvojku soupeře a k tomu vyhrát čtyřhru. Jen těžko totiž budou porážet druhého hráče světa a vítěze Turnaje mistrů Novaka Djokoviče, který je ve formě a před cestou do Bělehradu vyhrál 22 zápasů v řadě.

Podle srbského kapitána Bogdana Obradoviče nemá finále favorita. "Stojí proti sobě letos dva nejlepší týmy. Češi hrají skvěle, respektujeme je a na druhou stranu věříme, že nám podpora fanoušků dodá energii. Máme výhodu povrchu, musíme hrát co nejlépe a mít i trochu štěstí, aby jsme mohli slavit," řekl Obradovič.

Radek Štěpánek má s Djokovičem negativní bilanci 1-8 a letos s ním prohrál na Australian Open. "Hraje v neuvěřitelné formě. Kostí jednoho soupeře za druhým, sebedůvěru má určitě velkou a bude se chtít doma předvést," tuší Štěpánek.

"Začínám a doufám, že dokážu získat pro Srbsko první bod. Je důležité začít finále na vítězné vlně a pomůžu i Dušanovi (Lajovičovi), aby na něj nebyl tak velký tlak, protože se mu za stavu 1:0 bude lépe nastupovat," uvedl Djokovič.

Naopak od Tomáše Berdycha se proti náhradníkovi za Janka Tipsareviče Lajovičovi očekává jistý bod. Ten česká jednička zařídila mimo jiné letos proti Švýcarsku a Argentině. "Jsem připraven pomoci přinést týmu co nejvíc bodů, co půjde," řekl Berdych v týdnu.

Do sobotní čtyřhry český kapitán tradičně nahlásil zbylé dva hráče Lukáše Rosola a Jana Hájka, ale hrát budou - pokud se nikdo nezraní - Štěpánek s Berdychem. Ti mají v Davis Cupu skvělou bilanci 13:1. "Debl je jednoznačně nejdůležitější bod," je si vědom Berdych. Soupeři nahlásili pár Nenad Zimonjič/Ilja Bozoljac, je ale možné, že jednoho z nich nakonec nahradí Djokovič.

Češi porazili srbskou dvojici ve čtyřhře DC v roce 2010 i loni. "Tentokrát to chceme změnit a budeme na kurtu klidně pět hodin," vyhlásil Zimonjič.

V neděli se proti sobě nejdříve postaví jedničky Berdych s Djokovičem a v případném pátém rozhodujícím utkání Štěpánek s Lajovičem.

Češi hrají třetí finále Davis Cupu za pět let. S vítěznou baráží v Rumunsku v září 2011 vyhráli už osmkrát v řadě a poprvé v historii mají šanci "salátovou mísu" obhájit. Slavnou trofej získali loni v Praze po výhře nad Španěly, navázali tak na triumf tehdejšího československého týmu s Ivanem Lendlem v roce 1980.

Losování finále Davis Cupu 2013 Srbsko - ČR (Bělehrad - tvrdý povrch):
Pátek (16:00): Djokovič (2. ATP) - Štěpánek (44.), Lajovič (117.) - Berdych (7.)
Sobota (16:00): Zimonjič/Bozoljac - Hájek/Rosol
Neděle (14:00): Djokovič - Berdych, Lajovič - Štěpánek
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

69
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
Reagovat
tommr
jak vidí nadcházející finále renomovanej tenisovej odborník Steve Tignor:
http://www.tennis.com/pro-game/2013/11/belgrade-breakdown/49783/
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za odkaz,fakt zajímavý,snad to tak dopadne
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavej rozhovor.

Ale toto??!!!
The Serbs will be even more motivated to win for their missing teammate, Troicki, who isn?t allowed into the Belgrade Arena to watch.

Ze Viktorovi zakazali hrat kvuli dopingu to beru, ale oni mu zakazali i vstup do areny? Tu dopingovou asociaci spojenou s ATP teda vazne nechapu!
Reagovat
tommr
to mě taky zarazilo. Vysvětluju si to tak, že Troicki nesmí být s týmem na lavičce. Jako řadovej divák v hledišti snad ale bejt může ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
mno to by jeste slo, ale pisi tam...Troicki, kteremu nebylo povoleno sledovani v Belehradske arene. Tak kdo vi, mozna se jenom spatne vyjadril.
Reagovat
darek.vrana
Docela mě překvapuje, že nasazují Lajoviče. Podle mě je Bozoljac v hale lepší.
Reagovat
Carlos_Moya
Bozoljac je za zenitem, nemá na to. Lajovic se zápas od zápasu zlepšuje, se Štěpánkem by mohl překvapit.
Reagovat
tito
Taky bych ho nepodceňoval. Pár známých jmen má letos za sebou a domácí prostředí s ním může udělat divy.
Reagovat
Reti64
u hráčů první desítky žebříčku ATP od roku 2006 (6:0 - 0:6):
R. Nadal 59 - 8
N. Djokovič 59 - 5
D. Ferrer 46 - 11
A. Murray 36 - 8
J.M. Del Potro 18 - 8
R. Federer 54 - 1
T. Berdych 36 - 9
S. Wawrinka 8 - 9
R. Gasquet 22 - 9
J-W. Tsonga 17 - 5
Reagovat
Mayo
Federer pánes
Reagovat
steve79
Ted už je jasné, že rozhodne sobota. Djokovič zítra sfoukne Radka ve třech setech a pak snad Tomáš vyrovná na 1:1. Snad Berych nebude mít den jako občas jednou do roka občas má. Myslím tím, že dokáže prohrát s hráčem druhé stovky. Naposledky toto dokázal minulý rok na US OPEN.
Reagovat
PetaM
Minulý rok na US Open? Murray byl tehdy ve druhé světové stovce? :O
Reagovat
rod_laver
to naše české štěstíčko se na nás usmálo i letos. Kdyby nějaký Čech jezdil F1, tak se polovině jezdců zadřou motory na startu.. :D

2013 - Tipsarevič, Federer, Del Potro
2012 - Nadal, Del Potro druhý zápas, Djokovič
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Tomáš Enge takú radosť Alainovi Prostovi nespravil ... :(
Reagovat
darek.vrana
V Davis Cupu to tak prostě bývá a vždycky bylo. Málokdy se sejde tým, který je ochotný každoročně reprezentovat celou sezónu. To není štěstí. Právě proto si ty úspěchy naši zaslouží, protože jsou ochotni reprezentovat vždycky. Ale naši soupeři taky měli štěstí v podobě absencí Berdycha i Štěpánka, jenže na rozdíl od našich ho nedokázali využít.
Reagovat
seshitec
na to se hlavně historie neptá a budeme zapsáni jako trojnásobní vítězové
Reagovat
gigin
http://issuu.com/tennisnow/docs/2013_year_in_review/20
Reagovat
smazaný uživatel
Novak skoro všude :-)

Trénink Novaka

https://www.youtube.com/watch?v=nkGT8_XerDc
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky Aga, ve dvou zapasech :-) Sice dvakrat jako porazena a ten zapas s Cibuli je tam prekvapujici, ale Wimbledonske SF by me prekvapilo, kdyby tam nebylo :-) Jinak urcite bych tam tak 2-3 zapasy vymenil za jine...
Reagovat
Mayo
no ak hrá ten Lajovič...tak fakt by mala byť rozhodujúca štvorhra...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé by bylo a bohužel i v silách Djokoviče je takticky pustit 1 - 2 sety pokud možno honit Štěpánka sem tam a dát mu pocit šance - unavit ho a v koncovce 4 nebo 5 tého setu ho smáznout. To by od něj byla větší frajeřina než vyhrát 3 x 6:2
Reagovat
tommr
tak tuhle fintu by asi Djokovicovi za daný situace nikdo nemoh vyčítat. Zajímavý by hlavně bylo jak by na to reagoval Štěpec. Každopádně nominace Štěpánka byla velká taktická chyba našich. Kdyby hrál Rosol tak by to Djokovic zkoušet nemoh ... :)
Reagovat
Jan
Taky si myslím, že Štěpánek udělal blbost, že chce mermomocí hrát. Zbytečně se unaví a síly mu můžou chybět jak v sobotu, tak zejména v neděli. Nedejbože, kdyby se v pátek zranil. Doufám, že toho nebude litovat.
Reagovat
darek.vrana
Nejvíc se budu smát, až Štěpánek vyhraje a vás všechny umlčí:). Stát se může všechno, překvapení bývají. Kdo by věřil výhře Rosola a Darcise nad Nadalem nebo Volandriho a Delbonise nad Federerem? Prostě den blbec, druhý den hraje v životní formě a senzace je na světě. I když je fakt, že Djokovičovi se podobné výpadky vyhýbají, snad jen s Querreyem to bylo hodně překvapivé.
Reagovat
darek.vrana
Sorry, ne druhý den, ale druhý hráč.
Reagovat
Jan
Jestli nás umlčí, budu jedině spokojený :)))
Reagovat
Bob
Štěpánek neuhraje ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Běž spát sýčku :)))))
Reagovat
Bob
Však já brzo půjdu, dopiji a půjdu :D
Reagovat
Reti64
Aktuální kurzy:
Srbsko x Česko 1,847 - 2,05.
Reagovat
Reti64
1,781 - 2,14
Reagovat
smazaný uživatel
OMG!!! Já chtěl 5. zápas Radka s Jankem :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně se víc bojim deblu s bozoljacem neš s novakem. Ale pravda obě varianty kluci přehráli s přehledem, A tušim že tomu bude i v sobotu, jen aby nebylo překvápko v pátek
za mě pátek 1:1 sobota my, v neděli bude mít bedra novaka na lopatkách ale prohraje a štěpec to dotáhne bez problému do konce
Reagovat
Pe3k
Trhej Radku!
Reagovat
Fandina
S tím, že nehraje Tipsa se hodně zvedly naše šance na obhajobu. Moc držím palce hlavně do čtyřhry a držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
gigin
o všem rozhodne sobotní kvarteto.
Reagovat
seshitec
těžko říct Zimonjič s Bozoljacem porazili v USA bratry Brianovy a pok doma prohráli s Nestor-Pospa 8-10 v pátým...nebo dát k Zimojičoj Djokra? Kt je dobrej na servisu returnu zlepšil voleje, ale nemá cit pro debla.
Nicméně věřím, že Berda se Štěpcem na 3 vitězný sety neprohrajou s kýmkoliv z nich. Jejich bilance není náhodná a pokaždý když šel stav na 1-1 na sety tak byli už pak ve zbytku zápasu dominantní
Reagovat
tommr
Tomáš s Radkem už v DC dokázali porazit jak pár Bozoljac/Zimonjic tak pár Djokovic/Zimonjic. Varianty s Djokovicem bych se ale přesto bál víc - Djokovic se od roku 2010 hodně zlepšil ve všech směrech ... :)
Reagovat
gigin
Nevím no. Debla by si měl šéfovat Nenad. Při nervozním průběhu si nedokážu představit, že by Noldu ukočíroval. Raději bych tam viděl toho Bozoljaca.... Nicméně jsem trošku naštvaný, čekal jsem vyvrcholení finále DC v mači Jankela x Štěpec. 5 setů, vztyčené prostředníčky a tak :DDDDD Takhle bude po sobotě finito...
Reagovat
Roger_Federer
Osobne tomu kroku nerozumim, je jasne, že Štepanek se stava(nehranim Tipsareviče), stežejnim hračem celeho finale..4hra a 2 duel v nedeli, bude rozhodujici...!!, nechapu jaky smysl ma nasazeni Štepanka v patek do duelu z Djokovičem a ubirani jeho sil..snad jen na rozehrani.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj. Zfalsujou obcanky a nakonec bude hrat Troicki :-)
Reagovat
seshitec
Gigi
jenže ted jde o "vyšší zájmy" nebo-li vítězství v DC a historie se nebude ptát, jestli sme to vyhráli proti Nadaloj nebo bez něj nebo proti Tipsoj nebo Lajovičoj.
Důležitý bude, že dokážeme obhájit titul v tzýmový soutěži, kt. vyhráli všichni slavní tenisté krom Federera
Reagovat
gigin
Freedom - :DDDD anebo by mohli převekslovat Ernestka. Ale raději ne, on by byl schopný prohrát snad aj s Háječkem :DDDD
seshitec - njn, jen si prostě myslím, že neúčastí Jankely atraktivita duelu hodně klesla...
Reagovat
smazaný uživatel
No Ernestka bych tam radsi nepoustel. Jednou by promluvil a uz by se vedelo kdo to je :-D

Jinak souhlas stim Jankelou...
Reagovat
tommr
tak je jasný, že s odstoupením Tipsarevice stouply naše šance a zároven o něco klesla atraktivita utkání. Mě osobně docela mrzí, že si Tomáš s Tipsarevicem nezahraje, protože mu má co vracet. Na druhou stranu jsem ale zase rád, že v nejspíš rozhodujícím zápase bude Tipsarevic chybět, protože proti Radkovi by moh vyhrát i se zraněním ... :)
Reagovat
gigin
Hele - Ajde, idemo dnes zvládne kde kdo. Snad i sojka :)))) To by Gulba zvlád...
Reagovat
gigin
Asi tak no...
Zítra se nemá cenu ani dívat, sobota je jas a v nedělu Djokárna x Berďa.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to nezvladal, tak Ajde by za nej mohla rikat Anicka, ktera urcite bude v hledisti :-D
Tak to by pak byla dobra ironie, kdyby se mrhac stal narodnim hrdinou Srbska :-D
Reagovat
gigin
Julia a Gulbis!! Já to věděl, já to tušil!! :DDD

http://egulbis.tumblr.com/post/66900828176
Reagovat
tommr
sobota je jas? To snad nemyslíš vážně? Právě v sobotu se bude hrát nejnapínavější zápas jehož výsledek je ve hvězdách. Vždyt ani nevíme kdo v tom deblu bude za Srby hrát ... :)
Reagovat
gigin
Jasná koukárna v sobotu, tak jsem to myslel :)) Však v sobotu se bude rozhodovat právě.. sorry, asi jsem se špatně vyjádřil :)
Reagovat
tommr
jo to máš vlastně pravdu. Jestli se nestane něco mimořádnýho tak pátek asi nebude moc na koukání a pořádně se to rozjede až v sobotu ... :)
Reagovat
George_Renel
i když jen rok stará, by se mohla opakovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se dalo čekat. Šance jsou takřka nulové, ale Radek se rozehraje a myslím, že to bude rychlý zápas, takže se ani moc neunaví. :)
Reagovat
seshitec
tak on si chce před deblem ošahat povrch...je dobrý že začíná at má delši čas na relax.
Reagovat
tommr
jj naši nepřekvapili. Ze Štěpánka bude bud hrdina nebo padouch (pokud se ukáže že si toho zbytečně nabral moc) ... :)
Reagovat
seshitec
bud v klidu s djokrem to budou max 2h na kurtu něco jako 6-4 6-2 6-2
Reagovat
smazaný uživatel
Aby nakonec nenastoupil Rosol. Muzou zmenit hrace hodinu pred zapasem ne? Kazdopadne klicovy zapas je zase debl, kde klukum verim. Jsou sehrani...Kazdopadne chci, aby v zapase mezi Tomasem a Dvjokerem o neco jeste slo :-)
Reagovat
seshitec
to pujde nebo snad pochybuješ že by Berdych neporazil Lajoviče?
Reagovat
tommr
pokud se nepletu tak v pátek se vylosovaná sestava může měnit jen v případě prokazatelnýho zranění ...
Reagovat
smazaný uživatel
Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina? :))))) Pro mě padouch určitě nebude a fakt si myslím, že mu pomůže se rozehrát a připravit se na srbský kotel :) A jak jsem psala, určitě to nebude kdovíja dlouhý zápas, takže se Radek určitě neunaví :)

Freedom - Rosol pochybuju, Radek chce hrát, tak prostě bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stepec by mel dat sanci katovy favoritu aby se zlepsil skore :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Teda promiň, ale píšeš jak čuně (slabé slovo) :)))) než jsem tu větu pochopila, že má dát šanci KATOVI FAVORITŮ, tak mi to docela trvalo :)) Koho Lukáš kromě Rafy ještě porazil? Já nemám přehled.
Reagovat
smazaný uživatel
Promin :-( Pisu v rychlosti a nectu to po sobe :-D Ten ti nestaci? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No ty hrubky teda je hrůza :))) Tak psal si kat favoritů, tak jsem myslela, že jich bylo víc. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa je za tri a zitra bude dalsi :-) :-D
Reagovat
Lina
A ten by byl za kolik za taky za 3 nebo 4, aby to Djokovič potom rozchodil, jen škoda že to tak nebude. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist