Davis Cup: Kanaďanům se omluvil i Pospisil, hrát nebude ani Ferrer

10. 7. 2015, 23:19
Aktuality 9
Tenisté Kanady se příští týden ve čtvrtfinále Davisova poháru v Belgii musí obejít bez obou opor. Po Raonicovi se omluvil i čtvrtfinalista letošního Wimbledonu Vasek Pospisil, který má problémy se zápěstím. Bez hvězd začnou boj o návrat mezi elitu také Španělé, kterým nakonec bude oproti nominaci chybět i David Ferrer.
Profily hráčů
Vasek Pospisil

Tenistům Belgie se znovu otevírá cesta za nečekaným postupem v Davisově poháru. Poté, co v březnu postoupili přes Švýcarsko, za které nenastoupily opory Roger Federer, Stan Wawrinka a ani Marco Chiudinelli, budou paprovými favority i ve čtvrtfinále, které si zahrají poprvé po osmi letech.

Na domácí antuce v Middelkerke se totiž utkají s Kanadou, které budou chybět oba suverénně nejlepší tenisté současnosti. Už dříve se kvůli nedávno absolvované operaci nohy omluvil osmý hráč světa Milos Raonic a již po nominaci musel zrušit svou účast i čtvrtfinalista letošního Wimbledonu Vasek Pospisil, kterého trápí problémy se zápěstím.

"Jsem zklamaný, že nebudu schopný hrát. Ale lékaři mi doporučili dva až tři týdny klid, aby se zabránilo dalšímu poškození mého zápěstí," omluvil se pětavacetiletý Pospisil. "Davis Cup pro mě vždy byl a zůstává extrémně důležitým. Je to hrozný pocit, protože je to pro náš tým velký los. Těším se, že v semifinále zase budu součástí týmu. Příští víkend budu zápas sledovat, budu klukům fandit a věřím v úspěch."

Bez Raonice a Pospisila jsou však šance země javorového listu mizivé. Jedničkou bude až 216. hráč světa Frank Dancevic a dvojkou bývalý nadějný junior Filip Peliwo, který je ovšem i vinou zdravotních problémů v jednadvaceti letech hráčem až páté světové stovky. V nominaci je také tradičně zkušený deblový specialista Daniel Nestor.
Jméno náhradníka za Pospisila oznámí kapitán Martin Laurendeau později.

"Tohle rozhodně není scénář, který bychom si ve čtvrtfinále představovali. Ale zranění si nenačasujete. Tihle kluci už pro Davis Cup obětovali v posledních letech opravdu hodně a kdyby jen trochu mohli, tak nám pomůžou znovu," řekl Laurendeau. "Určitě jsme teď v roli outsiderů, ale máme před sebou velký zápas a skupinu kluků, kteří se chystají nechat na kurtu všechno:"

Belgie nastoupí se světovou patnáctkou Davidem Goffinem, Stevem Darcisem, Rubenem Bemelmansem a Kimmerem Coppejansem.


Ferer nakonec nenastoupí
Španělé budou přece jen postrádat v daviscupovém zápase v Rusku světovou sedmičku Davida Ferrera. Ačkoli nové kapitánce Conchitě Martínezové zkušený tenista účast slíbil, kvůli poraněnému lokti po poradě s lékaři nominaci zrušil.

"Myslel jsem, že se zranění lepší, ale bohužel je to pořád stejné. Pouhé držení láhve je teď pro mě bolestivé," uvedl zklamaný Ferrer, který ve Wimbledonu přišel o sérii 50 grandslamových startů v řadě. "Nevím, kdy se budu moci vrátit," napsal dnes na twitteru.

Pětinásobným šampionům soutěže budou za týden chybět i Rafael Nadal, Tommy Robredo, Roberto Bautista či Feliciano López, který se bude ženit s Albouu Carrillovou. A na svatbě nebude chybět ani jeho velký kamarád Fernando Verdasco.

Španělé potřebují v Rusku vyhrát, aby postoupili do baráže o Světovou skupinu. Bojovat o to bude kvarteto Pablo Andújar, Daniel Gimeno-Traver, Marc López a David Marrero. Domácí sice také nemají nejsilnější tým (Kravčuk, Donskoj, Rubljov, Chačanov), nicméně do karet jim bude hrát místo konání zápasu. Hrát se bude ve Vladivostoku, který leží až na východě Ruska na pobřeží Japonského moře.

Všechny čtvrtfinálové zápasy i duely v nižších skupinách Davisova poháru se budou hrát příští víkend 17. - 19. července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mo, takže Belgie v SF. Jsem zvědavý, jestli Srbové v Argentině bez Noleho uspějí. S tou formou Janka asi těžko, takže SF Argentina-Belgie a druhé snad VB-Austrálie, to je hodně hratelné pro Brity.
Reagovat
gigin
Tipsa podle mne ani nebude hrát. To už raději ať hraje Lajovič.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak či tak si to podle mě Argentina pohlídá. Pak má doma zřejmě Belgii, tak kdo ví, jak Goffin, ale podle mě vítěz vzejde z druhé části pavouka.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal bych, že budou mít Rusové silnější tým, v téhle sestavě jim asi nepomůže ani "netradiční" místo zápasu. Jedině, že by Španělé byli vynervovaní, aby jim náhodou nespadla na hlavu nějaká Kimova raketa při nepovedeném testu.
Reagovat
Cico93
honem rýchlo se nám uzdrav!!!
Reagovat
Cico93
Lopez sa bude ženiť? Som ju ešte ani nevidel ma niekto foto?
Reagovat
Cico93
aha ono to bude asi Nando;-))
Reagovat
smazaný uživatel
To už by jim Stachovsky v životě nepodal ruku :)
Reagovat
Cico93
tak tomu ver.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist