Davis Cup: Kližan a Lacko byli vyloučeni z reprezentace

26. 9. 2016, 15:26
Aktuality 18
Nejlepší slovenští tenisté Martin Kližan a Lukáš Lacko byli na rok podmínečně vyloučeni z reprezentace. Rozhodl o tom výkonný výbor slovenského svazu na návrh kapitána daviscupového týmu Miloslava Mečíře. Důvodem je přístup obou hráčů k týmové soutěži.
Profily hráčů
Martin Kližan

Třiatřicátý hráč světa Kližan i Lacko (110. v žebříčku ATP) se Mečířovi omluvili z účasti v nedávném barážovém utkání o účast ve Světové skupině v Austrálii a vysvětlili to zdravotními důvody. Bezprostředně po reprezentačním víkendu ale nastoupili na turnajích ATP - Kližan v Metách a Lacko na challengeru v tureckém Izmiru.

Svaz proto jejich omluvu odmítl akceptovat a jednání vyhodnotil jako porušení vzájemné smlouvy. Lacko kvůli tomu dostal pokutu 10.000 eur (asi 270.000 korun), Kližan kvůli opakovanému případu zaplatí dvojnásobek.

"Jejich postoj mě mrzí. V podstatě se ukázalo, jaký mají zájem o Davis Cup. Reprezentaci odsouvají na druhou kolej. Mrzí mě, že mají jiné priority," stěžoval si už před jednáním svazu Mečíř na serveru sport.sk. "Start (Kližanův) na turnaji jeden den po Davis Cupu považuji za provokativní," řekl také.

Slováci bez své jedničky a dvojky v Sydney nestačili na favorizovaný domácí výběr, prohráli 0:3 a už potřetí za sebou nedosáhli na postup. Australané se v elitní skupině udrželi a v příštím roce budou v prvním kole soupeři českého týmu.

pva, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
letityfanousek
Soudím je podle jejich tenisových výsledků a tam jsou vrcholně nespolehliví. Jsou naprosto nevypočítatelní v sázení. A to se týká i žen. Jejich vztah k reprezentaci země mne nijak nešokuje, jsou takoví. Nejspíš v tom budou $$ a nebo averze k Mečířovi?, nevidím do toho, ale nejspíš ano, když místo DC si jedou vydělat někam jinam. Neumím si představit, že by Berdych prohlásil, že nejde do DC kvůli štípnutí komárem a hned v pondělí hrál někde jinde. Slovenským tenistům chybí větší tenisové srdce, můžou se učit od svých sousedů.
Reagovat
spaniel
Ale jdi, víš akurát velké houno.
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak,Hrbateho s Kucerom si nepameta a tu machruje...
Reagovat
gusticek
Kolik hráči dostávají za davis cup?
Reagovat
smazaný uživatel
zapomínat na to,kdo mě pomohl tam,kde jsem,by se nemělo.Takže správná rána přes zadek.
Reagovat
ipko
10 rokov bez svetovej skupiny je aj na takú krajinu ako sme my príliš veľa.. realita je ale taká, že keď sa to nepodarí teraz Kližanovcom a Lackovcom, tak môžme na ňu aj na dlhý čas zabudnúť.. za to čo si ale obidvaja teraz dovolili by mali pykať..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že sk fans sú s touto situáciou už dávno zmierení. Máme malú základňu a v tom je pes zakopaný.
Reagovat
smazaný uživatel
čiže v najbližšom zápase môžu nastúpiť :D
Reagovat
Davor1
Toto sú neskutoční hlupáci, na zväze, o Lackovi s Kližanom ani nehovoriac.
Nerozumiem, prečo si tí funkcionári nedokážu s hráčmi sadnúť a dohodnúť sa na nejakom logickom, rozumnom postupe. Namiesto toho očakávajú ich účasť ako samozrejmú a hráči si potom vymýšľajú stupídne výhovorky a ešte k tomu si tupelo Kližan odskočí po prize money do Francúzska odchodiť zápas , aby pánom vo vedení ukázal, aký je on neskutočne dôležitý čávo.

Už po žrebe a voľbe povrchu bolo jasné, že nie je ani najmenšia šanca v Austrálii niečo uhrať, 5-0 pre domácich by to bolo aj s Kližanom a Klackom v zostave, preto mali dať na zväze Kližanovi kľudne voľno s tým, že bude k dispozícii na ďalší zápas, kde by jeho účasť bola ďaleko dôležitejšia, pretože sa bude bojovať zase o postup do baráže proti hrateľným súperom.
Lacka nech už vykopnú nadobro, ten je tak marný, že viac tomu tímu robí hanbu, ako je z neho nejaký osoh.
Takže teraz bude Kližan urazený a nebude mať ochotu reprezentovať ani toľko čo doteraz a s dvojicou Kovalík-Martin máme predplatenú doživotnú permanentku v Euro-Africkej zóne.
Reagovat
Fandina
Mě zaujalo, že dostali podmínku. Takže snad budou zase hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané. Na zväze by si azda aj sadli, ale hráči nemajú záujem. Na sedenie treba dvoch. Nemyslím tých dvoch, Kližan + Lacko. :) Sú to fagani a zaslúžili by po holej. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, to je teda logika. Vyhlásiť zápas ako dopredu prehraný a nechať si s prepáčením sr*ť na hlavu od dvojice spratkov, ktorý DC dlhodobo ignorujú a ešte ním okázalo pohŕdajú, keď sa deň po súťaži objavia na ATP turnaji.

STZ spravil konečne niečo, čo mal spraviť už dávno. Dvoch majstrov sveta, ktorí Slovensko dlhé roky nevedeli dostať do svetovej skupiny poslal k vode a nenechal si od nich diktovať. Na to sú malí páni. Úprimne, s nimi, či bez nich, budeme stále zhruba na rovnakej úrovni, niekde medzi 2-3 výkonnostnou skupinou, tam kde sme aj teraz. A toto gesto pomôže k tomu, aby sa konečne vo vzťahoch vyvetralo.
Reagovat
Mayo
Takýchto tupcov mame tenistov. Zlatý Dominik a spevák Karol.
Reagovat
Krisboy
Peťo Sagan vám to vynahradí.
Reagovat
smazaný uživatel
"Martin Kližan aj Lukáš Lacko vyrastali v Národnom tenisovom centre. V prípade Lacka to bolo viac ako 400-tisíc eur, Kližana podporili približne 230-tisíc eurami. Aj preto podpísali zmluvu o povinnosti reprezentovať, keď ich kapitán povolá." vysvetľoval generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.
Cibulková a Hantuchová sú však v inej situácii. Spomínané hráčky podobnú zmluvu nemajú. Cibulkovú podporovali zo štátnych peňazí iba minimálne, Hantuchová vyrastala v čase, keď NTC ešte neexistovalo.
Reagovat
aligo
To jsou šašci jak ti francouzi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak im treba, zradci!
Reagovat
kada.tom
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist