Davis Cup: Proti Rumunům v plné síle

1. 9. 2011, 11:02
Aktuality 13
V nejsilnější sestavě budou čeští tenisté bojovat o udržení mezi elitou v Davis Cupu. Kapitán Jaroslav Navrátil dnes na barážový duel proti Rumunsku nominoval Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka, Jana Hájka a premiérově Lukáše Rosola. Hrát se bude po US Open 16. až 18. září na antuce v Bukurešti.
Český daviscupový tým

"Kluci se strašně těší a cíl je úplně jasný. Chceme se zachránit ve Světové skupině a příští rok se pokusit o lepší výsledek," řekl Navrátil po oznámení nominace v New Yorku ve Flushing Meadows na daviscupových stránkách na Facebooku. "Zápas to určitě nebude jednoduchý, ale s tím týmem se pokusíme zachránit," řekl.

"Do Rumunska jede nejsilnější možný tým, a tak je jasným cílem vyhrát a příští rok opět bojovat ve Světové skupině o elitní příčky jako v letech minulých," prohlásil šéf tenistů Ivo Kaderka po schválení nominace výkonným výborem ČTS.

Štěpánek je na vlně, těší Navrátila
Nováčkem v týmu je Rosol, který udělal od začátku roku velký skok a v žebříčku se posunul o sto míst na současnou 65. pozici. Mezi jeho nejlepší výsledky patří postup z kvalifikace do třetího kola French Open, kde porazil i Jürgena Melzera.

"Na US Open sice prohrál hladce v prvním kole s kvalifikantem, ale měl žaludeční problémy. Po celou sezonu podává velice slušné výsledky a do týmu patří," řekl Navrátil.

Hájek se naopak žebříčkem propadl na 152. místo a v poslední době hraje převážně challengery. "Honza Hájek je výborný antukář a z důvodu sparingu pro Radka a Tomáše na něj padla volba před deblistou Lukášem Dlouhým," uvedl Navrátil.

Navrátila potěšila vzrůstající forma Štěpánka, který v únoru chyběl v prvním kole proti Kazachstánu. "Radek prožívá dobré období, vyhrál turnaj ve Washingtonu a je na dobré vlně a v slibné formě," řekl Navrátil. Dobrou zprávou by mělo být i to, že Berdycha nebolí rameno. "Podal v prvním kole dobrý výkon," řekl kapitán.

V rumunské nominaci by měl plnit roli jedničky Victor Hanescu. "Podal na US Open velice dobrý výkon s Llodrou, jen mu v páté sadě trošku došly síly," uvedl Navrátil na adresu aktuálně 72. hráče žebříčku ATP.

Dvojkou by měl být Andrian Ungur (135. ATP) nebo Viktor Crivoi (216.). V týmu figuruje také jedenáctý deblista světa Horia Tecau, který v posledních dvou letech dvakrát došel až do finále čtyřhry ve Wimbledonu.

S Rumunskem se tenisté naposledy utkali před deseti lety a v Prostějově zvítězili 3:2. Celkově vede Československo a nástupnická ČR 3:1 na zápasy.

Český tým poslala do boje o záchranu porážka v únorovém prvním kole v Ostravě, kde domácí prohráli 2:3 s Kazachstánem. O udržení ve Světové skupině Češi naposledy úspěšně bojovali v roce 2007 v domácím duelu proti Švýcarsku s tehdejší světovou jedničkou Rogerem Federerem. Za 30 let sestoupil český tým pouze jednou.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Honza Hájek je dobrá volba, je to hráč, který umí bojovat za svou vlast, hráč, který má zkušenosti už z minulého působení v Davis cupu a navíc je také dobrý antukář. O Tomášovi s Radkem se snad ani nebudeme bavit. Mimochodem moc se těším na Tomáše, který dnes hraje s Fogninim, neboť Tomášova pověstná agresivní hra se vrátila. Nemám nějaké větší obavy, že by snad Tomáš měl mít nějaké velké potíže s Fogninim, tento hráč světové 50ky je spíše antukový specialista, jde to poznat i z jeho výsledků v poslední době. Na french Open dokázal postoupit až do Osmifinále, jenže poté svoji formu nedokázal přenést na tvrdé povrchy a často končil v prvních kolech. Tome, musíš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
konečně z nás jde zase strach! NIkdo si nemůže dovolit nás podcenit. Štěpánek i Berdych jsou ted ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Štěpánek má takovou formu, že dostává sadu od Mónaka.
Reagovat
smazaný uživatel
protože je poraněn.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj už jsem si taky všim. Předtím jsem jen kouknul na skóre. Omlouvám se.
Reagovat
smazaný uživatel
Excelentní výběr , nikoho marnějšího snad ani nemoh sehnat...vlastně moh , on "single" Dlouhý je ještě horší , ale aspon třeba do debla by to byla dobrá záloha.
Reagovat
smazaný uživatel
A koho měl vzít místo Rosola?? Veselýho??
Reagovat
smazaný uživatel
Veselýho bych tam viděl radši , než Rosola , i když by asi prohrál.Rosolovi však nevěřim o nic víc....
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouhý by ani do deblu nebyl dobrý...já jsem se sestavou velmi spokojen :)
Reagovat
smazaný uživatel
No za mě osobně bych tam vůbec nedával Hájka. Rosol mi tam nevadí
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol na antuku dobrej.
Reagovat
Mistr
Rosol neni nikdy dobrej
Reagovat
smazaný uživatel
lepsi nez rosol v cechach neni :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist