Davis Cup: Rusové vyslali do boje Safina

10. 4. 2008, 11:39
Aktuality 8
Ruský daviscupový kapitán Šamil Tarpiščev překvapivě nepošle do úvodních zápasů s Českou republikou své dva žebříčkově nejlepší hráče. Dnešní los rozhodl, že duel v Moskvě zahájí v pátek Tomáš Berdych s Maratem Safinem, po nich nastoupí Igor Andrejev s Radkem Štěpánkem. Ruská jednička Nikolaj Davyděnko figuruje pouze v nominaci pro čtyřhru s Michailem Južným.
Tomáš Berdych

Jedničkou domácího týmu se pro víkendové utkání stal Andrejev. Davyděnko si společně s Michailem Južným zahraje zřejmě jen sobotní čtyřhru, do které byli za český tým nahlášeni Pavel Vízner a Lukáš Dlouhý. V neděli se utká Štěpánek se Safinem a souboj uzavře utkání Berdycha s Andrejevem.

"Určitě jsme počítali s tím, že nebude hrát Davyděnko. Tahle sestava je pro nás ale překvapivá. Rusové však mají vyrovnaný tým, čtyři dobré hráče," řekl nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil. Čtvrtý hráč světa Davyděnko v neděli vyhrál na turnaj na rychlém povrchu v Miami a do Moskvy přiletěl teprve ve středu.

Safin: Berdych je na tom lépe
Berdych se Safinem dosud nikdy nehrál. "Tím, že to bude v Davis Cupu to bude velmi speciální zápas. Ale připravím se co nejlíp, jako na kterýkoliv jiný zápas, budu se snažit hrát svůj nejlepší tenis a získat pro nás první bod," prohlásil devátý hráč světového žebříčku.

Safin, kterému patří až 87. místo v pořadí ATP, je přesvědčen, že v prvním zápase bude mít o něco těžší pozici. "Z výsledků posledních zápasů a posledních turnajů, je na tom o mnoho lépe. Bude se mu se mnou určitě hrát lépe, než mně s ním," podotkl ruský tenista, který letos na turnajích vyhrál jen jeden zápas.

České tenisty čeká v Moskvě od pátku do neděle náročný úkol. Proti nim se postaví vítězové elitní týmové soutěže z roku 2006 a loňští finalisté Rusové, kteří na domácí půdě prohráli naposledy v roce 1995. Vítěz tohoto zápasu narazí na lepšího z duelu Argentina - Švédsko, svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila by v případě úspěchu na ruské půdě hráli o postup do finále doma.

Čeští tenisté hrají čtvrtfinále po šesti letech, v roce 2002 prohráli 2:3 ve Francii. Semifinále si zahráli naposledy v roce 1996, kdy neuspěli doma se Švédskem.

Program duelu Rusko - Česká republika

Pátek:
Marat Safin - Tomáš Berdych
Igor Andrejev - Radek Štěpánek

Sobota:
Nikolaj Davyděnko/Michail Južnyj - Lukáš Dlouhý/Pavel Vízner

Neděle:
Igor Andrejev - Tomáš Berdych
Marat Safin - Radek Štěpánek

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
prostě je musíme udělat!! zitra se těšim a pokud to bude dva nula pro nas po patku, tak je to bude super!!! fandi Alano!!!
Reagovat
smazaný uživatel
K těm nominacím hráčů Ruska - myslím, že pravidla DC jsou následující (takový je můj subjektivní výklad):
Nehrající kapitán nominuje před začátkem losu 2 hráče do dvouher a pár pro čtyřhru. Pro úvodní dvouhry platí, že "jednička" a "dvojka" týmů jsou určeny aktuálním postavením v žebříčku ATP (pokud například (skromná hypotéza:) Tarpiščev chtěl dosáhnout, aby se se Štěpánkem utkal právě specialista na antuku Andrejev, musel do druhé dvouhry určit Safina - pokud by to byl kdokoliv jiný, Andrejev by hrál s Berdychem).
Nominaci na první a druhou dvouhru už nelze změnit, jedině pro zranění některého z hráčů v době od losu do začátku první, resp. druhé dvouhry. To však musí být uznáno za regulérní hlavním rozhodčím celého utkání. (je např. teoreticky možné, že Safin je zraněn už v době losu, ale oznámeno to bude těsně před utkáním a rozhodčí toto (skutečné) zranění bude muset uznat jako důvod pro změnu hráče a nastoupí místo něj třeba Južnyj...)
Změnit pár pro čtyřhru je o dost snadnější a nejsnadnější je změna nominace pro nedělní dvouhry - tu už není nutné ani zdůvodňovat, stačí že ji nehrající kapitán včas oznámí...
A teď už jen doufám, že ta pravidla aktuálně stále platí - zajímal jsem se o to někdy loni...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne Jefe rosekame je!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Rusi musim roznest na kopytech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
je to lepsie nez som cakal,vsetko dat na cechov!!!
Reagovat
weak
...moc se mi to osobne nezda, SAFIN v soucasnem stavu nemuze vyhrat skoro s nikym - jestlize neporazi bobby reynoldse, tak co chce nabidnout rozjetemu berdychovi? osobne v tom vidim "jen" sachy a myslim, ze tesne pred zacatkem tarpiscev jeste nominaci zmeni, safin nemuze vyhrat jediny singl a postavit jej by byl velky risk... safin v plne forme je mozna nejlepsi na svete, ale v soucasnem stavu je to hrac sotva na challengery
Reagovat
smazaný uživatel
První zápas musí odehrát. Jak je to s druhým, to netuším, ale myslím, že je možný, aby nastoupil Davyděnko proti Berdychovi.
Reagovat
weak
pokud se safin "zraní", určitě je možné udělat ještě výměnu...
ale podle toho, co se píše na netu, safin skutečně bude hrát... to sem blázen... :-)

DAVYDĚNKO se asi pěkně zhvízdal... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist