Davis Cup: Safin za Rusko nenastoupí

15. 9. 2008, 08:51
Aktuality 1
Rusko letí do Argentiny k semifinálovému duelu Davis Cupu bez bývalého nejlepšího hráče světa Marata Safina. Osmadvacetiletý tenista odmítl nastoupit, protože se chce soustředit na vylepšení svého postavení v žebříčku ATP.
Marat Safin

Semifinále Davis Cupu je naplánováno na tento víkend. Ihned po něm začíná turnaj v Bangkoku, na němž si chce Safin vylepšit svou momentální 39. pozici ve světovém žebříčku. Podle Rusa by cestování z Argentiny do Asie snížilo jeho šance na úspěch.

"Marat potřebuje sbírat body do konce roku a má pocit, že cesta z Buenos Aires do Bangkoku by byla velmi dlouhá a únavná. Mluvil se Šamilem Tarpiščevem a požádal ho o uvolnění a Tarpiščev s tím souhlasil," píše se na oficiálních stránkách ruského reprezentanta.

Rusko letí do Argentiny bez daviscupového hrdiny z roku 2002 Michaila Južného, který má problémy se zády. V boji o finále týmové soutěže tak může Tarpiščev počítat s šestým hráčem světa Nikolajem Davyděnkem, Igorem Andrejevem, Dmitrijem Tursunovem a Igorem Kunicynem.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist