Davis Cup: Souboj s Německem rozehraje Rosol

3. 3. 2016, 13:33
Aktuality 53
Lukáš Rosol odstartuje zápas českých tenistů v prvním kole Davis Cupu v Německu. Padesátý hráč světa se v páteční úvodní dvouhře v Hannoveru střetne s Philippem Kohlschreiberem, ve druhém utkání poté nastoupí česká jednička Tomáš Berdych s mladým Alexanderem Zverevem. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los.
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

na svoji výšku se i dobře pohybuje," řekl Berdych.

Rosol prohrál s Kohlschreiberem čtyři z pěti zápasů, z toho dva na grandslamech, kde se jako v Davisově poháru hraje na tři vítězné sety. "Nesmím mu dát čas na jeho hru, pak můžu mít navrch," uvažoval třicetiletý Rosol.

Do čtyřhry jsou nahlášeni Radek Štěpánek s Jiřím Veselým, ale hrát by nakonec měla nejlepší česká daviscupová dvojice Štěpánek - Berdych. "Pokud se něco nestane, tak na devadesát devět celých devět procenta nastoupí," přikývl Navrátil.

Nedělní program tradičně zahájí jedničky týmů Berdych s Kohlschreiberem a v případě nerozhodného stavu by hráli Rosol se Zverevem, ale na české straně by teoreticky mohla nastat změna. V úvahu by přicházel zkušený Štěpánek.

"Češi dvakrát v posledních letech soutěž vyhráli a mají hráče světové desítky Berdycha," řekl německý kapitán Michael Kohlmann, ale věřil v šanci na překvapení. "Máme výhodu domácího prostředí, což nám pár procent přidá."

Němcům pomáhal v přípravě vyhlášený trenér Niki Pilič, v jehož akademii vyrostl současný první hráč světa Novak Djokovič. V pátek přijde do hlediště německý tým podpořit mimo jiné bývalý první hráč žebříčku Boris Becker.

S Němci mají tenisté negativní bilanci 4:10. Naposledy v roce 2005 prohráli v baráži v Liberci 2:3 a poprvé sestoupili ze Světové skupiny. Z výhry se Češi naposledy radovali v sestavě s Ivanem Lendlem v roce 1982.

V případě postupu do čtvrtfinále by tenisté hráli s vítězem utkání mezi Francií a Kanadou, která se v prvním kole musí obejít bez světové třináctky Milose Raonice.

Los 1. kola Davisova poháru Německo - ČR (Hannnover, tvrdý povrch):
Pátek (13:00):
Kohlschreiber (30. dvouhra ATP) - Rosol (50.)
Zverev (58.) - Berdych (7.)
Sobota (13:00):
Petzschner, Brown - Štěpánek, Veselý
Neděle (13:00):
Kohlschreiber - Berdych
Zverev - Rosol
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

53
Přidat komentář
EllNino
Jouan porazil po Pavláskovi i dalšího kvalitního tenistu Jamese Warda ...a opět 2:0 na sety ...zvláštní, ikdyž ...vlastně ani ne
Reagovat
Fandina
Včera jsem ho viděla a hrál parádně. Rychlý moc chyb nebylo. Nedivím se.
Reagovat
tommr
šance na medaili zhasla hned na první položce, kterou Veronika nezvládla. Šestý místo je s ohledem na ten katastrofální první úsek ještě poměrně dobrý ... :(
Pro mě je nejdůležitější to, že Gábina neztratila nic ze svý skvělý formy a opět předvedla fantastickej výkon. Už se těším na sobotní sprint ... :)
Reagovat
Frick
Teď nějak nechápu, jak jsme mohli v tom mixu bejt 3., 2., 1.

Minuta na medaili - a co je nejhorší - stříleli jsme dobře. 0,62 dobíjení na položku. Sranda.

I kdyby Ondra nebyl lazar, i kdyby jsme třeba měli jen dvě dobíjení, tak by to asi bylo bez medaile.

Nedá se nic dělat. Trochu jsme využívali toho, že ty soupeři nejeli v nejsilnější sestavě, my ano.
Reagovat
George_Renel
Ty jsi fakt nesportovní povaha. Tak to přece nelze počítat. Je něco jiného ztratit jedno dobíjení, mít soupeře pořád na dohled a doběhnout si ho, než dát dobíjení 3 v položce a ztratit je z dohledu a pak to ještě dorazit dalším dobíjením.
Reagovat
Frick
Teď to sám Masařík řekl, že by to prostě nebylo na placku při sebelepší střelbě.

taky je nesportovní povaha?
Reagovat
smazaný uživatel
Možná bysis měl přečíst vše, co Geroge napsal, a ne jen úseky, které se ti hodí :/
Reagovat
Frick
Já jsem si to přečetl. A ani Masařík nepolemizoval o tom, že by ten výsledek byl jinek, kdyby se těch 5 chyb rozprsklo více rovnoměrně.

Kdyby těch 5 dobíjení bylo více rovnoměrně (třeba Verča 2 a ostatní po jednom), tak by třeba Gábi předávala na bedně, ale postupně by nám ujížděli...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadhodil jsi otázku, jak jsme mohli být 3., 2., 1. a bylo ti na ni odpovězeno naprosto dokonale. Nevím, čemu na tom nerozumíš.
Reagovat
smazaný uživatel
A hodně sporná je i ta tvoje spekulace "i kdyby Ondra nebyl lazar"... Na jednu stranu píšeš, že jsme využívali toho, že jsme jeli v nejsilnější možní sestavě, kdežto soupeři ne, ale na druhou stranu už jaksi nedomýšlíš to, že dneska měli tuto výhodu zase soupeři a že my jsme neměli všechna želízka v ohni.
Já nevím, co bysis představoval. Když někdo vystoupá na bednu jednou za sezónu, může to být i šťastná náhoda, ale když na ni stoupá pravidelně a pak se mu to jednou nepovede, pak ty dobré výsledky už prostě náhoda nejsou.
Reagovat
George_Renel
Ne Masařik jasně potvrdil, že se rozhodlo na prvním úseku. To co jsem napsal je prostě závodnický fakt. Kdyby každý štafetář dobijem jednou, ta ztráta by nenarostla, svezli by se se soupeři , šlapali jim na paty.
Reagovat
Frick
Ujížděli by. Minimálně těm chlapum ano.
Reagovat
tommr
o tom, že ten katastrofální první úsek negativně ovlivnil výkony zbývajících tří členů štafety nemůže žádnej normální člověk pochybovat ...
Reagovat
EllNino
Frick ano ...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Já si náhodou štafetu užil.
I když bylo de facto po první úseku rozhodnuto, tak jsem si představoval, co vyplevelí Komár. Nezklamal. Našim jsem věřil, že dají šestku, nejhůř budou sedmí. Kdokoli z první osmičky mohl být při souhře náhod na bedně. Věřil jsem i Ukrajincům, škoda, že ta laťka byla dneska tak vysoko, drželi se statečně.
Reagovat
Fandina
Já si štafetu také užila a faktem je, že bych si jí bývala užila daleko víc, kdyby bývala Verča nepředávala ze strátou víc než minutu. Jinak to bylo hodně vyrovnané a od téhle ztráty se pak už všechno odvíjelo dál. Škoda.
Reagovat
Fandina
ztrátou
Reagovat
darek.vrana
Já bych řekl, že kdyby to Vítková nepokazila, tak by to zase neustál někdo další a určitě by nestříleli tak dobře jako dnes.
Reagovat
tommr
to už jsou jen čirý spekulace. Fakta jsou takový, že Veronika ztratila na čelo přes jednu minutu a to už nedokázala napravit ani opět famózní Gábina čímz bylo prakticky rozhodnuto o tom, že medaile nebude. Od mužů se totiž nedalo čekat, že by mohli výsledek žen nějak vylepšit - ti ho mohli maximálně udržet ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš. A ani ho neudrželi..
Reagovat
babolat.cz
no jistě, navíc Soukalka nejela moc dobře, Šlesingr ztratil a Krčmář také. Prostě to nešlo,no. Ono se jinak střílí, když víte, že nemáte co ztratit, po té ztrátě Vítkové
Reagovat
George_Renel
A nebo taky přesně obráceně. Kdyby to Veronika ustála, Gábina by jela vepředu s půlminutovým náskokem a ostatní by dostali křídla.
Jsou to všechno jen kdyby. Jediným faktem zůstává, že 5 chyb na jednoho je prostě moc.
Reagovat
VlS
Já tě čím dál víc podezírám, že jsi financ. To jsou věci, který nejdou jednoduše spočítat. Podívej se, jak na tom loni byl výkonostně Ondra Moravavec i Michal Šlezinger hlavně běžecky a to letos prostě chybí. Příští rok se to může stát třeba Francouzům, Norům ...., komukoliv. Prostě letos kluci ve srovnání se špičkou ( Furcad, oba Boeové, Svenson, Šipulin, Schemp, Eder ....) zaostávají, jak je vidět i v rankingu. Loni na tom byli daleko líp. Co chceš zase srovnávat?
Reagovat
Frick
Jasně, já to bral trochu v nadsázce. Prostě to byl trochu pohled do reality dneska.
Reagovat
Frick
....nevim... chce se mi říct, že v předchozích letech byl ten mix takovej... jednodušší... resp., soupeři nám ho trochu ulehčovali...
Reagovat
smazaný uživatel
Já furt tak nějak nechápu, v čem nám to měli soupeři ulehčovat... A celý mi to tak nějak přijde jako zlehčování toho, čeho dosáhli. Takový ten klasický čecháčkovský komplex. Když se náhodou v něčem vyhrává, tak jen díky tomu, že soupeř není dost dobrý, nikoli proto že Čech je lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplně stejný jako s Berdychem, když už jsme na tom tenis portále. Když se hodně dobře umístí nebo dokonce vyhraje turnaj, tak to není proto, že by hrál dobře, ale proto že měl slabé, zraněné nebo jinak indisponované soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi není náhoda, že se o Češích říká, že jsou furt s něčím nespokojení.
Reagovat
babolat.cz
má pravdu, vždyť většina včera jela v nejsilnější sestavě, dříve to tak biatlonové národy nebrali,ale když zjistili, že je to vcelku easy medaile, šli do toho
Reagovat
VlS
Fricku, loni byl ve svěťáku Ondra 6., Michal 8. Letos Ondra neběžel, Michalové jsou ba postech 26 a 27. Stačí ti to? Loni i předloni jsme měli výrazně výkonněhší tým, a jestli si fakt myslíš, že nám loni nebo v Soči někdo něco nechal, tak se podívej ba složení týmů. Žádný béčkový týmy na MS nebo OH nebyly.
Reagovat
Frick
OK, ok. Možná jsem si to pomýlil se svěťákem.

Prostě nám skvělá forma Gábi zakryla ten fakt, že ostatním se nevede.
Reagovat
VlS
Mluv za sebe, ne za nás. Mě teda nezakryla Gabčina forma nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný, kdo tohle nevidí, jsi tady ty...
Reagovat
mrafe
Je jasný, kdyby štafetu běžel Frick, tak máme zlato.
Pokud si, alespoň 3x denně do někoho nekopne tak, je pořád nespokojený.
Reagovat
smazaný uživatel
Komáre, stačí, když plevelíš o tenise. Biatlon fakt ne.
Reagovat
kada.tom
Hmm, Vítková nám boj o medaile patrně odstřelila ... zase :-/
Reagovat
Fandina
Gábina čistá!!!
Reagovat
mahycek
S prominutím kráva jedna Vítková !!!!!! 6 chyb. Už je s hlavou, jak Kvitová !
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/novakombinezaprovercuqts0c.jpg
Reagovat
aligo
bych chtěl vidět tebe :P
Reagovat
milik254
5 :SSS
Reagovat
smazaný uživatel
Bez prominutí. Tyhle výlevy jsou opravdu neskutečně ubohý!
Reagovat
VlS
1. těch chyb bylo 5 a ne 6
2. no a co?
3. Michal ani Michal běžecky na špičku nestačili, takže to nevyčítej všechno Veronice.
Reagovat
Frick
Začíná studio MS, mix od 15:30....

Tak uvidíme, jak to půjde bez Ondry.
Reagovat
muranovec24
Jen mi to prijde, nebo je to okopceny ze Sport.cz? :-)
Reagovat
Fandina
Dole je napsáno, že je to zpráva ČTK. Tiskové agentury, od které přejímají zprávy ostatní média.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to překopčený jako vždy. Napsala bych, že kopírovat fakt umí každej, ale když vidím ten začátek článku, tak to napsat nemůžu, páč zdejší elita evidentně nezvládá ani to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak psala Fandina, je to přejaté z ČTK. Běžná praxe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jádro mého sdělení spočívá trochu v něčem jiném, ale v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekala jsem na pátek Rosola s Berdychem. Berdych musí, Rosol by mohl. A co se debla týče, tak Radkovi se v něm teď opět daří a s Berďou (na 99,9%) prostě Němčoury dát musí. Snad to bude po sobotě v nejhorším případě 2:1 pro nás.
Reagovat
FulnekUltras
Jen ať Štěpec pošetří palcát na sobotu... ;)
Reagovat
babolat.cz
to jsem rád, stejně bych první zápas nestíhal, aspoň o nic nepřijdu
Reagovat
Fandina
Podle očekávání. Škoda, že nezačíná Berďa. Tak držím palce kluci. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist