Davis Cup: Španělé přijedou bez Nadala

5. 11. 2012, 12:53
Aktuality 52
Žádné překvapení se nekoná, obhájci daviscupového titulu ze Španělska přijedou do Prahy k finále proti českým tenistům bez svého nejlepšího hráče Rafaela Nadala. Kapitán Alex Corretja dnes do sestavy nominoval Davida Ferrera, Nicólase Almagra a deblisty Marcela Granollerse a Marka Lópeze.
Rafael Nadal

Český kapitán Jaroslav Navrátil oznámí kvarteto pro duel o "salátovou mísu" zítra dopoledne. Prim v sestavě by jako obvykle měli hrát Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

O účasti čtvrtého hráče světa Rafaela Nadala ve finále Davis Cupu se dlouho spekulovalo. Letošní vítěz Roland Garros hrál naposledy na konci června ve Wimbledonu, kde ve druhém kole nestačil na Lukáše Rosola, a od té doby se léčil.

Španělsko je i bez Nadala silné, především díky Davidu Ferrerovi. Pátý hráč světa prožívá životní sezonu, letos vyhrál sedm titulů, ten poslední v neděli na turnaji série Masters v Paříži a má bilanci 72 výher a 14 proher.

"Když Nadal nehraje, je Ferrerovo vůdcovství důležité, i když na začátku roku říkal, že (Davis Cup) hrát nebude," řekl kapitán Corretja. "Tuhle výzvu přijal a teď jsme ve finále," dodal.

Dvojkou Španělů bude Nicólas Almagro, který sice letos třikrát prohrál s Berdychem, ale je jedenáctý na světě.

Tenisté Španělska usilují o čtvrtý triumf v týmové soutěži za posledních pět let. Čechy porazili ve finále před třemi lety v Barceloně suverénně 5:0, tentokrát jsou ale Španělé podle Corretji outsidery. "Myslíme si, že v hale položí hodně rychlý povrch. Víme, že to bude těžké a že my favority nejsme," uvedl bývalý profesionální tenista.

Čeští tenisté se ve vyprodané pražské O2 areně pokusí navázat na tenistky, které porazily o víkendu Srbky a obhájily titul ve Fed Cupu. Muži v historii samostatné republiky Davis Cup nikdy nevyhráli, v dobách Československa to Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Jan Kodeš a Pavel Složil dokázali v roce 1980.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Grnollers s Markem Lopezem docela výmluvně naznačili, proč dostávají důvěru...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo to mohl čekat? :O
Reagovat
Roger_Federer
Rafa nebude hrat? To tam ani nejedu, listek vyhodim.
Reagovat
a.magerova
Rafa jak Rafa, ale ani Feliciano nepřijede... :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych prohrál! :D já jsem zase tak happy :)))
Reagovat
Fandina
mufik ... přej a bude ti přáno ... já jsem také šťastná když chci ... úsměv
Reagovat
VlS
byl od 2. setu lepší. Tomáš v rozhodujících momentech selhával, že by chyběla sebedůvěra?
Reagovat
Chrenda
No to je ten pověstný kousek, co Tomášovi chybí k dokonalosti a proto za vlády těch pěti bardů nikdy nenahlédne do nejlepší pětice planety!! Občas se mu to povede, ale nedokáže to potvrdit!! O to je horší než těch pět před ním a brzy ho zmasakruje taky Potro!!! Ale ten uhraný set se možná bude ještě hodit, ale musel by asi porazit Djokoviče, což je opravdu velmi nepravděpodobné!
Reagovat
Sonja
Výsledek mě netěší, ale gratulace oboum:-)
Reagovat
Faddova
Jo, snažili se, chlapci ;-)
Reagovat
VlS
Proboha, hoďte na toho žvanila užvaněnýho síť
Reagovat
Heather_Fedex
bud rad, ze nekomentuje havrilla
Reagovat
gigin
ten půjde až na Djokárnu, abych se tak moc "nenervačil" :DD
Reagovat
VlS
U Havrily se člověk těm žvástům může aspoň chechtat
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim,že se nebudu moc mýlit v této situaci.Berdych udělá to co Petra,z nějakého důvodu odstoupí z TM a Štěpec to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
Po 4 míčích se rozmyslel.
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem, na desítce v Rožnově vyhrál Jebavý, ve finále porazil Šátrala, v semifinále Pavláska. Jebavý se výhrou posune někam na 440.místo (životní maximum asi 400), Pavlásek na nějaké 445. místo (maximum 450), Šátral na 579. (maximum 608)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes hrá v Bratislave Karlovic a po nom nasleduje zápas Rosola :))..Pridem sa pozriet, zabučím si :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič a pak Rosol? To bych si fakt nekazil odpoledne...
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež som sa chcel prísť pozrieť, ale niečo mi do toho prišlo ...

Každopádne sa teším na peknú porciu kvalitných zápasov.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol - De Schepper na Decoturfu. No to přímo volá po návštěvě :D
Reagovat
tommr
Bratislava je slušně obsazená. Docela vám takovej turnaj závidím ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Budem dúfať, že Karlovič dnes vyhrá, potom by sa už na neho prišiel pozrieť. Forehand, fandi poriadne !
Reagovat
Roger_Federer
Počkam te v dole v hale v posilovne u kavičky , mužeš mi tam dojit vysvetlit nektere nazory a uražky ktere jsi mi nedavno psal.
Reagovat
gigin
ty posiluješ??!! Forehande, nechoď tam!!!! :))
Reagovat
Roger_Federer
Jenom je tam lepši kavčo než v bistru..
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik váží hrníčky?
Reagovat
Heather_Fedex
stejne jako ty cinky
Reagovat
smazaný uživatel
Jou, kludne..Zatial mi objednaj pressko, s mliečkom a bez cukru..Budem meškať ;)
Reagovat
Pe3k
Viděl Rosola na soupisce a řekl si, kašlu na to, mám já to zapotřebí? Až budou ti Češi hrát na antuce a bez Rosola tak přijedu, ale při takových podmínkách mě ani nehne...
Reagovat
Vojtiik
ze si nedas pokoj :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D zabité
Reagovat
smazaný uživatel
Feliciano ništ?..
Reagovat
smazaný uživatel
Feli je úplne z formy, klesol v rebríčku a ani si nezaslúži byť teraz v tíme. Almagro má dobrý servis, a vie hrať aj na rýchlych povrchoch (resp. má na to hru) a na Štepánka by mohol stačiť.
Reagovat
a.magerova
Jj ten mi tam bude chybět víc než Rafa...
David už má Paříž a DC taky, tak snad to našim klukům vyjde!!!
Reagovat
smazaný uživatel
feli zase vyhrál soutěž o nejdelší podání...
Reagovat
Vojtiik
taky me trochu prekvapili posledni dva nominovani.. cekal jsem ze pujdou Feli a Fernie.. i kdyz s tou jejich formouposledni dva mesice je to k nicemu, ale porad jsou to kvalitnejsi singlisti nez Granollers, Ferrer toho muze mit po Londyne plny zadek, nedejboze ze by se nekdo ze spanelu zranil, tak by bylo asi lepsi tam mit tyhle dva nez granka a M.Lopeze.. + v deblu jsou sehrani:)
Reagovat
smazaný uživatel
Granollers s Marcem Lopezem jsou šestý deblový pár světa, semifinalisté US open, finalisté z Toronta, proto jsou v nominaci. Feliciano s Verdascem spolu hráli naposledy před rokem. Ve finále proti Argentině dostali těžký výprask od Nalbandiana se Schwankem. Nevidím jediný důvod pro povolání Feliciana Lopeze kromě toho, že by chtěli mít nějakého metrosexuála na úvodní fotce.
Reagovat
smazaný uživatel
S nominaciou deblistov nemám problém..Skor sa musím priznat, že som sa zmýlil v počtoch..Čakal som, že sa nominujú dvaja singlisti, deblisti a ešte ktosi :)..

Uprednostnenie Almagra pred Felim sa dá samozrejme racionálne podložiť, hoci intuitívne viac verím Lopezovi..
Reagovat
Faddova
Věříš Felimu? To jsi ho asi poslední dobou neviděl hrát. Marnost nad marnost. Ten kluk by potřeboval psychologa.

Jinak pokud jde o metrosexuálství, tak v tom podle mě vede na celé čáře Fernando. Ale vtipný koment. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pokud by to oznámil dříve, cena lístku by klesla na polovinu...
ale aspoň je větší šance.
Reagovat
tommr
ale je dobrý, že už máme jistotu ... :)
Španělsko ale bude nesmírně silný i bez Nadala. Poslední výsledky Ferrera nahání hrůzu, Almagro nejspíš porazí naší dvojku a debl mají taky prvotřídní ...
Reagovat
Heather_Fedex
pri vsi ucte k rafaelovi, cesky vyber by mel velkou sanci ziskat dc trofej i kdyby spanele s rafou nastoupili. v hale hraje obvykle tusku
Reagovat
tommr
Nadal je v DC téměř neporazitelnej a kdyby nastoupil tak by našim moh pěkně zavařit i kdyby nebyl úplně v top-formě. Rozhodně by to byl pro naše hráče těžší protivník než Almagro ... :)
Reagovat
Jan
Myslím že to bude pro Tomáše s Radkem těžší než pro holky Fed Cup. Předtím jsem si to myslel opačně, když byla Petra po nemoci a u Šafářové jsem nevěděl jak zahraje, zatímco kluci se mi zdáli stabilnější ve výkonu, ale nebude to pro ně jednoduché. Nakonec žádný DC není jednoduchý.
Reagovat
Jan
Doufám ještě, že se Štěpánek nezraní na TM nebo si tam to zraněné - vyléčené koleno nedorazí. To by mohli rovnou zabalit.
Reagovat
Heather_Fedex
je nutne si take uvedomit, ze rafael odehral za dc asi 70 procent zapasu na antuce, tak se neni cemu divit. ale samozrejme uznavam, nico je urco neskodnejsi souper :)
Reagovat
tommr
jj doufám, že se Berdych a Štěpánek na TM moc neunaví nebo nedejbože nezraní, protože šanci proti Španělsku máme jen když budou oba zdraví a v dobrý formě ... :)
Reagovat
tommr
on ten Almagro zase tak neškodnej taky není. Naší dvojku nejspíš porazí a Tomáše může taky hodně potrápit. Je to určitě lepší než kdyby měl hrát Nadal, ale tak trochu jsem doufal, že by na finále místo něj jako španělská dvojka mohli přijet bud Verdasco nebo F.Lopez ... :)
Reagovat
Berny
To je zajimavy nazor, pokud hraje nadal v hale tuzku co v ni hraje berdych se stepankem ? :) Je treba si uvedomit fakt ze ikdyz nadal nema v hale moc dobre vysledky ( v porovnani s rogerem atd) tak bohuzel v porovnani s kymkoliv jinym patri i v hale k nejlepsim :). A rad bych pripomnel ze berdych s poslednich 6 let ( = 10 zapasu) s nim uhral 2 sety.. nezavisle na povrchu a rocnim obdobi :). Tak spatnou bilanci nema berdych vubec s nikym. A stepanek s nim odehral za 6 zapasu taky 2 sety.
Reagovat
Faddova
tak tak :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist