Davis Cup: Španělsko letí do Kanady s 'béčkem'

22. 1. 2013, 19:51
Aktuality 9
Tenisté Španělska vstoupí do nového ročníku Davisova poháru stejně jako loni bez svých dvou nejlepších hráčů. V utkání prvního kola v Kanadě budou hrát poražení finalisté z Prahy bez Rafaela Nadala i Davida Ferrera.
Nicólas Almagro

Bývalá světová jednička Rafael Nadal nehraje kvůli zdravotním problémům už od loňského června. Přestože na konci minulého roku začal trénovat, postupně odvolal účast na několika turnajích a vrátit by se měl až v únoru ve Viňa del Mar. Že nefiguruje ve výběru Álexe Corretji, tedy není žádným překvapením.

Stejně jako loni se španělský kapitán nebude moci v Kanadě spolehnout ani na Davida Ferrera. Aktuální semifinalista Australian Open v minulém ročníku vynechal zápas prvního kola, aby v dalších kolech vyhrál všech šest svých duelů. Ani to však Španělům nepomohlo k zisku titulu, v listopadovém finále podlehli 2:3 České republice.

Při neúčasti Nadala a Ferrera bude jedničkou španělského týmu Nicolás Almagro. Stejně jako v Praze ho doplní elitní deblisté Marcel Granollers s Markem Lópezem a nově debutant Albert Ramos.

Kanadský tým povede od příštího pátku ve Vancouveru Milos Raonic, druhým singlistou bude nejspíš Vasek Pospisil.

"Španělsko pro nás bude opravdovou výzvou," řekl stránkám Davis Cupu domácí kapitán Martin Laurendeau. "Jsou elitním týmem s ohromným výběrem hráčů. Ve světové stovce jich mají 13, takže ať už přijedou s kýmkoliv, bude to talentovaný tým," uvedl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
spaniel
Vzdyt Nadal by nejel ani kdyby byl fit. Vzdycky hral doma na antuce. Jedina zmena je Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jestli je přislíbil účast Nestor?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Canada
Milos Raonic
Vasek Pospisil
Frank Dancevic
Daniel Nestor
Martin Laurendeau (captain)
Reagovat
smazaný uživatel
v tymu jsou 2 jugosi a cech!!??!!
Reagovat
smazaný uživatel
v tymu jsou 2 jugosi a cech!!??!!

vlastne 3 jugosi a cech,nestor je take jugos
Reagovat
smazaný uživatel
Zas takové béčko to není, když jede i Almagro, výborná deblová dvojice a Ramos, který na hardu umí, což potvrdil v 1. koel pětiseťákem s Marcosem.
Reagovat
carolyn
Almagro taky původně zvažoval zda pojede
Reagovat
carolyn
Co na to říká Lopez? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Že si musí nažeglit vlasy !!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist