Davis Cup: Švýcaři budou o udržení bojovat i s Federerem

11. 9. 2012, 16:42
Aktuality 18
V nejsilnější sestavě nastoupí o víkendu švýcarští tenisté v daviscupové baráži proti Nizozemsku. Jak dnes oznámila Švýcarská tenisová federace, Roger Federer potvrdil, že spolu se Stanislasem Wawrinkou bude v Amsterdamu bojovat o udržení ve Světové skupině.
Roger Federer

Nejlepší hráč žebříčku ATP Roger Federer a světová sedmnáctka Stanislas Wawrinka jsou hlavními zbraněmi výběru kapitána Severina Luthiho. V týmu je doplní zkušený Marco Chiudinelli a nováček Henri Laaksonen.

Federerova účast ve švýcarském týmu není žádnou samozřejmostí. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz nastoupil od roku 1999 v 21 střetnutích; v posledních letech nastupoval jen v zářijových duelech a před dvěma lety sklidil kritiku za to, že na poslední chvíli odřekl účast v souboji s Kazachstánem. Švýcarsko tehdy prohrálo 0-5 a vypadlo ze Světové skupiny.

Loni už Roger Federer hrál jak proti Portugalsku, tak proti Austrálii, a letos poprvé od roku 2004 nastoupil také v únorovém prvním kole. Ani jeho účast ale Švýcarsku nepomohla, jeho země prohrála 0-5 se Spojenými státy.

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Panebože načo Roger ? Mal si sa im na ten DC radšej vykašlať, aby prehrali a potom by si možno prišiel do Bratislavy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš..Nedaj bože by sa tu chcel usadiť :)

Joke.:)
Reagovat
Denis92
raz bolo velmi blizko tomu aby hral Roger v BA.s.tacilo by ak by sme porazili v DC Portugalsko,lenze nasi to proste nedokazali a tak hral Roger proti Portugalsku..doteraz ma to stve
Reagovat
Denis92
ale verim v to ze Hrbaty ho sme raz dotiahne na exhibiciu..Roger na SVK nikdy nebol,ma slovenku za manzelku a navyse su s Hrbatym velmi dobry priatelia
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má síce slovenskú manželku, ale tá sa k Slovensku moc nehlási..Aspoň osobne som od nej nezachytil ani jednu zmienku o jej rodnej hrude, nedajbože rozhovor v slovenčine, atd. Nemyslím si teda, že by to má nejakú váhu...
Reagovat
smazaný uživatel
by mě zajímalo, jestli vůbec slovensky umí. Navíc proč by se nějak vyjadřovala o zemi, kterou si nepamatuje, kterou vlastně nikdy nepoznala, když její rodiče utekli ze Slovenska v době, kdy jí byly dva roky
Reagovat
Denis92
ja som cital ze chodi na SLovensko navstevovat svoju rodinu
Reagovat
SwissMaestro
Výborně! Příští rok to chce pořádně zabojovat o tuhle super trofej :-) Lets go Roger :)
Reagovat
Mayo
teraz si si spomenul na DC čo :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
A co tím chtěl básník říci? Už nevíš co by sis vymyslel co?? :-D
Reagovat
Pe3k
S ním ani neztrácej čas. Klasický Nadalův fanda, který neví coby tak jen prudí...
Reagovat
Pe3k
Snad to bude někde na streamu k vidění.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, takový zápase se Sijslingem, to bude hitparáda :P
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Patriot
Reagovat
a.magerova
Hodný chlapec.
Reagovat
Padme
:))
Reagovat
Padme
Jsem ráda, že to Federinkové berou vážně :) Aspoň ještě uvidíme nějaký Rogiho zápas před tou jeho pauzou :) Go Rogi go:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist