Davis Cup: Tenisté si pochvalují antuku, jako první ji vyzkoušel Štěpánek

2. 4. 2012, 14:39
Aktuality 8
Čeští tenisté jsou nadšení z antukového povrchu připraveného na čtvrtfinále Davis Cupu proti Srbsku. V pražské O2 aréně si kurt jako první "osahal" Radek Štěpánek. Na trénink vyrazil hned po nedělním odpoledním příletu z Miami, kde v sobotu slavil titul ve čtyřhře.
Radek Štěpánek

"Z letiště jsem jel do haly a jako první jsem bouchal. Davisův pohár je srdeční záležitost a udělám vše, aby se nám povedlo uspět. Musím jít příkladem," řekl Štěpánek na dnešním setkání tenistů s médii, zatímco se po cihlovém povrchu na kurtu klouzali sedmý hráč světa Tomáš Berdych s deblistou Františkem Čermákem.

"Hala je fantasticky připravená a antuka skvělá," hlásil Berdych na svém facebooku a jeho slova potvrdil i kapitán Jaroslav Navrátil: "Povrch je stoprocentní."

Před zápasem si už jen tenisté rozhodnou, jestli si budou přát, aby stavitel kurtu Jaromír Sibera udělal antuku rychlejší, nebo pomalejší. "Uvidíme po dvou trénincích, co si budou kluci přát," řekl Navrátil. Antuka je zatím tmavší, protože se musí více vlhčit, aby držela pohromadě. "Já se přizpůsobím. Tomovi by možná víc vyhovovalo, aby to skákalo výš a mohl využít své rány, ale to záleží na něm," řekl Štěpánek.

Letím na Bahamy, řekl Djokovič Štěpánkovi
Na antuce budou hrát tenisté po dlouhé době. "Musíme si to osahat a zase se začít klouzat," řekl Štěpánek. "Ne že by byla antuka můj nejoblíbenější povrch, ale moje výhoda je, že mi nevadí ani rychlý, ani pomalejší antukový povrch," řekl Berdych.

Štěpánek v Miami mluvil s Novakem Djokovičem, který chybí v srbské nominaci proti českým tenistům. "Říkal mi, že jede na dovolenou na Bahamy, ale tady jsem slyšel, že jede sem. Ale myslím, že se to nestane. A když jo, je to jedno. Musíme se co nejlépe připravit a je jedno, kdo bude stát na druhé straně," řekl Štěpánek.

Po rychlém přeletu z Ameriky do Evropy se zatím Štěpánek cítí dobře a počítá s tím, že nastoupí do dvouher i do čtyřhry. Elán do žil mu vlil i deblový titul, který získal v Miami s Indem Leanderem Paesem. "Každá výhra dodá sebevědomí a šťávu, ale to vítězství je už historie a tady jsem kvůli něčemu jinému," řekl dvaatřicetiletý Štěpánek.

Srbové v čele s čerstvou světovou osmičkou Jankem Tipsarevičem poprvé trénovali v pondělí odpoledne. Do dvouher vedle Tipsareviče nejspíše nastoupí Viktor Troicki, který bude pravděpodobně hrát i čtyřhru s Nenadem Zimonjičem.

Zájemci, kteří nesehnali vstupenky v první vlně, mají novou šanci. V úterý půjde do prodeje 400 lístků do spodních řad. Kapacita haly vzrostla na 13.900 míst.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Omlouvám se za reklamu, ale kdyby náhodou někdo sháněl permanentky na Davis cup, tak nabízím do sektoru 409, řada 13, sedadlo 5 a do sektoru 409, řada 12, sedadlo 4. Křížem vedle sebe. Kupoval jsem to v době, kdy jiné lístky už nebyly, ale nakonec se mi podařilo sehnat do 1. patra (když lidi začali panikařit, že Djokovič nepřijede). Tak kdyby je někdo náhodou chtěl, ať se prosím ozve. Dám je klidně za 750 Kč/ks (pův. cena 990 Kč/ks). Předání v pátek před začátkem nebo v týdnu navečer. Díky. cox(a)seznam.cz Tel 736 635 482
Reagovat
smazaný uživatel
Ví tu někdo, zda se dá dostat do haly na trénink našich?? děkuju.
Reagovat
freeteepek
Kdo neviděl, ať se koukne na zajímavé retro o čs. tenisu. Časy se mě:nííí...
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10176269182-retro/212411000360012/
Reagovat
taffer
Pěkné, díky za tip.
Reagovat
VlS
Super video
Reagovat
smazaný uživatel
Ta doba už je za náma a je to moc dobře.
Reagovat
Fandina
Hezké retro a odhlédnuto od politiky hezké tenisové střípky ... pěkně
Reagovat
smazaný uživatel
Asi největší chyba je u věku Radka. Ten kdo píše takovéto články je musí být opravdu velký "jouda" :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist