Davis Cup: Za Němce by si měl odbýt premiéru Zverev

19. 2. 2016, 15:48
Aktuality 3
Němci už znají kvarteto, se kterým vyrukují v prvním kole Davis Cupu proti českým tenistům. Kapitán Michael Kohlmann dnes nominoval Philippa Kohlschreibera, poprvé v německém dresu by měl v soutěži o "salátovou mísu" nastoupit osmnáctiletý talent Alexander Zverev a tým doplňují Dustin Brown a deblista Philipp Petzschner.
Alexander Zverev

Český kapitán Jaroslav Navrátil zveřejní nominaci pro souboj v Hannoveru v úterý a očekává se, že se do sestavy poprvé od semifinále v září 2014 vrátí osmý hráč světa Tomáš Berdych. Dalšími členy týmu budou zřejmě Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

"Nominace je očekávaná. Je to velice těžký soupeř, hlavně v domácím prostředí. Zkušený Kohlschreiber je nejlepším německým tenistou a mladý Zverev je největší talent světového tenisu a teď hraje vynikající tenis, o čemž se teď přesvědčil Tomáš (Berdych)," řekl Navrátil o předpokládaných singlistech.

Německý kapitán si uvědomuje sílu českého týmu. "S hráčem absolutní špičky Berdychem nás čeká těžký soupeř, ale doufám, že za pomoci fanoušků a týmového duchu posledních let budeme mít důvod k oslavě," řekl Kohlmann.

Kohlschreiber je aktuálně 29. hráčem žebříčku a Zverev, který včera prohrál s Berdychem v Marseille až ve třech setech, figuruje na 56. místě. Zverev si měl premiéru v soutěži odbýt už loni, ale do Dominikánské republiky kvůli nemoci neodjel.

"Vždy bylo mým velkým cílem hrát Davis Cup za Německo. Jsem nadšený, že jsem v nominaci, a udělám všechno pro to, abychom vyhráli," řekl Zverev německým médiím.

Hráč s jamajskými kořeny Brown, který reprezentuje Německo od roku 2010, loni ve druhém kole Wimbledonu vyřadil Rafaela Nadala. Na konci roku hrál tenista s dredy smíšenou čtyřhru s Karolínou Plíškovou v asijské lize IPTL.

S Němci mají čeští tenisté negativní bilanci 4:10. Poslední střetnutí v roce 2005 skončilo prohrou v baráži v Liberci 2:3, která znamenala premiérový sestup ze Světové skupiny. Z výhry se Češi naposledy radovali v sestavě s Ivanem Lendlem před 34 lety.

V případě postupu do čtvrtfinále by tenisté hráli s vítězem utkání mezi Kanadou a Francií, se kterou Češi prohráli předloni v semifinále.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslim si ze nemci se Sasou to budou mit lehky. Nevite prosim kohi nominovala USA?
Reagovat
smazaný uživatel
Sašu mám rád, stejně tak Thiema. Určitě bude komu fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, co s ním udělá atmosféra, ale kromě Tomáše bude proti komukoli z našich favoritem. A že to s ním ani Tomáš nebude mít lehký, je taky jasný. Kohli bude pro českou dvojku taky problém. Takže postupová matematika vychází jasně: 2 body Berdych + debl (snad ve složení B + Š).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist