Davis Cup se bude hrát poprvé na Guadeloupu. Francouzi pozvali Kanadu na antuku

5. 12. 2015, 11:49
Aktuality 6
Ostrov Guadeloupe bude příští rok v březnu poprvé hostit utkání Davisova poháru. Francie si na svůj zámořský department v Karibském moři pozvala Kanadu, kterou v duelu 1. kola vyzve na antukových kurtech v Baie-Mahault.
Richard Gasquet a Jo-Wilfried Tsonga

Přestože má Francie dlouhodobě v širší světové špičce řadu kvalitních tenistů (aktuálně čtyři v Top 20 a deset v Top 100), získala svůj poslední devátý titul v Davis Cupu už v roce 2001. Čekání na jubilejní desátou Salátovou mísu by ráda brzy ukončila a francouzská tenisová federace (FFT) se svému týmu snaží připravit co nejideálnější podmínky.

V září zvolila nového kapitána, kterým se stal poslední francouzský vítěz grandslamového turnaje ve dvouhře Yannick Noah, a včera oznámila netradiční místo pro konání příštího zápasu. Francie bude v prvním kole ročníku 2016 hostit 4. až 6. března Kanadu a i s ohledem na soupeře vybrala netradiční místo konání. 

Poprvé se bude Davisův pohár hrát na ostrově Guadeloupe, který leží v Karibském moři zhruba 600 km od Jižní Ameriky. Tým kolem Jo-Wilfrieda Tsongy, Richarda Gasqueta či Gaëla Monfilse tak nebude muset čelit Milosi Raonicovi a spol. v hale, ve které by se ve Francii muselo hrát. FFT včera oznámila, že Francouzi budou o postup do čtvrtfinále bojovat v Baie-Mahault na antukovém kurtu stadionu Velodrome Amedee Detraux pro 8.000 diváků.

"Je to historický moment. Rád bych poděkoval Yannicku Noahovi a hráčům, kteří stáli za touto skvělou iniciativou," řekl prezident FFT Jean Gachassin.

"Je to velmi dobrý nápad hrát v Karibiku. Bude to nová zkušenost a nejlepší místo na zápas proti Kanadě. A bude to hezké pro Gaëla Monfilse (jeho otec je původem z Guadeloupu). Pokud nastoupí, bude to proti němu těžké hrát," řekla Michael Llodra, který odehrál za Francii celkem 37 daviscupových zápasů s bilancí 24-13. Letos ukončil kariéru a stal se poradcem v belgickém daviscupovém týmu. 

"Jasně, bude to stát hodně peněz (1 milion eur dodatečných nákladů), ale bude se hrát na antuce a to bude pro Kanaďany složitější, Obzvlášť pro jejich jedničku Milose Raonice. Kdyby se hrálo v nějaké hale ve Francii, byla by to pro hráče s tak skvělým servisem velká výhoda, protože podmínky neovlivňuje vítr," dodal Llodra.

Francouzi si Guadeloupe vybrali zřejmě také kvůli tomu, že v týdnu po Davis Cupu začíná v Indian Wells první turnaj série Masters 1000 v sezoně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
turista
No pokud Frantíci vyhrají nad Kanadou tak je musíme v čele s Berďou doma smáznout. Máme jim co vracet.
Reagovat
turista
Karibik je určitě krásný na DC utkání. Ti Frantíci si ale s tou antukou nedají pokoj přestože od Švýcarska s Fedexem a Wawrinkou na ní dostali minule pořádný výprask a se Španělskem v čele s Rafou tato sestava Frantíků před 3-4 lety dostala naloženo dokonce 5:0.
Reagovat
FulnekUltras
Nejspíš si chtějí hlavně usnadnit cestování... ;)
Reagovat
Denis92
Roger vraj bude hrat na OH aj zmiesanu 4hru s Hingisovou.
Reagovat
Fandina
Tak to je zajímavé a jsem zvědavá, jak to dopadne. Víc budu držet palce Francii, ale když to bude Kanada, zlobit se nebudu.
Reagovat
Frick
Tenis patří na ostrov.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist