Davyděnko neuspěl ani v Düsseldorfu, prohrál s Bedenem

21. 5. 2013, 18:05
Aktuality 8
S velmi špatnou formou na antuce se potácí Nikloaj Davyděnko. Nad síly ruského hráče byl dnes v Düssledorfu Aljaz Bedene ze Slovinska, který vyhrál 5-7 6-4 6-3. Davyděnko tak počtvrté v řadě neprošel přes první kolo turnaje.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko se na začátku antukové sezóny dostal do druhého kola v Monte Carlu i Barceloně, od té doby však skončil pokaždé v kole prvním. Jednatřicetiletý Rus neuspěl v Mnichově, Madridu ani Římě a další šanci měl jako turnajová osmička v Düssledorfu.

Davyděnkovi se v prvním kole postavil Aljaz Bedene, startující na hlavním turnaji místo Tursunova jako „lucky looser“ kvalifikace. Slovinský tenista se v prvním setu nedostal ani k jednomu brejkbolu a prohrál 3-6.

V setu druhém se dvakrát do vedení o jeden brejk dostal favorizovaný Davyděnko, ale pokaždé výhodu proraženého servisu soupeře ztratil hned v následující hře a když se k brejkbolu za stavu 5-4 dostal Bedene, nezaváhal.

V úvodu rozhodující sady se při servisu Davyděnka dostal Bedene do vedení 40-0 a svou šancí opět nepohrdl. Slovinec se poté soustředil na vlastní servis, soupeře k brejkbolům nepustil, vyhrál 6-3 a postoupil do druhého kola. V něm vyzve domácího Tobiase Kamkeho.

Přes první kolo neprošel ani David Goffin. Dvaadvacetiletý Belgičan sice v duelu s Gregou Žemljou vyhrál první set 7-5, pak však vypadl ze hry. Goffin v následujících dvou setech získal jen jeden ze sedmi gamů na servisu a Žemlja vyhrál 6-0 6-2. Slovinec ve druhém kole vyzve Viktora Troického, který postoupil díky vítězství 3-6 6-3 6-4 nad Američanem Russellem

První letošní výhry na antuce v hlavním turnaji dosáhl v Düssledorfu Igor Sijsling, když porazil 6-2 6-4 Kazacha Koroleva. Nizozemec se v zápase prvního kola prezentoval velmi dobrým servisem, trefil 15 es a po prvním podání ztratil pouhých pět fiftýnů. Ve druhém kole narazí Sijsling na mnohem silnějšího hráče, turnajovou čtyřku Philippa Kohlschreibera.

- ATP POWER HORSE CUP DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, €410,200)
úterní výsledky (21. 05. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Sijsling (Niz.) - Korolev (Kaz.) 6-2 6-4
Žemlja (Slo.) - Goffin (Bel.) 5-7 6-0 6-2
Bedene (Slo.) - Davyděnko (Rus.) 3-6 6-4 6-3
Troicki (7-Srb.) - Russell (USA) 3-6 6-3 6-4

Komentáře

8
Přidat komentář
J.M.
Jenom k textu článku - Bedene byl "lucky loser", nikoli "lucky looser". "Looser" znamená "volnější".
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/954661_589106571122366_1599491739_n.jpg

...
Reagovat
Sonja
Né, mělo tam bejt srdíčko:-(...(menší než a trojka)
Reagovat
smazaný uživatel
se právě odhlásil z French Open
Reagovat
Sonja
:-O...dík za info. Do Wimbledonu bude určitě v plné síle, to je nejdůležitější.
Reagovat
Amputace
Udělal dobře. Stejně by došel nejdál do čtvrtfinále.
Reagovat
Sonja
"Federer just can't catch a break... He was so close to being no.3 and avoiding Nadal in the semis, now he's most probably gonna face him..."
:-D To je vlastně fakt. Ale dobrá zpráva pro Davida Ferrera!!
Reagovat
George_Renel
se pomalu ale jistě stává fackovací panák. Dnes to bylo od druhého setu skoro ubohé vystoupení.
Ale velmi pozitivní je, že Jirka Veselý po hodně ubojovaném tiebreaku 1. setu rychle dokráčel k postupu do dalšího kola kvalifikace FO. Ale kvalifikace bude hodně tvrdá a postup z ní by byl jeho velkým vítězstvím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist