Davyděnko po 12 letech vynechá Wimbledon, chce úspěchy z antuky

29. 5. 2013, 09:11
Aktuality 1
Nikolaj Davyděnko za posledních 11 let ve Wimbledonu postoupil jen jednou do 4. kola a letos se tak rozhodl svůj nejméně oblíbený grandslam vynechat. Ruský tenista se chce soustředit na antukové turnaje v Evropě.
Profily hráčů
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko od své wimbledonské premiéry v roce 2002 na trávě v All England Clubu ani jednou nechyběl. Žádný z 11 startů ale v úspěch neproměnil. Nejdál se dostal v sezoně 2007, kdy vypadl v osmifinále s Baghdatisem, v roce 2009 si pak ještě zahrál 3. kolo proti Berdychovi. Dvakrát se ještě dostal do kola druhého, zbylých sedm účastí pro něj skončilo už v prvním kole. 

Letos se bývalá světová trojka rozhodla vzhledem k neúspěchům na trávě Wimbledon úplně vynechat. Místo toho se chce v červnu zaměřit na přípravu na antuce, na které by měl Davyděnko v červenci odehrát tři až čtyři turnaje (Stuttgart, Hamburk).

Ruský tenista, který v neděli oslaví 32. narozeniny, v pondělí na French Open porazil 3-0 na sety domácího Florenta Serru a ukončil sérii pěti porážek v řadě. Aktuálně 48. hráč světa a semifinalista Roland Garros z let 2005 a 2007 se v druhém kole utká s Uzbekem Denisem Istominem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bože kdyby to první kolo lepší prodal tak aspon vydělá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist