Davyděnko si po zranění poradil s Andrejevem

9. 2. 2009, 21:59
Aktuality 1
ATP ROTTERDAM - Pátý hráč světa Nikolaj Davyděnko postoupil na turnaji v Rotterdamu do 2.kola, když porazil svého krajana Igora Andrejeva. Davyděnko, který od úvodu sezony laboroval se zraněním paty, dnes odehrál své teprve druhé utkání v novém roce.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko dodnes v nové sezoně odehrál jediné utkání, když ho především z účasti na Australian Open vyřadilo zranění paty.

Po pěti týdnech odpočinku se v roli turnajové trojky představil již pošesté na halovém podniku Rotterdamu. V úvodním zápase ho těžký los v podobě Igora Andrejeva nepřekvapil a za hodinu a sedm minut vyhrál 6-3 6-2. V dalším duelu ho čeká Francouz Benneteau.

Ve druhém kole je také Rus Dmitrij Tursunov, který Arnaudu Clementovi uštědřil kanára a s postupem neměl problémy. Sérii tří porážek přerušil další ruský tenista Michail Južnyj, jenž porazil Recouderca z Francie dvakrát 6-4.

"První kolo je vždy obtížné. Musíte se dostat do rytmu a hlavně si zvyknout na nový povrch," řekl šestadvacetiletý Tursunov.

Cestu za obhajobou loňského titulu ve čtyřhře úspěšně zahájil Tomáš Berdych. Zatímco loni triumfoval po boku Tursunova, letos v 1. kole vyhrál s Rakušanem Melzerem nad švédsko-českou dvojicí Aspelin/Vízner.

Zítra se na štědře dotovaném turnaji představí dva hlavní favorité: Nadala čeká Ital Bolelli a světovou čtyřku Murrayho souboj s Ivanem Ljubičičem.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch / hala, 1.445.000 eur) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Davyděnko (3-Rus.) - Andrejev (Rus.) 6-3 6-2
Južnyj (Rus.) - Recourderc (Fr.) 6-4 6-4
Tursunov (Rus.) - Clément (Fr.) 6-0 6-3
Benneteau (Fr.) - Lopez (Šp.) 6-4 5-7 6-2
Seppi (It.) - De Bakker (Niz.) 6-7 6-2 7-6

Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych/Melzer (ČR/Rak.) - Aspelin/Vízner (Švéd./ČR) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
AlisaMiller
Žhavé dívky na vás čekají --> WWW.NU4.FUN
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist