Debl Berdych/Štěpánek končí, Damm s Víznerem postupují

12. 8. 2008, 16:36
Aktuality 1
OH PEKING MUŽI/ČTYŘHRA - Účinkování Radka Štěpánka na olympijských hrách skončilo. Po soutěži dvouher vypadl i ve čtyřhře, spolu s Tomášem Berdychem prohráli s brazilským párem Melo/Sa 7-5 2-6 6-8. Do druhého kola naopak postoupili čeští tenisté Martin Damm s Pavlem Víznerem.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Česká dvojice v dramatickém duelu, který měl díky bouřlivým fanouškům téměř fotbalovou kulisu, vedla v třetím setu 4:3 a Štěpánek byl na podání. Brazilci jej však o servis připravili a následně vyhráli i celý set, když proměnili třetí mečbol při Berdychově servisu.

"Takováhle prohra strašně mrzí. Vedli jsme ve třetím setu, ale soupeři začali hrát neuvěřitelné míče. Srovnali s námi krok a trochu se dostali i nad nás," řekl Štěpánek. Klíčovým hráčem duelu byl v té chvíli vysoký Melo, který kraloval na síti. "Do té chvíle nebyl moc výrazný, ale v konci zahrál neuvěřitelné míče," přiznal Štěpánek.

Daviscupový reprezentant měl v minulém duelu svalové problémy, dnes ale odehrál zápas bez problémů. "Vymlouvat se na to nebudu. Přijel jsem sem hrát a bojovat do poslední chvíle, a bohužel to nevyšlo ve dvouhře ani ve čtyřhře. Teď se budu muset dát dohromady," řekl Štěpánek. Potíže se stehenním svalem podle něj souvisí s problémy se zády.

Damm s Víznerem postupují
Čeští debloví specialisté Martin Damm s Pavlem Víznerem postoupili do druhého kola mužské čtyřhry. V úplně posledním utkání dnešního programu, které se protáhlo přes půlnoc pekingského času, zdolali druhou nasazenou dvojici Nenad Zimonjič, Novak Djokovič ve třech setech 3-6 6-0 6-2. 

Dalšími soupeři českých reprezentantů budou Poláci Mariusz Fyrstenberg a Marcin Matkowski.

Výsledky - olympijské hry - muži:
Čtyřhra - 1. kolo:
Melo/Sá (Braz.) - Berdych/Štěpánek (ČR) 5-7 6-2 8-6
Damm/Vízner (ČR) - Djokovič, Zimonjič (2-Srb.) 3-6 6-0 6-2
Bryan/Bryan (1-USA) - Knowles/Mullings (Bah.) 6-2 6-1
Fyrstenberg/Matkowski (Pol.) - Yu/Zheng (Čína) 6-3 6-4
Bhupathí/Paes (7-Ind.) - Monfils/Simon (Fr.) 6-3 6-3
Knowle/Melzer (Rak.) - Kiefer/Schüttler (Něm.) 6-7 6-3 6-1
Clemént/Llodra (Fr.) - Erlich/Ram (3-Izr.) 6-4 6-4

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobře Damm a Vízner,na Grandslamech se jim moc nedařilo,ale když teď musej hrát deblisti ze stejný země,tak jsou jedni z nejvíc sehraných deblistů po Bryanech.To by proto mohlo i rozhodnout a nějaký bronz by klidně mohl být.Jinak porazit Zimoniče a Djokviče bylo asi docela těžký.Djokovič je 3.hráč světa a Zimojnič 4.hráč v deblu!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist