Debl v Praze vyhrály osmnáctileté naděje Siniaková se Švýcarkou Bencicovou

1. 5. 2015, 16:44
Aktuality 16
WTA PRAHA - Kateřina Siniaková získala na antukovém turnaji v Praze druhý titul ve čtyřhře na okruhu WTA v kariéře. Osmnáctiletá rodačka z Hradce Králové porazila společně se svou švýcarskou vrstevnicí Belindou Bencicovou ve finále ukrajinsko-český pár Kateryna Bondarenková a Eva Hrdinová 6-2 6-2.
B. Bencicová a K. Siniaková (jtbopen.cz)

Necelou hodinu po neúspěchu v semifinále dvouhry nastoupila Kateřina Siniaková ke svému třetímu deblovému finále na okruhu WTA a společně s Belindou Bencicovou podaly dostatečně kvalitní výkon na to, aby svou pouť soutěží ukončily triumfem. 

Osmnáctiletá Češka se stejně starou Šýcarkou ve finále přehrály zkušené deblové specialistky Evu Hrdinovou a Katerynu Bondarenkovou, která před sedmi lety vyhrála se svou sestrou Aljonou Australian Open, hladce 6-2 6-2.

V úvodu utkání se nedařilo především třicetileté Hrdinové, která v touze získat první titul na okruhu WTA příliš kazila, a mladší dvojice se rychle ujala vedení 4-0, což byl klíč k zisku úvodního setu. Ve druhé sadě si všechny tenistky prohrály svůj servis, od stavu 2-2 už ale znovu vládly v dobré náladě hrající Siniaková s Bencicovou a utkání dovedly k rychlému a především vítěznému konci.

"Bylo těžké se namotivovat a sebrat síly, ale chtěla jsem se o titul poprat," řekla Siniaková, jež navázala na svůj první deblový triumf, který zaznamenala loni v září v uzbeckém Taškentu po boku Srbky Kruničové. 

Švýcarka Bencicová, jež má po svém otci Ivanovi slovenské kořeny, získala svůj vůbec první titul z turnaje WTA. 

Siniaková s Bencicovou, na jejichž tenisový růst pečlivě dohlížejí tatínkové, mají v plánu startovat společně na letošním French Open. "Byla to pro nás příprava na French Open, kde spolu taky budeme hrát," prohlásila Benčičová. "A snad nejen tam," dodala Siniaková.

Vítězky si rozdělí 12.300 dolarů a každá si připíše 280 bodů do deblového žebříčku.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (01. 05. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Bencicová/Siniaková (Švýc./ČR) - Bondarenková/Hrdinová (Ukr./ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Roger_Federer
Tohle bylo na dnesek..

J.Marzi 31
Badosa 2,9
Dulgeru 5,0
Arunbarrena 4,5
A.Riske 4,9
G.lopez 2,3

:)
Reagovat
janek_da
ja mel

Dulgheru i s ovarem
Schwartze (naštěstí v mojí trojkombinaci - win, ovar, 1.set)
Rosola (win, ovar)
Melzera (trojkombinace)

takže v podstatě super, ale nějak se tak necítím
Reagovat
Roger_Federer
Uplne blbe dneska.
Reagovat
Fandina
Katka s Belindou. Gratulka. Byla to radost se dívat na tyhle holčiny, jak hrály s mladistvým intuziasmem. Nádhera. A pěkný zápas od obou párů. Gratulka.
Reagovat
VlS
mluví slovensky perfektně, bez cizího přízvuku. Fajn
Reagovat
Frick
Fakt je vynikající :o) Při jednom slůvku jakobych tam uslyšel německej přízvuk, ale jinak fakt super.

http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace-ms-hracu-20-let/223622/pokoril-cechy-pak-svycar-fiala-vykladal-cesky-babicka-fandi-na-me.html

Srovnání. :-( Oba rodiče by také měli být Češi. Bude to tím, že asi nežil tolik s rodiči. Když Belinda je pořád s otcem, tak to má určitě pozitiovní vliv. BTW: Otec je prý potomek emigrantů, pouze matka je jako vyloženě ze Slovenska. Takže s otcem by teoreticky mohly upřednostňovat němčinu. Tak je fajn, že doma sa hovorí po slovensky.

No ale škoda, že nekope za Slovensko. :-( Musí si vystačit s Kareniou :o)
Reagovat
VlS
hezky a při rozhovoru působily sympaticky. Gratulace a pokračujte holky ( hlavně v singlech)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mám podepsané vítězky čtyřhry (tipoval jsem je už před turnajem)... :)

Musím si to někdy pustit ze záznamu, protože dneska jsem se chtěl dívat, ale bohužel jsem zase onemocněl a bylo mi strašně zle... Takže jsem se díval až teď na hokej. Snad se dám do pondělka dohromady...
Reagovat
Jan
Sluší jim to na té fotce. Ze Siniakové vyzařuje vnitřní síla, kterou jen tak něco nezlomí.
Reagovat
tommr
by moh bejt další úspěšnej deblovej pár s českou účastí podobně jako jsou třeba Lucka Šafářová s Mattek-Sandsovou. Snad jim to bude společně klapat i nadále .... :)
Reagovat
VlS
No, Belinda by měla na saku hodně přidat, ale zas je dobrá ze zadu.
Reagovat
sprchon
Na saku jí to včera moc nešlo, to je fakt. Ale dobrá je i seshora, zespoda, zboku a zepředu. :)
Reagovat
blixa
A bez saka je to lepší, že jo ? :D
Reagovat
sprchon
To ani ne, já mám rád, když není hned všechno vidět. Navíc něco, co nikdy neuvidím, můžu si to tak představovat, což samozřejmě nedělám. Prostě se mi líbí na holkách oblečení. :D Škoda, že tu Belinda neměla svůj námořnickej úbor... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čím to je,že ty mladé nadějné Slovenky ,vždycky ukořistí Švýcaři
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mladé holky tomu deblu dávají šťávu...jen sednete a hned víte ,komu fandit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist