Deblová šampionka Vesninová se po mateřské pauze vrací k tenisu

31. 12. 2020, 15:04
Aktuality 8
Olympijská vítězka a trojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Jelena Vesninová se po mateřské pauze vrací k tenisu. Vzhledem k nejasné podobě tenisového kalendáře čtyřiatřicetiletá ruská hráčka zatím neví, kdy a kde si comeback odbude.
Profily hráčů
Jelena Vesninová

"Zatím schválili jen první část sezony v Austrálii, kde určitě hrát nebudu. Chtěla jsem začít v Petrohradu, symbolicky doma, termíny se ale posouvají. Budu muset sledovat kalendář WTA," řekla Vesninová serveru championat.com.

Naposledy hrála v květnu 2018 na Roland Garros, v listopadu téhož roku pak přivedla na svět dceru. Těsně před pařížským turnajem ukončila dlouholetou úspěšnou spolupráci s Jekatěrinou Makarovovou, s níž získala olympijské zlato v Riu de Janeiro a tituly na Roland Garros 2013, US Open 2014 a ve Wimbledonu 2017. V červnu 2018, když už nehrála, se paradoxně stala i deblovou jedničkou. Ve čtyřhře vyhrála celkem 18 turnajů, třikrát získala i singlový titul.

O návratu již na Australian Open neuvažovala i proto, že poslední dobou nemohla trénovat, protože s celou rodinou prodělala covid-19. "Naštěstí nás to potkalo v mírné formě. I tak to bylo nepříjemné. Australian Open jsem ani neplánovala. V únoru už by to snad šlo, ale turnaje se odkládají, všechno je chaotické," uvedla Vesninová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
TML
AJA smile
Reagovat
tommr
sympatická hráčka. Z jejího návratu mám radost ... smile
Doufám, že si konec kariéry rozmyslí i Makarova ... smile
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
blixa
Opravdu je nezbytné přechylovat i slovanská ženská jména s koncovkou "a" ? To už je demence na druhou ... smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád lepší, než když bývalý fotbalista Arsenalu Marouane Chamakh býval psán jako Marván Šamach...
Reagovat
jirkaS
Vesninaová smile
Reagovat
com
smile to zas bude na kurtu jekot smilesmile
Reagovat
jirkaS
aja smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist