Del Potro: Chci hrát za každou cenu

13. 9. 2012, 07:40
Aktuality 17
Argentinský tenista Juan Martín del Potro potvrdil svůj start v semifinále Davisova poháru proti českému týmu, přestože má potíže s levým zápěstím. Lékař mu sice doporučil patnáct dní klidu, ale osmý hráč světa nechce o nadcházející duel v Buenos Aires přijít.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

"Udělám i nemožné, abych proti České republice nastoupil, a to hlavně kvůli fanouškům," uvedl Del Potro na Twitteru. "Miluji hrát za Argentinu, a proto to zkusím za každou cenu," řekl nedávný čtvrtfinalista US Open. 

Vítěz US Open z roku 2009 si ve středu poprvé zatrénoval. Podle Radiožurnálu zápěstí šetřil a z bekhendové strany prakticky nehrál, případně jen se spodní rotací. Do dvouher nastoupí spolu s Juanem Mónakem, světovou jedenáctkou. 

Del Potro má se zápěstími časté problémy. Předloni vynechal skoro celou sezonu kvůli zranění a operaci na pravé ruce. 

"Del Potro mi říkal, že mu doktor Berger pověděl, aby patnáct dní odpočíval, ale že o to nechce přijít," uvedl argentinský kapitán Martin Jaite, který už musí oželet účast zkušeného Davida Nalbandiana. V Buenos Aires trénuje i Leonardo Mayer, který je případně připraven za Del Potra zaskočit. 

Češi se v Argentině připravují od neděle a spekulace okolo startu domácí jedničky je nechávají v klidu. "Díváme se na sebe, jestli jsme dobře připravení. To je základ, nemá cenu se zabývat tím, jestli tu Del Potro je, nebo není," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil Radiožurnálu. 

Zápas na antuce v Parque Roca začne v pátek úvodními dvouhrami, jejichž pořadí určí čtvrteční los. Češi do dvouher pošlou osvědčenou dvojici Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen at hraje Štěpec !!! Rosol by dostal 3:0
Reagovat
smazaný uživatel
chybu udělal jarda podle mě štěpec del potra na antuce neporazí odejde mu fyzička ve třetím setu,rosol by ho zničil
Reagovat
tommr
taky si myslím, že Navrátil měl pro první den jako dvojku nasadit Rosola. Rosol by sice s Del Potrem nejspíš taky prohrál, ale aspon by ho moh utahat a Štěpánek by naopak moh pošetřit síly na debla a na zápas s argentinskou dvojkou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
chybu udělal jarda podle mě štěpec del potra na antuce neporazí odejde mu fyzička ve třetím setu,rosol by ho zničil
Reagovat
Gracias_Mendoza
Myslím že se schyluje k velmi dobrému souboji. Po absenci Nalby se síly srovnávají. Horká půda Parque Roca obehnána "hradbou" s 13ti tisíci diváky nabídne přímo gladiatorský souboj.
Berdych - Monaco 1-0 pro ČR
JMDP - Štěpec/Rosol 1-1
Čtyřhra bez Nalbandiana? 2-1 pro ČR
Nedělní souboje Berďa-JMDP, Štěpec-Mónaco?
Tomáš pokud prohraje, Mónaco může v rozhodujícím 5. zápase Štěpce klidně utahat. Myslím že je to dosti otevřené, těším se :-)
Reagovat
tommr
absence Nalbandiana není pro Argentinu žádný oslabení - právě naopak. Monaco je letos výrazně silnější ...
Jinak souhlasím s tím, že by to moh bejt velice zajímavej a vyrovnanej souboj. Nejspíš rozhodne zápas Berdych-Del Potro ... :)
Reagovat
Gracias_Mendoza
Já si stojím za svým, že absenci Nalby ve čtyřhře nikdo nenahradí. Mónaco, DelPo ani Leo Mayer nemůžou konkurovat ve čtyřhře. Nalba velká ztráta, v sobotu by s Nalbou Argentinci měli šanci proti našim, takhle jsou bez šance v sobotu...
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím že si jednomu sázkař který vsadil na postup Argentiny zhruba před měsíce a půl spadl kámen ze srdce a hodně si oddechl ale bez Nalabandiana to lehké mít asi argntinci nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám rád tieto úvahy. Ide o zápas na antuke, na 3 víťazné sety. Nalbandian ledva zvládne zápas na 2 víťazné sety. S kým to prehral v 1.kole Roland Garros ? Aha, s Ungurom.
Reagovat
smazaný uživatel
Klíčová může být 4hra a tam by Nalba byl platný. Dvouhry by přece spíše hráli Del Potro a Monaco.
Reagovat
gali
Snad Delpo nastoupí, na ten zápas se těším hlavně kvůli němu a kvůli skvělým argentinským fanouškům. Bylo by to velké ochuzení.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potrak to nevzda tu radost nam neudela
Reagovat
Pe3k
A raději se snaž být dlouhodobě zdravý...
Reagovat
Padme
Chápu ho. Ale pro něj i pro nás by bylo lepší kdyby nehrál. Ale třeba překvapí jednorukým backhandem ;) Tak ať tam zkusí dát Rosola a může vesele servírovat do backhandu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Servírovat a hrát do backhandu je základ i když je soupeř zdravý. Je to prostě slabší úder. Tak alespoň 60 - 70% podle hráče.
Reagovat
Padme
jj já vím. Jen jsem narážela na tu debatu, jestli nasadit Rosola nebo Štěpánka. Přece jen Rosolův servis je rychlejší než Štěpánkův, což by při Del Potrově stavu mohlo být rozhodující...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale myslím si, že ho pobolívá a jde o doporučení lékaře z hlediska prognózy, né vážné omezení při hře. Když půjde hrát, tak bude tak ošetřen, že to vůbec nebude hrát roli. Chtěl bych vidět Rosola ve vyhecovaném zápase, třeba by se podruhé dostal do herního tranzu. Je to pravděpodobnější, než, že Štěpánek na antuce a na 3 sety porazí DelPotra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist