Del Potro naskočil do antukové sezony, v Estorilu smetl Sugitu

3. 5. 2017, 07:12
Aktuality 4
ATP ESTORIL - Juan Martín Del Potro se poprvé od konce břazna vrátil na kurty a svůj vstup do antukové sezony zvládl bez potíží. Argentinský tenista při své premiéře v portugalském Estorilu odstartoval hladkou výhrou nad Japoncem Sugitou.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro na začátku roku pracoval na fyzické kondici a doléčoval bolavé levé zápěstí, s nímž byl před dvěma lety na operaci. Letošní sezonu až v únoru a odehrál čtyři turnaje. Na všech zvládl minimálně první kolo a pokaždé vypadl až s hráčem Top 6.

Na začátku antukové přípravy se znovu stáhl do ústraní a pilně posiloval své tělo, aby bylo konkurenceschopné. 

Po pěti týdnech individuální přípravy se vrátil do turnajového kolotoče. První letošní zápas na antuce odehrál na Portugal Open, které v letech 2011 a 2012 ovládl. Tehdy se hrálo v Oeiras, letos se podnik ATP 250 koná třetím rokem v Estorilu.

Včera svou neporazitelnost na své oblíbené portugalské antuce prodloužil už na deset zápasů a devatenáct setů. Do letošního ročníků Del Potro vstoupil snadnou výhrou 6-1 6-3 nad Japoncem Jujčim Sugitou, který si minulý týde v Barceloně připsal skalpy Robreda, Gasqueta a Carreña-Busty.

Devětadvacetiletý Argentinec ale roli favorita potvrdil. Za celý osmdesátiminutový zápas neztratil servis, jediný brejkbol na začátku druhé sady odvrátil. K rychlému postupu si pomohl především svým tradičním dělovým forhendem.



"Cítil jsem se lépe, než jsem čekal. Z forhendu jsem byl opravdu silný, trefil jsem spoustu vítězných úderů. Myslím, že v prvním zápase na antuce po roce jsem odvedl dobrou práci. Ještě potřebuju zapracovat na bekhendu, tam mám rezervy," komentoval Del Potro.

"Dnes jsem hrál hodně slajsů, ale na tomto povrchu to není taková nevýhoda," dodal semifinalista Roland Garros a vítěz US Open z roku 2009.

O druhé letošní čtvrtfinále si 'věž z Tandilu' Del Potro zahraje s Ryanem Harrisonem. S třiadvacetiletým Američanem vyhrál oba vzájemné duely, na antuce se však utkají poprvé.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 540.310 dolarů
úterní výsledky (02. 05. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Del Potro (5-Arg.) - Sugita (Jap.) 6-1 6-3
Fratangelo (USA) - J. Sousa (6-Portug.) 6-3 6-4
Domingues (Portug.) - Edmund (7-Brit.) 6-4 3-6 7-6(2)
Almagro (Šp.) - Paire (Fr.) 6-3 6-2
Daniel (Jap.) - Olivo (Arg.) 7-6(2) 4-6 7-5
Berlocq (Arg.) - Ymer (Švéd.) 7-5 6-4
Harrison (USA) - García-López (Šp.) 6-3 2-6 6-2
P. Sousa (Portug.) - Mathieu (Fr.) 3-6 6-4 skreč M.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Alexandria
Juan Martin del Potro je velmi kultivovany clovek!Mam ho rada a velmi si ho vazim!
Reagovat
Mayo
Nech to tam vyhra cele.
Reagovat
dunphy
Právě se odhlásil.
Reagovat
gigin
Jj, umřel mu dědeček, odletěl dom.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist