Del Potro po prohrané bitvě s Nadalem: Rafa měl oproti ostatním vždycky něco navíc

12. 7. 2018, 18:30
Aktuality 29
Juan Martín del Potro prohrál včerejší pětisetovou bitvu s Rafael Nadalem a druhé wimbledonské semifinále v kariéře tak nevybojoval. Argentinský tenista však po porážce příliš nesmutnil a snažil se myslet pozitivně. Je skvělé, že dokážu hrát se světovou jedničkou na takové úrovni, prohlásil na tiskové konferenci čtvrtý hráč světa.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Juan Martín Del Potro

"Chtěl jsem na kurtu zůstat celou noc. Byl jsem do toho úplně ponořený, ale pak Rafa přišel na mou polovinu, objal mě a mně došlo, že už to skončilo," řekl po utkání argentinský tenista. "Bylo to od něj milé," dodal del Potro, jenž hrál s Nadalem v letošní sezoně již podruhé. Před měsícem s ním ale v semifinále Roland Garros uhrál pouhých sedm her, nyní s ním ve Wimbledonu bojoval více jak čtyři a půl hodiny.

"Pro mě je to úžasný posun. Jsem šťastný, když vidím, že dokážu hrát se světovou jedničkou na takové úrovni. Ano, prohra mě mrzí, ale rozhodně si z toho vezmu to pozitivní a budu se těšit na další podobný zápas."

"Byl jsem dnes blízko k vítězství, ale Rafa měl oproti ostatním vždycky něco navíc. Něco, co ostatním hráčům na tour chybí. On se prostě nevzdal a vybojoval to na svou stranu," řekl k utkání s Nadalem aktuálně čtvrtý hráč světa, jenž má letos báječnou sezonu. "Daří se mi a užívám si to. Hraju dobře na všech površích a mám dobré výsledky na velkých turnajích, což je nejdůležitější."

Del Potro si letos zahrál třetí kolo Australian Open, na pařížské antuce ale uhrál semifinále a v Londýně skončil ve čtvrtfinále. "Těším se zpět na tvrdý povrch," prohlásil Argentinec, jenž se na US Open pokusí navázat na svůj triumf z roku 2009. "Je to můj nejoblíbenější grandslam, takže se pokusím udělat maximum, abych byl co nejlépe připravený.

Čtvrtý hráč světa si navíc letos na jaře vytvořil na tvrdém povrchu sérii patnácti vítězství v řadě, když zvítězil na turnajích v Acapulcu, v Indian Wells a v Miami pak hrál semifinále. V Indian Wells navíc získal svůj premiérový titul z turnaje kategorie ATP Masters 1000.

Prvním turnajem po Wimbledonu bude pro Argentince podnik kategorie ATP 250 v mexickém Los Cabos.

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

29
Přidat komentář
Krisboy
Ten závěr byl fakt pěknej. Nedá mi to, ale musím si znovu (pokolikáté už?) povzdechnout, že je škoda, že ten respekt, který má ke svým soupeřům Rafa (a Juan, Roger a další) nemá většina jejich fans...Ještě jednou gratulace. Oběma - Rafovi za vítězství a bojovnost, Delpovi za bojovnost a za to, jak porážku přijal...Respekt!!!
Reagovat
Frantz
Kde má respekt ke svým soupeřům zrovna egoista Federer, prosím tě??? JÁ jsem hrál špatně, JÁ jsem nehrál ma 100%, JÁ jsem dnes neměl svůj den, JÁ JÁ JÁ JÁ a jenom JÁ!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi hodně velký mentální případ chlapče. Poslechni si nějakou tiskovku (chápu, že se ti nechce když to musíš překládat ve slovníku) a potom komentuj.
Reagovat
Stan_Borowitz
Prosím tě, to by musel rozumět nějaké cizí řeči, ten debiI...

Stačí si porovnat, jak se choval na tiskovce po vyřazení letos v Madridu Rafa a jak po vyřazení z Wimbledonu Roger. A to jde o významově nesrovnatelné turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je strašný bojovník a vždy byl. Těch pár míčků navíc získal právě svou vůlí. A to nakonec rozhodlo tak, jako již několikrát v jeho kariéře.
Reagovat
ttopi
Musím říct, že jak nemám rád Nadala, tak přestože jsem viděl vlastně jen poslední set, byl jsem uchvácen. Z obou stran to byla fantazie. DelPo se nevzdával ani při podání Nadala, když už byl break dole. Nadal ale vracel míčky jak stěna. Od obou to bylo parádní představení.
Reagovat
Stan_Borowitz
Juan je velký hráč a velký člověk. Dobře, že je zpět. Snad se zase dostane na úroveň roku 2009 a ještě přidá ještě nějaké GS tituly...
Reagovat
Matti
Včera, na té úrovni byl....
Reagovat
Stan_Borowitz
To by byl nejspíš vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
No to bez debaty. Jeho Top predsa musí byť vyššie, jak Top Rafaela Nadala, o tom sa v tvojom svete nemusime vobec bavit. To by nejspíš vyhral, a kludne v troch setoch si zabudol dodat..
Reagovat
spaniel
Jen totalni neznalek neuzna, ze Delpo uz nikdy nedosahl urovne z 2009. Na druhou stranu ani Nadal uz nehraje kdysi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím, že ty fakta a logiku nemáš rád, že dáš víc na hlas svého srdce, ale na tohle opravdu stačí jednoduchá logika. Tři z pěti výher nad Nadalem, které kdy delPotro zaznamenal, jsou z roku 2009, mimo jiné i drtivá výhra 6:2 6:2 6:2 v semifinále US Open, který del Potro nakonec vyhrál. Tam hrál zřejmě svůj vůbec nejlepší tenis, proto ten turnaj vyhrál. V tom roce Nadal přitom rozhodně nehrál žádnou tužku, získal svůj jediný titul z AO a následně i titul z IW, do semifinále US Open postoupil suverénně.

Takže když letos prohrál těsně a jeho matchup s Nadalem není rozhodně tak dobrý jako v roce 2009, logicky se dá udělat závěr, že s formou v roce 2009 by asi vyhrál. Nepíšu tam nikde, že by vyhrál určitě, ani že jeho top tenis je lepší než top tenis Nadala, jak se mi hloupě snažíš podsouvat.

Takže chce to jen používat logiku, kamoško, logiku, ne emoce...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tvojom svete si este logicky mohol zmienit aj vysledky trebars z 2008, ze áno :)

Vo svete mojom a zvysku sveta sa Rafa na severoamerické betóny vracal po zraneni, co je dolezity fakt a jeho formu doklada aj to, ze do konca roka nic neuhral. Nevyhral ziaden turnaj, neporazil rivala, s TOP 8 hracmi to mal 0:8...No proste Rafa v plnej paráde.:

Este stále si nepripadas ako debi1?..:)

Mozes si to terazskontrolovat, nechápavo sa škrabkajúc po tej tvojej šedivej makovici...:)
Reagovat
Roger_Federer
Po zraneni ceho, ze se Nadal vracel v roce 09 na Amerycke betony??
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč bych si měl připadat jako ty?

Del Potro potro porazil Nadala i na jaře v Miami, poté, co Rafa vyhrál AO a IW. To Rafa zraněný rozhodně nebyl, ale já vím, to už byl Rafa samozřejmě unavený, však?
Reagovat
spaniel
Zdravy Rafa neprohrava prece. Nejlepsi srac vsech dob.
Reagovat
smazaný uživatel
Pan je zrejme myslitel,

Ano, vyhral 7:6 v tretom :)Rovnako ako tyzden predtym prehral s Nadalom v dvoch setoch :)..Takze take klasicke vysledky vzhladom na ich standardy..

To, ze to je uplne irelevatne v kontexte ich vykonnosti a okolností o pol roka neskor o com je vlastne reč, s tym si Stanko nelám hlavu. Bolelo by to :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Množinky a podmnožinky, však?
Reagovat
Frantz
Borowičko, kdybys byl fanoušek tenisu a né dement tenisu, věděl bys, že Nadal hrál USO 09 s natrženým břišním svalem, ale co ty asi tak můžeš vědět, ty špíno špinavá..
Reagovat
Roger_Federer
Se tehdy odhlasil z dalsiho turnaje pokvuli US kvuli natrzenemu svalu, udajne, o 18dni pozdeji uz hral uz Peking.
Takže, sory..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, hulibrku, s natrženým břišním svalem se dostal do semifinále GS a ztratil cestou jen dva sety, ty fanoušku tenisu. Držel jsi někdy raketu v ruce? Myslím tenisovou raketu, aby sis to nevyložil po vašem.
Reagovat
Frantz
Děláš ze sebe akorát ještě většího šuldy, než jseš, Borowičko, dá se to jednoduše dohledat
Reagovat
spaniel
Myslis tu trhlinu? :D
No, ja jednu vidim az odsud. V tvem mozgu, velkou jak Grand Canyon.
Reagovat
smazaný uživatel
na uroven 2009 se nemuze dostat... jako vysledkama trebas jo.
hrou tezko,,,,jeho somatika se brutalne zmenila...
plus ta zraneni...co vedlo ke zmene stylu.
Ale verim, ze jeste neco urve:)
Reagovat
smazaný uživatel
Co presne je uroven 2009?...

Vo Wimbledone vtedy vypadol v druhom kole napriklad a Austráliu opustal s dvoma kanarmi. Na RG semifinále...

USO finále vyhral so stastim. To naozaj pod urovnou rozumieme jeden konkrétny turnaj a nie dlhodobejsiu výkonnost?...Ak by to finále prehral, ziadny termin "uroven 2009´ neexistuje..

Del Potro tento rok vyhral ATP 1000, ATP500, hral opat SF RG a Boh vie, akoby dopadol vo W. v opacnej strane pavúka. Matti má pravdu, Delpo tú úroveň dnes má..
Reagovat
smazaný uživatel
A proc si to tak dlouze psal..
jak by sis to po mne cetl poradne, nemusel bys ani psat...a usetril by sis cas...
Pisu, ze vysledkama ano,
...a pochopitelne ted hraje jinak, z mnoha duvodu...ale zbytecne rozebirat, kdyz stejne sledujes livescore, a vlastne ted W. vubec, je fotbal, tour de france...atd.:)
Reagovat
Matti
V zápase si šli po krku :-) nicméně to objetí po skončení, bylo fakt super.
Reagovat
Dobry-den
Průměr.
Reagovat
Frantz
článek pro FFF :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist