Del Potro popáté porazil Haase a o titul bude hrát s Isnerem

4. 8. 2013, 08:03
Aktuality 23
Nejvýše nasazený hráč turnaje ve Washingtonu Juan Martín Del Potro porazil Tommyho Haase 7-6 6-3 a stejně jako v letech 2008 a 2009 bude v hlavním městě USA hrát o titul. Finálovým soupeřem Argentince bude domácí John Isner, který v semifinále porazil Rusa Tursunova 6-7 6-3 6-4.
Juan Martín Del Potro

Tommy Haas ve čtyřech vzájemných zápasech s Del Potrem nevyhrál ani jeden set, ale ve Washingtonu začal lépe než soupeř. Zkušený Němec se dostal do vedení 4-1, když v tu chvíli začalo pršet.

Po vynucené přestávce měl mnohem více ze hry Juan Martín Del Potro, který vyhrál čtyři gamy v řadě a za stavu 5-4 podával na vítězství v setu. Argentinec desátou hru ale nezvládl a v gamu dvanáctém dokonce musel odvrátit na servisu dva setboly, aby se dostal alespoň do zkrácené hry. V ní získal favorit duelu vedení 5-1, a i když Haas snížil na 4-5, první set získala přece jen turnajová jednička z Argentiny.

Ve druhém setu si oba semifinalisté drželi s přehledem svá podání až do sedmé hry. V té měl brejkbol Tommy Haas, ale šanci nevyužil. V následující hře byl úspěšný Del Potro, který svůj druhý brejkbol v gamu proměnil a utkání na servisu ukončil.

"Začátek jsem neměl dobrý," přiznal Del Potro. "Měl jsem v ten moment štěstí, pomohl mi déšť abych se vrátil do prnvího setu. V závěru už jsem hrál dobře," dodal.  

O svůj druhý letošní titul si Del Potro zahraje s domácím Johnem Isnerem, který otočil průběh semifinále proti Dmitriji Tursunovovi.

Turnajová osmička prohrála první set v tie-breaku, ale v následujících dvou sadách pokaždé jednou prorazila Tursunovovi servis. Isner bude ve Washingtonu usilovat o třetí letošní titul, předchozí dva získal Američan na domácích turnajích v Atlantě a Houstonu.

"Proti Isnerovi tady v Americe na tvrdém povrchu s jeho servisem to bude opravdu strašné finále pro mě," řekl Del Potro na adresu Američana, který v semifinále trefil 29 es, zahranujících šňůru šesti es v závěrečných dvou hrách na podání. "Pokusím se nějaké servisy zreturnovat a hrát svoji hru," dodal Argentinec.

Po dvou letech je opět ve finále turnaje ve Washingtonu Radek Štěpánek. Narozdíl od roku 2011, kdy vybojoval zatím své poslední prvenství na okruhu ATP ve dvouhře, bude tentokrát usilovat o triumf v deblu. S americkým partnerem Mardym Fishem v semifinále vyřadili bulharsko-francouzskou dvojici Grigor Dimitrov, Michael Llodra, dnes je čeká závěrečný duel proti francouzsko-srbskému páru Julien Benneteau, Nenad Zimonjič.

Štěpánek s Fishem slavili na turnaji i napotřetí vítězství 2-1, tentokrát po setech 6-3 3-6 10-6. Český tenista hraje o 17. deblový titul, předchozí tři vybojoval s Indem Leanderem Paesem v loňském roce, ten poslední v říjnu na turnaji Masters v Šanghaji. Ve Washingtonu byl Štěpánek ve finále čtyřhry i v roce 2010, tehdy s Tomášem Berdychem podlehli právě Fishovi s Markem Knowlesem z Baham.

- ATP 500 WASHINGTON -
(Spojené státy, tv. povrch, 1.295.790 dolarů)
sobotní výsledky (03. 08. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (1-Arg.) - Haas (3-Něm.) 7-6 (7-4) 6-3
Isner (8-USA) - Tursunov (Rus.) 6-7 (7-9) 6-3 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Fish, Štěpánek (USA/ČR) - Dimitrov, Llodra (Bul./Fr.) 6-3 3-6 10-6

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte, jestli bude stream na debla? Ráda bych se koukla a doufám, že Radek vyhraje :-) A večer si nenechám ujít Juana. Vamos Juan!
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím jsem to nenašla, bohužel. No tak Juan to musí dát, Isner ani náhodou :)) No já se samozřejmě těším na 23:00 :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hm.. na Carslbad se koukat nebudu, nemám komu fandit :D Juana k tomu titulu prostě dotlačím :D
Reagovat
smazaný uživatel
No já po dlouhé době mám :) a vůbec, co sedíš u compu, máš makat, běhat, lítat :)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Venku je hrozný horko.. nikam nejdu :D
Reagovat
smazaný uživatel
ta dnešní mládež :)) Já jdu teď docela dálku k vodě, pak si dám vodu s citronem a budu jak lusk :))) Tak zatím se měj :)
Reagovat
spaniel
Doufam ze Isner prohraje, na jeho "hru" se neda divat.
Reagovat
smazaný uživatel
Držím dneska Radkovi palec v deblu s Fishem, moc mu výhru přeju, pořád v deblu něco znamená :))
Reagovat
Pe3k
Pěkný match dvou sympatáků. Zajímavé je, že Hass se při zápasech často vsteká, řve a mlátí věcma, ale stejně to lidem tak nevadí jako chování Murrayho. Čím to asi je?

Btw. Podle mého to byl souboj v současné době nejlepšího jednoručního backhandu a forehandu. Tady se rozebírá jestli má nejlepší jednoručák Richard, nebo Wawrinka, ale podle mého to je Tommy. Jeho ůdery nejsou sice tak líbivé, ale jsou hodně účinné. Waaroš sice dokáže vypálit pořádnou pecku, ale dělá hodně chyb a zas tolik winerů nezahraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak celkově ho má Tommy lepší díky variaci, hraje skvělý slajz, umí přitlačit. Čistě co se týče útočení, jsou Wawrinka s Gasquetem lepší. A DelPo rozhodně nemá nejlepší forhend.

A ano, k Tommymu to chování tak nějak patří, lidi mu hodně přejou i kvůli tomu, jak se vrátil a jakou měl smůlu, jak hraje v tom věku. A taky díky líbivé hře, kterou Murray nepředvádí. Haas na něj útočil, ale i tak ho mám rád.
Reagovat
Pe3k
Kdo má teda nejlepší forehand? Federer měl, ale už nemá. Murray, Djokovic, Nadal určitě ne. V současné době bych to nechal Del Potrovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně ho nemá Del Potro, to by musel daleko lépe variovat, hrát pod většími úhly občas, občas u toho přemýšlet a neflákat to tam, jak ho napadne. Já myslím, že celkově mají Nadal i Djokovič lepší forhend třeba, Berdych docela možná taky.
Reagovat
dadaft
myslíš, že Djokovičova plácačka, se kterou nebyl schopen ve Wimbledonu proti Murraymu zakončit ani krok v kurtu, je lepší než Delpův projektil?
no, rozhodně je stabilnější...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, myslím, že je lepší, lepší v defenzivě, variabilnější, přesný.
Reagovat
Mayo
ja si myslím, že z tria Nadal, Djokovič, Murray má najlepší forehand Nadal...ale celkovo na okruhu volím jednoznačne Del Potra
Reagovat
dadaft
mně se Potrův forhend líbí - že je dost dobrý na vyhrávání grandslamů už ukázal, docela často si na to finále proti Federerovi vzpomenu - Roger byl tehdy naprosto jasný favorit, jeho hra vypadala jako hra neporazitelného boha, prosta jakéhokoliv kazu...........................
................................. ale většinu času finále se díky Delpotrovu forhendu plácal daleko za základní čarou - tehdy se ukázalo, že když Federer nemůže hrát v kurtu, nejsou jeho zbraně zdaleka tak účinné... - byl to šok a nádherné představení JMDP zároveň.
je fakt, že dnešní špička je už v obraně někde jinde, než kde kdy Roger byl.
................... ++++++++++ ~~~~~~~~~~~^^^^^°°°°°- největší pecka by byla, kdyby Delpo dokázal pozvednout svůj bekhend na úroveň forhendu.......................
.......................... pak by se smetánce mohly začít dělat bublinky u zadečku. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže on ten forhend absolutně ztratil, co měl před tím zraněním. Teď má forhend vynikající, ale není to prostě ten úder z jiného světa, hráči jej znají a jsou na něj lépe připravení. A on evidentně to zápěstí šetří a FH jako v roce 09 hraje jen minimálně. Naproti tomu zlepšil obranu, pohyb, stal se víc komplexním hráčem, ale ten forhend není to, co býval prostě.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že Tommy nevyhrál, zápas jsem nedokoukala, no ale zase i výhra Delpa mě těší..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak nedal Izzy těch es 39? Zdálo se mi, že v posledním gamu měl za stavu 30:0 ve statistikách 37 a pak jebnul ještě dvě. Stylový poslední game 4 esy. Páááneees :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Del potro

je vinikajuci tenista ma 24 rokov a pred sebou dufam min. 5 grandslamov&ch titulov:DDDD
Reagovat
dadaft
vždycky jsi byl slušný člověk Juane Martíne, je tedy slušné, že dnešním vítězstvím všem předem pošleš vzkaz, že na USO s nimi vytřeš kurt. ))
come on.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, čekal jsem po přerušení jak blbec, o půl 4 jdu spát a po probuzení zjistím, že to Tommy projel. Takže aspoň nemám pro finále dilema a můžu fandit z plného hrdla.

Come on Izzy!
Reagovat
Frick
Myslíte si, že na vině byla únava? Koukám, že v 20:10 SELČ hrála ČF a o 4 hodiny potom už další mač. A navíc i ten průběh - první set jí smetla 6:1 a potom 4:6, 4:6. Víte, jakej byl průběh v tom 2. a 3. setu?

No ale škoda, ve finále by měla http://www.tenisportal.cz/hrac/konta/ tuhle nounejm, s ní by měla velkou šanci. Výhra na 100k ITF (tuším, že z našich ho má letos jen Lucka ze sparty Prague open), body a samozřejmě i peníze, které hráčka jako s umístěním jako Barbora vyloženě nepřehrabuje vidlema...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist