Del Potro porazil i Chardyho a po dvou letech je v semifinále

20. 2. 2016, 08:35
Aktuality 31
ATP DELRAY BEACH - Juan Martín Del Potro pokračuje v úspěšném návratu na kurty. V Delray Beach porazil ve dvou setech i pátého nasazeného Francouze Jeremyho Chardyho a poprvé od ledna 2014 postoupil do semifinále. V něm narazí na domácího Querreyho.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro na začátku sezony 2014 vyhrál turnaj v Sydney, ale už tehdy měl problémy s levým zápěstím. Během sezon 2014 a 2015 se objevil pouze na šesti turnajích, neboť laboroval se zraněním levého zápěstí, s nímž musel opakovaně na operaci.

Tento týden se na kurty vrací po 11 měsíců dlouhé pauze a tak povedený comeback zřejmě ani sám nečekal. V americkém Delray Beach, kde svůj jediný předchozí start v roce 2011 proměnil ve svůj 18. titul, vyhrál už tři zápasy a svou bilanci na turnaji vylepšil na 8-0 na zápasy a 16-0 na sety.

Sedmadvacetiltý Argentinec si poradil nejen s Američanem Kudlou a Australanem Smithem, ale i s pátým nasazeným Jeremym Chardym. Francouzského vrstevníka, s nímž má kamarádský vztah už z dětství, ve čtvrtfinále přehrál nečekaně snadno 6-2 6-3 a postoupil do svého prvního semifinále po 25 měsících.

V prvním setu Del Potro nečelil jedinému brejkbolu. V druhé sadě přišel o podání pouze jednou, když nepotvrdil brejk na 2-0.

 

"Překvapuju sám sebe, jak dobrý tenis dokážu hrát. Neustále pracuju na tom, abych se vrátil zpět na svůj maximální výkon. Ale hraním tenisu se teď opravdu bavím. Jsem spokojený, že mohu hrát každý další zápas. Je to tak příjemné hrát na tomto stadionu, kam přijdou fanoušci a sledují mě," pochvaloval si vítěz US Open 2009 Del Potro po výhře nad 30. tenistou světa.

"Proti hráčům Top 30 nemůžete hrát jen slajsované bekhendy, takže jsem se dnes snažil hrát více obouručních bekhendů, než včera. Stále pracuju na zlepšení svého bekhendu. Je to součást uzdravování mého zápěstí," řekl bývalý čtvrtý hráč světa. který po svém comebacku hraje častěji než obvykle slajsované bekhendy, aby příliš nepřetěžoval třikrát operovanou levou ruku.

O postup do finále Del Potro svede souboj s domácím Samem Querreym, s nímž ve dvou vzájemných duelech neztratil ani set.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 576.900 dolarů
páteční výsledky (19. 02. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Dimitrov (4-Bulh.) - Mannarino (8-Fr.) 6-4 7-5
Del Potro (Arg.) - Chardy (5-Fr.) 6-2 6-3
Querrey (USA) - Smyczek (USA) 6-7(1) 7-6(4) 6-4
Ram (USA) - Becker (Něm.) 3-6 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
janek_da
Kdo dá night session se Samem? Nebo s tim, no s tim, Del Potrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja doufam, ze to jeste zvladnu, ale abych pravdu rekl, mam celkem uz dost;) Ale jo, asi kouknu na Juana, akorat si ted nemohu nejak vzpomenout s kym to on hraje...nejaky jarda z Kalifornie, nebo co...znas?;)))
Reagovat
janek_da
hahaha.

Tajnej zdroj mi nekompromisně řekl, že mám vytáhnout lopatu a sázet na 5ama
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavne jestlis nalozil:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hernych se minimálně posune na 270 příčku. (byl na začátku chalengeru na 350.)
Reagovat
Fandina
Hernych Brown 7:6 6:4 a je ve finále. Supeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!!
Reagovat
EllNino
Fakt pěkná hala na obyčejný challenger, hodně rychlý povrch a Honza Hernych vede nad Dustinem zatím 3:1 :) tak uvidíme :D
Reagovat
EllNino
5:2, zatím si ho moc dobře vyťukává, hlavně ty returny po lajně a prohozy, Dustin zatím není ve své kůži a asi se mu moc brejkovat nechce, ono teda na tomhle mjdlíčku získat brejk, to ani moc nejde :)
Reagovat
EllNino
hm tak jsem to pěkně zakřik ...:)
Reagovat
EllNino
ale tiebreak nakonec skvělej 7:5 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda. Mě by zajímalo, kde Hernych bere tu motivaci se ještě v těch letech zatnout a prokousávat se kvalifikacem challengerů. Jako třeba u Štěpce to chápu. Ten se ještě dostává na ty hlavní turnaje ATP, ale jezdit po kvalifikacích challengeru, je úplně jiné kafé. V každém případě klobouk dolů a pokud tak bude pokračovat, tak si třeba ještě někdy zahraje i turnaj ATP.
Reagovat
Fandina
Očima Jana Hernycha

Zažívám zvláštní start do sezony. Mám za sebou kvalifikaci na podnik ATP v Dauhá, teď hraju v Plzni halové mistrovství republiky, ale co bude potom, to teď vůbec nevím. Tenisový rok bývá, když nejste úplná špička, hodně záležitostí improvizace ? ale takhle na začátku ještě ne. Byl jsem dlouho zraněný, stihl nějaké turnaje na konci minulé sezony, jejich ?vinou? už nemám chráněný žebříček, čeká mě spousta práce, improvizování a změn plánů na poslední chvíli.

Víkendový ?výlet? do Dauhá do toho zapadá dokonale. Dozvěděl jsem se o něm ve čtvrtek, ten samý den kupoval letenky a rovnou letěl. V Ruzyni jsem byl ve dvě odpoledne, do istanbulského hotelu jsem se ale dostal až v sedm ráno, v poledne znovu na letišti, tam sněhová kalamita, v Dauhá v sobotu ve dvě ráno, na hotelu ve čtyři, ve dvě odpoledne zápas?

Nejhorší v takové situaci, aspoň pro mě, nejsou ani ty zmatky, ani únava a ?vykolejenost?, ale to, že si v novém prostředí ani nezatrénujete. Neosaháte si kurt. Hrál jsem s Lukášem Lackem a neměl jsem šanci, nedostal jsem se k brejkbolu. Jediné, co mě mohlo zachránit, byl tamní vítr, který občas přijde a smaže rozdíly. Zamaskuje, že hrajete blbě? Ale ten přišel až v neděli, o den později. A Lukáš na něj doplatil. Tak to v tenise někdy chodí, nevíte dne ani hodiny, věci jsou každý den jinak. U mne to tak teď každopádně asi nějakou dobu bude.

Jan Hernych je bývalý český daviscupový reprezentant, někdejší hráč šesté světové desítky, finalista turnaje ATP a vítěz jedenácti challengerů

http://www.tennis-arena.cz/ocima-jana-hernycha-10500cz/
Reagovat
EllNino
no Honza je uspěšnej hlavně na těch rychlých površích, na trávě, na tomhle rychlým koberci mají jeho plochý údery budoucnost a smysl, nehrajou se moc výměny a může chodit na síť ...navíc tady na turnaji měl už několikrát na mále s Moraignem, Struffem a podobně a vždycky se z toho dostal ...a ve finále Chiudinelli, podobný příběh, tak snad to dá :)

Spíš mě mrzí, jak se od Australian Open trápí Honza Šátral, ten je v nejlepších letech a plácá se okolo 220. místa ....
Reagovat
panzer.dragon
pánové, južný vyhrál letos už 16 zápasů v řadě a letos ještě neprohrál
Reagovat
Pe3k
Na futures?
Reagovat
panzer.dragon
vyhrál myslim tři challangery a teď první zápas v kvaldě na dubai, v atp race je letos 30, mě to přijde dobrý
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu podívej se na obsazení těch třech challengerů. Bylo to během kvaldy na Melbourne a při Australian Open, takže konkurence nulová. Vážit si může tak výhry nad Soedou ve finále Bankoku 1 porazil taky Lacka, ale nevím, jestli v posledních dvou letech je výhra nad Lackem něco směrodatného, jinak samí no name.
Reagovat
panzer.dragon
hele co mu přišlo do cesty to prostě rozdrtil, co má dělat když je slabá éra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme ho v Bratislavě se Spanielem a Forhendem napumpovali. ;) Jenom jsem nepochopil, proč si teď dával měsíc pauzu. :D
Reagovat
gigin
Tak po takovém napumpování se to někde muselo projevit. Já bych po setkání s váma pauzíroval tak rok počítám.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajisti ať tento rok dojede do Blavy Chuck Norris from Latvia a do roka a do dne od té doby no. 1.
Reagovat
panzer.dragon
ste z něj udělali djokera challangerů
Reagovat
panzer.dragon
17 :-) južný zabiják
Reagovat
Mayo
Paráda Juanco slušne jo vyfackal, pod so pre titul.
Reagovat
Mayo
ho
Reagovat
janek_da
si
Reagovat
gigin
Celé.
Reagovat
janek_da
necementuj
Reagovat
gigin
intergalakticky
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist