Del Potro prohrál senzačně s Kamkem. Rosol vzal Djokovičovi jen jeden game

23. 3. 2013, 07:23
Aktuality 174
ATP MIAMI - O velké překvapení se na turnaji Masters 1000 postaral německý tenista Tobias Kamke. Už ve 2. kole totiž vyřadil nasazenou pětku a čerstvého finalistu z Indian Wells Argentince Juana Martín Del Potra. Naopak od senzace na míle daleko měl Lukáš Rosol, který proti světové jedničce Novaku Djokovičovi uhrál jen jeden game.
Tobias Kamke a Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro do Miami přiletěl se skvělou formou. Minulý týden v Indian Wells totiž porazil Andyho Murrayho, první letošní porážku připravil světové jedničce Novaku Djokovičovi a prohrál až ve finále s Rafaelem Nadalem. 

Jenže v Key Biscayne, kde se jen jednou dostal dál než do osmifinále, si dojem z povedeného vystoupení v Kalifornii pokazil. Už ve svém první zápase totiž nestačil na 89. hráče světa Tobiase Kamkeho. O dva roky starší německý tenista světovou sedmičku porazil 7-6 6-1 a po Berdychovi, kterého zdolal v roce 2010 v Basileji, si v jubilejním 10. zápase proti hráči Top 10 připsal druhou výhru. 

Juan Martín Del PotroFavorizovaný Del Potro přitom začal výborně a už za stavu 5-2 měl tři setboly. Jenže žádný neproměnil, naopak sám po čtyřech suverénních gamech na podání přišel o servis a Kamke odstartoval životní obrat. Dějství dotáhl do tie-breaku, během kterého začalo pršet, po dvou krátkých pouzách ho ale ještě stihl vyhrát, než bylo utkání na více než tři hodiny přerušené.

Po návratu ze šaten čím dál více chybující Del Potro už jen na poslední chvíli odvrátil hrozbu 'kanára' a poprvé od loňského Toronta, kde padl se Štěpánkem, musel skousnout vyřazení hned ve svém prvním zápase na turnaji.

"Byl jsem nadšený, že tu mohu hrát, ale víte, dnes jsem měl špatný den a on hrál velmi dobře. On využil šanci mě porazit a myslím, že to... výhru si zasloužil," přemítal bývalý vítěz US Open Del Potro po porážce s letos v žebříčku nejníže postaveným soupeřem. "Snažil jsem se hrát agresivně, ale dělal jsem hodně chyb, zejména z forhendu."

Del Potro tak prý bude mít alespoň čas dát do pořádku zápěstí, se kterým byl v roce 2010 na operaci a nyní ho začal znovu cítit. "Teď je pro mě důležité být stoprocentně připravený na další turnaj," řekl Del Potro, který by měl 5. až 7. dubna pomoct své zemi ve čtvrtfinále Davis Cupu proti Francii. Tu Argentina vyzve v domácím prostředí na antuce.

Tobias KamkeKamke, který byl v roce 2010 zvolen ATP Nováčkem roku, po své druhé výhře nad hráčem elitní desítky neskrýval nadšení. "Za stavu 2-5 jsem zachránil tři setboly a nějak jsem se v tom setu vrátil do hry a dostal jsem šanci vyhrát. Ve druhém setu jsem se poté přestávce cítil mnohem lépe," komentoval šestadvacetiletý Němec.

"On na začátku udělal několik laciných chyb z forhendu a vypadal frustrovaně. Dnes nehrál svůj nejlepší tenis, ale myslím, že já jsem odvedl dobrou práci, se kterou jsem spokojený," dodal Kamke po svém premiérovém postupu do 3. kola turnaje Masters 1000. V něm se utká s Rakušanem Jürgenem Melzerem.



Lukáš RosolLukáš Rosol v 1. kole porazil bez ztráty podání Lucemburčana Müllera a s novou přítelkyní Michaelou Ochotskou v publiku vyzval Novaka Djokoviče. Zápas se světovou jedničkou a dvojnásobným obhájcem titulu však pro českého tenistu skončil debaklem.

Rosol uhrál jediný game, od stavu 1-3 v prvním setu už žádný nepřidal, a i když v šesti z posledních sedmi her Srba dostával opakovaně na shodu, drtivou porážku zmírnit nedokázal a za 55 minut prohrál 1-6 0-6.

"Tohle byl skvělý start," liboval si Djokovič. "Po Indian Wells jsem se snažil co nejvíc odpočívat. Tady jsou často rúzné podmínky, ale dnes byly pro tenis ideální. Užíval jsem si každý okamžik na kurtu," pokračoval pětadvacetiletý Srb, který v Miami útočí již na čtvrtý titul.

Tříapůlhodinové zpoždění kvůli dešti mu prý nevadilo. "V Indian Wells jsem před 4. kolem čekal asi 7 hodin, takže tohle jen mírné zpoždění. Hotel, kde jsme ubytování, je blízko, což je ideální pro odpočinek a přípravu," dodal Djokovič, který se ve třetím kole utká s Indem Somdevem Devvarmanem.



Třetí nasazený David Ferrer v Miami zatím neodehrál ani game a přesto je už ve 3. kole. V prvním kole měl Španěl volný los a ve druhém měl hrát s Dmitrijem Tursunovem, Rus však do zápasu kvůli zažívacím problémům nenastoupil a Ferrer tak postoupil bez boje. Třicetiletý Ferrer, který na posledním turnaji v Indian Wells vypadl překvapivě už ve 2. kole s Andersonem, tak do turnaje v Crandon Parku vstoupí až duelem s Italem Fogninim.

Po čtyřech letech na sebe ve 2. kole turnaje v Miami narazili James Blake a Julien Benneteau a stejně jako v roce 2009 dokázal zvítězit domácí tenista. Třiatřicetiletý Američan po hladké výhře nad Harrisonem smetl 6-2 6-3 i 24. nasazeného Francouze a bez ztráty setu postoupil do 3. kola. V něm se utká se Španělem Ramosem.

Janko Tipsarevič si svou poslední výhru připsal v lednu na Australian Open, kde kvůli zranění paty nedohrál osmifinále proti Almagrovi. Na dalších čtyřech turnajích pak neuhrál ani set, než v Miami sérii celkem pěti porážek v řadě ukončil proti Dudimu Selovi. Soupeře z Izraele porazil 6-2 6-4 a vyhrál tak i třetí vzájemný duel.

Naopak 14. hráč světa Juan Mónaco si ani na pátém letošním turnaji nepřipsal první vítězný zápas. Argentinský tenista, který v této sezoně zaznamenal dvě výhry pouze v Davis Cupu, sice v Miami proti Španělu Albertu Ramosovi získal alespoň první set, nakonec však prohrál 2-6 6-4 3-6 a velmi záhy tak přišel o možnost obhájit loňské překvapivé semifinále.

Tommy Haas v Miami odstartoval 'kanárem', o postup přes Nizozemce Igora Sijslinga však nakonec musel bojovat ve třech setech. 15. nasazený Němec vyhrál 6-0 5-7 6-3 a s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem, který porazil hladce 6-2 6-3 ruského šampiona z roku 2008 Nikolaje Davyděnka, si zahraje o osmifinále.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.195.765 dolarů)
páteční výsledky (22. 03. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Rosol (ČR) 6:1, 6:0, Kamke (Něm.) - Del Potro (5-Arg.) 7:6 (7:5), 6:1, Simon (11-Fr.) - Hewitt (Austr.) 6:3, 6:3, Anderson (26-JAR) - Zeballos (Arg.) 6:3, 7:6 (7:4), Ferrer (3-Šp.) - Tursunov (Rus.) bez boje, Tipsarevič (7-Srb.) - Sela (Izr.) 6:2, 6:4, Ramos (Šp.) - Mónaco (12-Arg.) 6:2, 4:6, 6:3, Nišikori (13-Jap.) - Hanescu (Rum.) 6:3, 6:3, Haas (15-Něm.) - Sijsling (Niz.) 6:0, 5:7, 6:3, Dolgopolov (19-Ukr.) - Davyděnko (Rus.) 6:2, 6:3, Malisse (Belg.) - Chardy (22-Fr.) 6:3, 6:2, Žemlja (Slovin.) - Mayer (23-Něm.) 6:3, 7:6 (7:3), Blake (USA) - Benneteau (24-Fr.) 6:2, 6:3, Melzer (Rak.) - Granollers (31-Šp.) 6:3, 6:4, Fognini (32-It.) - Llodra (Fr.) 6:4, 6:1, Devvarman (Indie) - Roger-Vasselin (Fr.) 4:6, 6:4, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čilič/Dlouhý (Chorv./ČR) - Bracciali/Knowle (It./Rak.) 7-6(10) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

174
Přidat komentář
smazaný uživatel
uf! :-)
Reagovat
gigin
Grats! Lepilo ti? :)) Jinak sudí trošku zařezal Dodiga.. ale tak, měl si to dopodávat už předtím... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný zářez, ale ještěže tak. Nakonec to nějak urval a to je hlavní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zivot se s nikym nemazli...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy to zas mastí, to je hrůza. Odvrátil už 3 BP.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Sotva to řeknu, Bernie 4 UE a brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to hrůza, hlavně ty Tomicovy chyby:-/...
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň se narozdíl od Andyho snaží o winnery, tlačí se dopředu, ukazuje, že není jen pinkálista. Andy ale hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak hraje na výhru, tos po něm přece chtěl:-D...Tomic to dnes nedává, Andy by měl mač dohrát ve 2;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, stačí to, aspoň na servisu mu to jde celkem jde, to je dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic už na to sere. On by potřeboval, aby se celý rok hrálo v Ausstrálii.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos ukazoval, že dokžáe hrát už i mimo, ještě ne tak, ale dokáže dobře. Dneska se na to vysral.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Tomic se na to vyprdnul...ale pořád to byl důstojnější soupeř než ten Novakův...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo. Dělám si srandu. Letos o sobě dá určitě ještě hodně vědět. Pochybuju, že bude mít tak špatnou sezonu jako loni.
Reagovat
tito
Bernie to opravdu odchodil...Nicméně je faktem, že asi na základě reálného zhodnocení svých možností, takže gratulace chlapci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, gratulace Můrovi, v příštím kole na něj čeká Dimitrov, kterému teď vzdal Bolelli.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, šílený los pro mladé pušky a tím pádem i pro mě teda. Souhlasím s již vyřknutým, Andy bude muset jít hodně nahoru, ale jako vždy první kola na rozehřání.
Reagovat
smazaný uživatel
Joj, Muguruza-Caro 6-2 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
supr, a Rybáriková vede nad Agou 5:1 ! a jde podávat.. pojď Magdo!
Reagovat
smazaný uživatel
Muguruza má break! pojď a vyřaď tu pinkálistku!
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli zas Caro hraje tu svou pinkačku (nevidím), tak ať rupne... A snad rupne i Aga.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, nesnáším pinkálistky s velkejma kecama, jak vyhrajou GS apod. V tom obdivuju Petru, líbí se mi její skromnost, na nikoho si nehraje..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jsme jinde, mne žere jen jejich hra...jestli mají velké ambice nevím, ale pokud je mají, je to fajn;-) Akorát pro to musej něco udělat. Každopádně je daleko těžší ten cíl mít a jít si po něm než si raději žádný nevytyčit...
Reagovat
smazaný uživatel
já nesnáším i tu jejich hru, a když se spojí tyhle dvě věci.. no pinkálistka nění pro mne dobrá hráčka, její hra je nudná, uhrát za zápas 4 winry? to je strašné..
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Thomaz! Kéž by to dotáhnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm tak takhle asi ne..
Reagovat
gigin
Navíc má JJ stejný dres jak Mrhač. Celý svět sa v kravskú řit obracá :((
Reagovat
smazaný uživatel
Tak H+H ztrácí první set 5 : 7 , nevypadá to s nimi dobře, holky bojujte!! A zápas Péti se posouvá.. hm.. ach jo, no aspon nebude mít tak velké teplo..
Reagovat
tommr
naše holky začly dobře - vedly 2:0 a mohly jít na 3:0, ale nějak se to zadrhlo a ted už se vezou. V jejich současný bídný formě jsou jejich dnešní soupeřky pro ně příliš těžký ...
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, krásně Goffin :-)

A Tsongo zaber, přece se nenecháš porazit od Trosky. Allez!
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, že to jde. Stačí na něj huknout :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, on vedl 5:2 v TB a ještě to Troska otočil na 6:5, naštěstá to Jo ještě zvládal a vyhrál 8:6.
Reagovat
smazaný uživatel
Viktor nevyužil setbally a teď už asi dostane kanárka..
Reagovat
tito
Tak jak to dnes vidíš s Bernardem? Je Andy připraven?
Sonja - zítra bude Somdev jiné kafe, než Rosol. Netvrdím, že bude překvapení, ale určitě si Nole zaběhá více. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to na pěknou pinkanou, zatím ale Tomic celkem slušně útočí, co jsem viděl ty první 3 gamy. Ale Andy je v obraně a v pohybu pořád o míle před Berniem, takže doufám ve výhru ve 2 setech. Snad si uvědomí, že už tam nestojí Donskoy, Lu nebo podobní. V Miami to umí, trénuje tam po celý rok, takže takřka domácí prostředí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Somdev je hodně urputný a běhavý, to bude těžký mač, na to jsem připravená. A pak někdo z dvojice Haas/Dolgopolov, to taky bude v každym případě tvrdej oříšek:-)
Reagovat
tito
Tak zdá se, že Andy klidu a pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Bernie mu hodně pomáhá, Andymu stačí sotva 50%.
Reagovat
smazaný uživatel
Petko..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Petkovič nadělila soupeřce kanárka...wow:-)
Reagovat
tommr
tak jednoduchý to ale s tou Tomljanovicovou nebude mít - druhej set už je zjevně o něčem jiným ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to trochu "Nole like"...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Nole by se ve 3.setu už vzbudil:-(
Reagovat
smazaný uživatel
abychom se nakonec nedočkali "dream" osmifinále Tomljanovic / Flipkens :))
Reagovat
tommr
tak s tou první hráčkou ti to vyšlo, a s tou druhou by to klidně taky mohlo vyjít - známe Petru. Modlím se, aby to Petra zvládla, ale je ve mě malá dušička ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já doufám, že Petra postoupí, jen se bojím tý vlhkosti vzduchu, která jí určitě nepomůže.. Petí pojď!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, no. Holky to celkem natáhly a zatím to vypadá, že ani Caro nebude mít lehkou práci. Nakonec Petra bude hrát večerní zápas pěkně v chládku.. třeba :)
Reagovat
smazaný uživatel
teda spíš podvečerní :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo sakra je ta Tomljanovič, nejdřív vyklepne Goerges, teď Petko...:-/
Reagovat
smazaný uživatel
mně by nevadilo, kdyby Petra hrála později (jí také ne..), jen at vyhraje! strašně jí to přeju! a fandím ji!
Reagovat
tommr
taky by mě to zajímalo. Nikdy v životě jsem o ní neslyšel a tady v Miami dostala divokou kartu a válcuje jednu soupeřku po druhý ... :)
Reagovat
tommr
s Petrou zase pořadatelá vorají jak je napadne. Včera byl její zápas s Flipkensovou uvedenej jako druhej na kurtu č.2 hned po zápase Petkovicový a dneska před zápas Petry šoupli ještě Wozniackou s Muguruzovou - zřejmě proto, aby nemusela dánská hvězdička na svůj zápas tak dlouho čekat ...
V dnešním revidovaným programu se objevil nově i zápas Háček, kterej včera nestihly odehrát kvůli dešti ...
Z našich bude dneska hrát ještě Tomáš Berdych jehož zápas by snad měl přímým přenosem vysílat NovaSport - předpokládanej začátek někdy okolo desátý - pokud teda zase nebude pršet ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jooo, za to může Caro... Vlastně za všechno můžou Dánové, kor po včerejšku. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu, proč to tommr prezentuje takhle...
Jinak doufám, že Petko svůj zápas zvládne a střetne se v dalším kole právě s Petrou:-)))
Reagovat
gigin
jen aby Kvítí postoupilo... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
dánská hvězdička :))
Osobně bych si přál, kdyby se ty 2 zápasy co možná nejvíc protáhly, aby Petra nemusela hrát v tom největším hicu. Takže Caro, pěkně pinkat a nikam nespěchat! :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě jak napíše s takovým opovržením "dánská hvězdička"... Hlavně, že se tady pořád strachuje, aby Petru nepřeskočila v žebříčku. :D Jako když se řekne "hvězdička" u nějaké mladé holky (např. Katky Siniakové), tak mi to přijde logické. Tedy nechci říct, že by Caro byla stará, ale označovat ji jako "hvězdičku" je podle mě trochu mimo. Dokázala toho snad málo? Pak je tady ještě jeden frajer, co Caro označuje jako "Popelku"... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je zas pan Titan.
Reagovat
tommr
a napadá tě snad nějakej jinej důvod proč by měla Caro hrát před Petrou? Pořadatelé se zřejmě obávají, že program zase naruší déšt a tak chtějí, aby Caro svůj zápas odehrála co nejdřív a neriskovala dlouhej prostoj. Co bude s Petrou už je tak nezajímá ...
Jinak fotbalisty opravdu neřeším - včera jsem měl dokonce z tý jejich ostudy tak trochu škodolibou radost ... :)
Reagovat
tommr
no kéž by to tak dopadlo a Petra odehrála svůj zápas v relativně slušným počasí. Já se ale trochu bojím, že v Miami zase začne pršet a bůhví kdy se pak Petra na kurt dostane ... :)
Reagovat
Fandina
Já si myslím, že ten důvod posunu byl opačný. Netýká se to vůbec Caro, ale Petry, aby nehrála v největším vedru, tak bude nastupovat později. Ale jinak vážně důvod nikdo neví, tak nač spekulovat ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To se od tommra nedá chtít, aby v tom viděl nějaké pozitivum:-)))
Reagovat
tommr
tak už mám taky v tomhle ohledu dost špatnejch zkušeností - s českejma tenistama obecně a s Petrou zvlášt pořadatelé vymetají skoro na každým turnaji - proč by to tady mělo bejt jinak? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo snad poprvý, kdy by na nějakém turnaji na Petru brali ohled..
Reagovat
Fandina
Jenže ty nevíš, proč ty posuny jsou, přece nemůžeš vědět, proč to a to posunují. Já to neřeším, vezmu to jako realitu a tím to pro mě končí. Rozhodně se nebudu patlat v tom, že mi někdo ubližuje, když o tom nic nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
To se zeptej pořadatelů, protože já odpověď neznám. Mně jenom přišlo, že z toho automaticky obviňuješ Caro a ona je ta, kdo za to může. Přitom o takových záležitostech nerozhoduje Caro, Petra, ani žádná jiná hráčka... Navíc na streamu stejně neuvidíme Caro ani Petru a průběh zápasu se dá zpětně najít na livesportu míček po míčku. Takže o čem se tady bavíme? :)

Jinak nejsi sám, kdo měl z toho včerejšího "výkonu" škodolibou radost... :D
Reagovat
Fandina
Tak hlavně nevím, proč to posunuly. Byla to nadsázka, já nejsem ten, kdo má pocit, že je mu křivděno, jako tommr.
Reagovat
Fandina
oprava ... proč to posunuli nebo proč byly posuny ... sorry hrubky
Reagovat
smazaný uživatel
Letos na AO Petře vyšli vstříc před 2. kolem s Laurou a přesunuli ten zápas na večer tamního času. Pokud vím, Petra o to sama požádala... Podle mě to je jedině dobře. Na zdraví hráček se prostě má dbát, takže v tom nevidím žádný problém.
Reagovat
Fandina
monty ... no vida, když se chce všechno jde, stačí se domluvit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: já vím, jen si myslím, že pokud z toho Petra něco vytěží, bude to spíš vedlejší efekt než úmysl organizátora
Monty25: nic nepřesunuli a nepožádala. Tohle hráčkám vůbec nepřísluší. Spíš v tom hrál roli fakt, že Laura je z Melbourne. ;-)
Reagovat
tommr
ale já z toho posunu přece nevinil Caro. Je ale známá věc, že pořadatelé se obvykle můžou přetrhnout, aby zajistili co nejlepší podmínky domácím hráčům nebo velkejm hvězdám. A Caro je v tomhle ohledu jako bývalá jednička a velká mediální celebrita jasně preferovaná před trochu nevýraznou Petrou ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... Petra mohla být také první jako byla Caro a vyhrála Wimbledon TM Fed byla nejlepší tenistkou roku atd. tak nevím proč jí pořád vidíš jako nevýraznou a odstrčovanou. V těhle intencích uvažuješ nelogicky.
Reagovat
smazaný uživatel
quesh: Nevím, já jsem tedy četl něco jiného... Ale možná máš pravdu, že v tom hrála roli i Laura.

tommr: Máš svým způsobem pravdu, ale rozhodně bych Petru neviděl jako nějakou neatraktivní. Vždyť je to stabilní hráčka ze špičky a úspěchů má požehnaně... Je ale fakt, že zápasy Caroline byly jednu dobu stejně sledované jako zápasy mužů. Aspoň to tedy říkal jeden člověk z Eurosportu, se kterým jsem před pár lety četl rozhovor.
Reagovat
Fandina
monty, také si na ten rozhovor pamatuji. Bylo to ale někdy před víc než dvěma roky a Petra neměla ty úspěchy, co v roce 2011 a bylo tam napsáno, že by musela ještě hodně tenisově přidat, aby byla tahákem. A to se potom stalo. Takže jiná situace.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Petra v nadsázce řekla, že asi požádá o večerní zápas. Že fakt hrála večer byla náhoda, hráčky nemají možnost o cokoliv žádat. Petra sama byla p7ekvapená, že to vyšlo. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
quesh má samozřejmě pravdu. Hráčky si vážně nemůžou diktovat, kdy budou a nebudou hrát. To tenkrát Petra plácla jenom tak z legrace.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně? No tak asi jo. :) Budu vám věřit, protože Petru tolik nesleduju. Něco jsem pochytil a možná jsem to úplně nepochopil... No, hráčky si určitě nemůžou diktovat, kdy budou hrát, ale nějak požádat by možná mohly. Za to jim snad nikdo hlavu neutrhne. :) Otázka potom je, jestli by jim někdo vyhověl. Poslední slovo mají organizátoři, to je jasné.
Reagovat
Fandina
O programu rozhodují organizátoři a ti vědí, jak a proč a kdy a také to mění.

A na Slovak sportu už to vypuklo, Varvara a LiNa jsou na kurtu ... jedeeeeeeeeeeeeem
Reagovat
smazaný uživatel
Bryanovci vyhráli v IW a taky v Miami vypadli hned zkraje:-D...

Jinak gratulace Kamkemu, hrál dobře...a samozřejmě gratulace Nolemu a díky Lukášovi za teempo, které nasadil:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zabal to Rosole, s takovou na ty turnaje ani nejzdi..radsi si chod na kafe s Misou Ochotskou..kdyz te to nebavi, hlavne nedelej ostudu.
Reagovat
tommr
neřek bych, že si Rosol udělal v Miami nějakou ostudu. V prvním kole porazil nebezpečnýho Mullera a proti Djokovicovi se momentálně nechytá skoro nikdo včetně Tomáše Berdycha ... :)
Reagovat
tito
v hale nebezpečnýho. Venku projel letos vše.
Reagovat
tommr
Del Potro tím přišel o 80 bodů a jeho ztráta na Tomáše zase o něco naroste. O kolik to bude ted záleží jen a jen na Tomášovi. Pokud dneska porazí Gimeno-Travera tak obhájí lonský body a jeho náskok na Del Potra bude 260 bodů. S každým dalším kolem se pak jeho náskok bude dál zvětšovat ... :)
Vypadnutí Del Potra taky názorně vyvrátilo tady na TP často opakovaný názory, že je lepší než Tomáš. Zatím je to jen zbožný přání některejch jeho příznivců. Lepší bude teprve až se před Tomáše dostane v žebříčku a k tomu má po včerejšku zase o něco dál ... :)
Reagovat
Mayo
jasne, že je lepší a tvoj rebrík ti môžem os*ať :)
Reagovat
spaniel
Vzdyt si to tady sam po IW uznal, ze je Del apotro lepsi. A ted zas otacis :)
Reagovat
Jabadu
Petra v nabídce LSH není. Komplet je až od čtvrtfinále, nebo jak? Třeba Berdych tam je.
Reagovat
tommr
zatím to vypadá, že u žen jsou streamy k dispozici jen ze dvou hlavních kurtů (Stadium + Grandstand). Petra hraje až na čtvrtým kurtu (C2) a odtamtud streamy nejsou ...
U mužů je nabídka streamů mnohem širší a streamy jsou k dispozici i z menších kurtů. Dnešní zápas Tomáše s Gimeno-Traverem by navíc měl vysílat v přímým přenosu i televizní kanál NovaSport ... :)
Reagovat
PetaM
Aha aha :) Tak to jsem nevěděl :) No, možná to skutečně bude kvůli tomu ramenu ... Ale zase na druhou stranu, zápasy jsou důležité, ale zase nepřetěžovat se! :D :D
Reagovat
PetaM
Sorry, to mělo být níže ;) :)
Reagovat
Frick
Kolik je vyjma GS za rok turnajů, co se hrajou dva tejdny? A proč, když už ten turnaj trvá jak celá olympiáda, chlapi nehrajou pořádný zápasy na tři sety?
Reagovat
smazaný uživatel
Jen Miami a IW.
A... protože to není GS?
Reagovat
Titan
Ještě mandatory v Pekingu se hraje déle, než týden...
Reagovat
Rafaeoli25
Delpovo vypadnutí mě nepřekvapilo, čekal jsem, že bude mít problémy, pravda ne takhle brzy. On ale nemá fyzickou konstituci na takový zápřahy, bohužel..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale viedol 5:3 a 30:0 a podaval takze neviem co zatim bolo
Reagovat
Mayo
veľká škoda DelPa navyše ešte aj oholený bol, vôbec sa mu to nehodilo :D ... takto má Djokovič vydláždenú easy cestu do finále...
Reagovat
smazaný uživatel
hodně našich holek hraje příští týden na ITF turnaji na Floridě s dotací 50 000 dolarů. H+H, Plíščata a co je zajímavé, tak i Siniaková, která by měla hrát přímo hlavní soutěž :-O
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100028594
Reagovat
smazaný uživatel
jestli to teda dobře chápu.. Siniaková má u svého jména poznámku JE. Co to "JE" znamená?
Reagovat
SubOptikT
Junior entry, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to je možné :) Čili něco jako divoká karta pro mladé hráčky(?). Je zajímavé, že Češka dostává takovou příležitost hned tak 2 turnaje po sobě. Každopádně bude zajímavé, jak si znovu povede v konkurenci hráček z první stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že H+H budou hrát i debla, jinak myslím, že je to dobrá volba..
Reagovat
smazaný uživatel
akorát je divné, že ten turnaj začíná už v pondělí?? to je jako kdyby si H+H nevěřily v deblu v miami..??
Reagovat
smazaný uživatel
a Andrea má v programu na svém webu turnaj v Charlestonu a o nějakém ITF nic nepíše, divný
Reagovat
smazaný uživatel
jj, máš pravdu, s tima H+H je to divný. Doteďka sem si neuvědomil, že vlastně ještě mají hrát debla v Miami :)) No uvidíme, jak to nakonec bude :)
Reagovat
Titan
H+H jsou přihlášené do Charlestonu:
http://www.familycirclecup.com/players/field/
Spolu s Luckou šafářovou.
Ale proč si dává Petra pauzu, to netuším...
Reagovat
PetaM
Petra hraje v Katowicích ne? :)
Reagovat
Titan
Katovice začínají až 8.4, Monterrey a Charleston je o týden před nimi...
Reagovat
smazaný uživatel
no tak kdyby se poštěstilo a Petra by třeba hrála v Miami ještě příští týden, neměla by pak moc času na regeneraci a odpočinek. U horších hráček se dá pochopit, že hrají víc turnajů, protože těch zápasů stejně moc neodehrají. Petra si to musí rozvrhnout trošku rozumněji.
Reagovat
Titan
Azarenka jede do Menterrey (byla tam přihlášena už před odstoupením. Williamsky jdou do Charlestonu na zelenou antuku, stejně jako Errani, která bude hrát také FED Cup...
Ale patrně za tím bude to rameno...
Reagovat
PetaM
Aha aha :) Tak to jsem nevěděl :) No, možná to skutečně bude kvůli tomu ramenu ... Ale zase na druhou stranu, zápasy jsou důležité, ale zase nepřetěžovat se! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že pro Petru je velice důležitá příprava na Fed cup, proto hraje letos v Katowicích. Vem si, kdyby hrála ještě nějaký menší turnaj před tím, kde by dost možná postoupila hodně daleko. Zápřah Miami - např Charleston - Katrowice - Fed cup - Stuttgart je prostě zápřah, který jde jen těžko zvládnout.
Reagovat
smazaný uživatel
např před rokem hrála po Miami až Fed cup. Kdyby se mělo hrát semifinále Fed cupu na tvrdém povrchu, předpokládám, že by ani do těch Katowic nejela.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby Petra dneska vypadla, měla by pauzu nějakých 17 dní. To mi nepřipadá nějak moc, tím spíš pokud má nějaké zdravotní trable.
Reagovat
tommr
souhlas. Petra si po Miami dává pauzu každej rok a jde pak vždycky až na FC. Letos si naopak ještě přidala Katowice, aby byla dobře rozehraná na Italky ... :)
Reagovat
darek.vrana
Aspoň vidíte, jak je to ve sportu všechno relativní. Hlavně ti, co minulý týden psali, jak je Del Potro úplně jinde než Berdych. Není.
A svalovat něco na únavu Del Potra, když hrál naposledy v neděli a teď v pátek, mezitím přejezd jen v rámci USA, to je teda dost slabota, jestli tohle nezvládne.
Reagovat
PetaM
Tak to je jasné. Kdyby Berďa vypadl v prvním kole (nebo kdokoli jiný z Čechů), tak to hned všichni berou tak, že ztratil formu, že už je k ničemu, že prohraje s podřadným hráčem, a že na ty nejlepší prostě nemá. Jenže, když je to někdo jiný, než Čech, tak je vše v pořádku :) :) Na to už jsem si tady (a nejen tady) zvykl .. :) :)
Reagovat
Heather_Fedex
petam a co ty vis, co se ted treba odehrava na argentinskych tenisovych serverech, podle meho skromneho dohadu ho (juana) za teton vykon vynaset do nebes nebudou ;)
Reagovat
PetaM
Já se teď ale bavím o našich serverech :) Chápu, že to strašně všichni prožívají, že když někdo prohraje, najednou je milion komentářů. Když někdo vyhraje, tak jich je o hodně méně :D Prostě, mi to někdy přijde, jakože ti, co píšou, by to zahráli lépe. Ano, vyjádřit svůj názor je důležité, ale v rámci mezí. Hned urážet není zrovna vhodné :) Je to prostě jen můj názor, kritizovat, budiž, ale urážet už prostě nee :) Ale tak každého věc ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lenže Del Potro je zranený, ľavé zápästie ho trápilo celé Indian Wells. To že ty nechceš vidieť že je lepší ako Berdych je tvoj problém.
Reagovat
VlS
Lepší bude, až bude před ním, zatím je horší, ale na přeceňování Delpa tady jsem si už zvykl
Reagovat
Mayo
darek...ty len čakáš kedy zakopne del aby si mohol zase napísať ako neni lepší než berďa...na IW hral parádne to že mu nevyšlo Miami..no a čo tak nevyšlo...aj tak je lepší než berďa...má GS, má daleko väčší potenciál...ty sa môže ohánať akurát tým chabým rebríčkom kde je pred ním o "5 a pol" bodu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rosola komentovat nebudu. Co se týče Martina. Ty jeho forhandy v IW byly neskutečné, ale kdyby je takhle hrál stále, byl by světovou jedničkou, minimálně dvojkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Klasické úplne najklasickejšie vyhorenie na turnaji bezprostredne nasledujúcom po úspešnom turnaji..ATP by sa mala zamysliet nad počtom Masters, podla mna ich je prilis vela..Miami, Madrid a Toronto by som oželel

Ja viem, nereálne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas, jen bych možná vynechal trochu jiné turnaje - především Monte Carlo, tam se hraje většinou v neregulérních podmínkách, Miami a Toronto asi souhlas. Madrid má tradičně rychlý povrch, jako jediný turnaj se postavil trendu všeobecného zpomalování (taky za to nakonec dostal pěkně za uši...)
Reagovat
Heather_Fedex
myslim, ze je dost hracu, kt. se podarilo ziskat kombinaci turnaju indian wells/miami v 1 roku
mezi aktivnimi hraci mne napada novak a roger...ale urcite se najdou i nejaci hraci z minulosti
Reagovat
VlS
Souhlas s Miami a MC, ale proč Rogers Cup (střídá se Toronto s Montrealem), Tam není časová kolize tak drsná.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přece proto, že tak okatě upřednostňuje švýcarského aroganta - dali si ho dokonce do názvu. To je přece neodpustitelné, zejména když vezmeme v potaz, že všechny své úspěchy a tituly získal v době, kdy nebyla v tenisu žádná konkurence, nebo když byl Nadal zraněný a Djokovič z formy.
Reagovat
a.magerova
Teda já to nechtěla moc rozmazávat, ale když už tady o tom mluvíte.... ten Rogers Cup je vážně okatý, ale daleko větší průser je, že oni ho cpou vážně všude, vy jste si ještě nevšimli, jak nenápadně ho vecpali do Mezinárodní tenisové Federace (International Tennis Federation)?!!!
Reagovat
gigin
Zaplaťpánbůh, že už nejsme federace... FH, Heather, rfever&spol nic proti vám, to je jas....
Reagovat
Stan_Borowitz
Svata pravda... a navíc ty reklamy na FedEx na skoro každém turnaji? To je až nechutné protežování průměrného tenisty s obrovskou klikou!
Reagovat
Rafaeoli25
Jéžiš vy ste trapáci, že vás to baví..
Reagovat
smazaný uživatel
Miami beru, to by se klidně zrušit mohlo, ale proč pro pána Rogers Cup? Jeden z nejtradičnějších tenisových turnajů, který se hraje snad už od konce 19. století. Já bych byl jednoznačně pro zrušení Miami a Monte Carla, případně Paříže.
Reagovat
smazaný uživatel
už v r.2000 věděli jak vyjímečnej Federer bude a turnaj na jeho počest přejmenovali..uahaha!!!:-D
Reagovat
Heather_Fedex
tak nam ukaz, jak ma vypadat prava netrapna zabava...rada se poucim
Reagovat
Heather_Fedex
jasne, ze to vedeli....uz tehdy z nej meli koprivku ;))
Reagovat
Heather_Fedex
a jeste fed cup...chudinky holky
Reagovat
smazaný uživatel
Monte Carlo malo byť od roku 2009 degradované na 500-úroveň, potom sa zopár ľudí rozplakalo (hej vieme ktorí) a tak sa z neho stalo aspoň "nepovinný" masters. Ak nejaký masters pôjde von, tak to bude najskôr Monte-Carlo, veď aký to má zmysel začínať antukovú sezónu masters turnajom ? Aj do rankingu sa to hráčom ráta ako kategória 500, hoci víťaz dostáva 1000.
Reagovat
Fandina
Uvědomila jsem si, že v golfu mají zase Fedex cup a to už opravdu ji i vůči Tigerovi nespravedlivé ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
:) zavist?, že Nadal nic?
Reagovat
a.magerova
Opravdu, člověk nemá úniku..... ani v obchodě!!!
http://1.bp.blogspot.com/_wsyq0vPR-qs/TFLOJlc-k1I/AAAAAAAAACk/rTKiN00T6uA/s1600/Roger.bmp
Reagovat
smazaný uživatel
je to u zadku R_F, každopádně dobře víš, že je to shoda okolností nebo snad chceš říct, že názvy firem Fedex a Rogers vznikly kvůli Federerovi?..holt má štěstí i v tomhle, ale to mě nijak netíží, nebrečím kvůli tomu, že má Rafa smůlu na písmenka a není v názvech firem, na to zvysoka kašlu:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný, kto tu plače si ty..Ako obvykle, co i len pri najmensej nepriamej suvislosti s Nadalom, antukou, ci MC..:)
Reagovat
Heather_Fedex
marty, kdyz na to zvysoka kasles, proc si turnaj rogers cup vubec vzpominal??
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapče, ty si riadny debílek. Nadal je fakt borec, dokázal vyhrať Monte Carlo osemkrát v rade - a možno tento rok už deviaty :)
Trhá mi to žily ? Iba ti prezentujem ako to naozaj je s mastersmi, ktoré sú na odstrel, ale ... komu to vlastne hovorím, čo ty vieš o tenise.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozem sa spytat kolko mas rokov?

Posobis mimoriadne vzpurne a nevyzreto.
Reagovat
Madrileno
Rosol vs Nole 6:0 6:1  -  ty brdo, to je senzace. To je jeste lepsi, nez kdyz tenkrat porazil Rafu :-)
Btw. proc to pamatne vitezstvi z Wimbledonu neni zmineno v clanku? :-(
Reagovat
Stan_Borowitz
Autoři nechtěli zbytečně jitřit nálady fanoušků Rafy tím, že by zdůrazňovali, o kolik je Djokovič lepší...

Navíc Rosol dohrával se zraněním kolene, které ho viditelně omezovalo, kdyby se nezranil, asi by se Nole musel o výsledek ještě hodně třást...
Reagovat
VlS
Slyšel jsem veřejně nepublikovaný názor světového experta, podle ktrého se Nole před zápasem roztřasl tak´ že mu to paradoxně dalo velkou výhodu. Třesem dostaly míče mixovanou rotaci tzv. čopoliftovou, kdy mič třetinu otáčky se rychle otáčí ve směru letu, ťretinu proti směru a vždy šestinu mezi třetinami je to flat. Odskok je proto naprosto nepředvídatelný. Rafa to prý komentoval je slovy "Ty volku" a zakryl si tvář.
Reagovat
Madrileno
Souhlas, nejake zraneni tam muselo byt, protoze Rosol byl jednoznacny favorit. Po skvelych vykonech korunovanych zaslouzenym vitezstvim nad Rafou, ktery mimochodem hral v nejlepsi forme sveho zivota, je Rosol ponekud opomijenou velicinou svetoveho tenisu. Snad mu to vyjde alespon s tou slecnou Ochotnou, pardon Ochotskou
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, ke konci to bylo i viditelné, Rosol se už ani nesnažil (nebo nemohl) zranění skrývat.

Navíc samozřejmě nešlo o grandslamový turnaj, takže pro Rosola nemělo smysl zbytečně se přepínat, když coby zraněný stejně neměl proti ve špičkové formě a pohodě hrajícímu Djokovičovi velké šance.
Reagovat
VlS
A nezapomeň si podle toho tady vsadit :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Vztahem s Ochotskou Rosol definitivně potvrdil, že patří do světové špičky, v níž sand kromě Federera a Nadala každý má svou "Ochotskou", včetně Berdycha...
Reagovat
a.magerova
Živý vstup s vyjádřením Rafy dávali dnes dokonce na ČT24, mohu potvrdit!!!!
Reagovat
Rafaeoli25
To považujete za vtipný? Rosol prostě proti Rafovi zahrál životní zápas a hlavně v pátym setu byl jak v tranzu, to se občas stane, kdyby tam stál Nole nebo Roger, dopadli by stejně. A že se v tom zápase už Rafa pohyboval hůř, to je pravda. A při takový shodě okolností pak může samozřejmě vypadnout i hvězda s nulou, to se stalo i jinym hráčům a i v jiných sportech..
Reagovat
Roger_Federer
:).cely ten zapas byl nejakej divnej..podle me to Lukaš prodal Asijske sazkařskemu konglomeratu se sidlem na thaiwanu..Protože neni jinak možny, jak by mohl porazit Nadala(vim, byl zraneny) a o třidu horšiho Djokoviče nikoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
kdo tu kdy tvrdil, že je Djoko o třídu horší než Rafa. To může říct jen tenisový analfabet. Nezraněný Rafa by ho dneska taky vyklepl, možná ne 6:0, 6:1 ale víc jak tři gamy by mu na betonu rozhodně nepovolil a na antuce ani jediný game..
Reagovat
Roger_Federer
hele všichni vi, že:nezraneny nebo psichycky rozhozeny Rafa neprohrava..a na antuce uź vubec..tak naco to zas omylaš??
Reagovat
Mayo
jak neprohráva? každý prohráva...to čo za sračky sa tu zase píšu :O to skôr niekto iný neprehráva a je intergalaktický
Reagovat
gigin
Tak tam běží reklama a v první části učinkuje i tito!!!

https://www.youtube.com/watch?v=OMVsD_08AgA
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké, jak je tam Masha! :) Hned jsem si vzpomněl na to dramatické finále proti Na Li a situaci po proměněném mečbolu... A taky se tam mihne Anička. :)
Reagovat
Fandina
monty, nejsi tam náhodou také, v masce holky?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to opravdu nejsem. :D
Reagovat
letityfanousek
koukám, zdá se mi, že Rosol se ani pozice č.2 (u nás) nedočká a Jirka Veselý ho předběhne. Jen ať má konkurenci a maká, bude to ku prospěchu našeho tenisu. Za Tomášem a stárnoucím Radkem + Rosolem je veliká díra a věřím, že právě Jiřík zachrání náš DC tým. gl všem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je nezmysel prehrat s takym trapnym hracom

a nepiste ze je to sport dakto sa natom nabalil
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, to bylo keců :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Rosol,který porazil Nadala ve Wimbledonu? Tomu prostě nevěřím :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Není. To je samozřejmě úplně jiný Rosol...
Reagovat
Pe3k
S tímto stylem se Martin na post světové jedničky nikdy nedostane. Pokud po finálovém úspěchu bude unavený tak, že vypadne ve 2 kole následujícího turnaje, pak prostě nemá šanci. Takže jeho cíl bude vyhrát grandslam.

Rosol-Djokovic.Po tomhle mu Ochotská už nedá...Uhrát jeden gem, sice s Djokovicem, ale i tak...Už aby Veselý dorostl do světové stovky, protože tenhle popravčí Nadala toho od Wimbledonu moc neukázal...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se tam jen horko těžko dostane, když tři lepší tenisti jsou o rok nebo dva starší.
Reagovat
VlS
A asi i zdravější
Reagovat
smazaný uživatel
No podle mě mu dá vždycky, když ji pozve a zaplatí pobyt v lokalitách jako je Miami. :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Pak je tam vlastně jako fyzioterapeutka, ne?
Reagovat
dadaft
opravdu si u Martína těžko představit, jak vyhrává turnaj za turnajem a seká dlouhé série neporazitelnosti. ))
včera se tady o tom bavila Sonja a Tomasito............
ale vyhrát velký turnaj - na to podle mě už zase má (nebo brzy bude mít).
Reagovat
smazaný uživatel
přesněji řečeno, on od Wimblasu nepředvedl vůbec nic. A ani ten nelze brát vážně, limitovanýho Rafu stejně jako limitovanýho Djoka nebo Federera může porazit většina hráčů, Rosol měl štěstí, který se už ale nebude opakovat..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist