Del Potro: Rozhodl jsem se hrát v Sydney a na Australian Open

7. 1. 2015, 13:12
Aktuality 22
Seznam odhlášených tenistů z Australian Open se prodlužuje, Juan Martín del Potro se na něm ale podle všeho neobjeví. Argentinský tenista dnes oznámil, že se navzdory občasným bolestem rozhodl hrát příští týden v Sydney, kde chce ukončit téměř jedenáctiměsíční pauze zaviněnou zraněním levého zápěstí.
Profily hráčů
Juan Martín del Potro

Juan Martín del Potro se na okruhu ATP představil naposledy 25. února loňského roku, kdy vzdal zápas na turnaji v Dubaji. V březnu se pak podrobil operaci zápěstí a až do konce sezony rehabilitoval a připravoval se na návrat.

Po téměř roční pauze plánoval comeback už na tento týden v Brisbane, nakonec ho ale ještě odložil. O týden. Dnes totiž oznámil, že odlétá do Austrálie, kde bude od pondělí obhajovat titul v Sydney, které je generálkou na Australian Open.

"Chtěl bych vám říct, že jsem se rozhodl cestovat a hrát v Sydney a na Australian Open," napsal šestadvacetiletý Argentinec na facebooku. Zároveň přiznal, že občas v ruce ucítí bolest, ale ostré zápasy a atmosféra na turnajích mu hodně chybí.

"Stýskalo se mi po okruhu, po soutěžení, po kontaktu s vámi na kurtu. A tyhle pocity převáží bolest zápěstí, která se občas objeví a bránila mi v ideální přípravě na sezonu," uvedl bronzový medailista z olympijských her v Londýně a vítěz US Open z roku 2009.

"Neočekávám od sebe nějaké skvělé výsledky. Jen chci mít zase ten pocit ze zápasů, cítit se jako aktivní hráč. V tuto chvíli se nestarám o žebříček, situace je jiná. Beru to jako odměnu za úsilí, které jsem do návratu vložil," pokračoval Del Potro, který už podobnou pauzu s podobným zraněním na druhé roce zažil v roce 2010.

"Zkušenosti z předchozího zranění mi pomohou nebýt příliš úzkostlivý. Poslouchám, co mi můj doktor Richard Berger říká. Musím být hlavně trpělivý," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Acier
Nebylo by pro Delpa a jeho karieru lepsi se naucit jednorucny bekhend, kdyz ma takove dlouhodobe problemy s levym zapestim?
Reagovat
Davor1
On mal 4 roky dozadu operované pravé zápästie, takže nemá dlhodobý problém len s ľavým, ale s oboma... :/
Reagovat
smazaný uživatel
V jeho veku se ucit jednorucni bekhend z obojrucniho je pitomost. To se musis ucit od mladi abys ho dostal na aspon prumernou uroven, ktera je potreba pro okruh ATP. A jak poise Davor, ma problemy s objema zapestimi.
Reagovat
mahycek
Asi před 1,5 hodinou jsem na švýcarském sport.kanále,slyšel část rozhovoru s Fedexem a jestli jsem rozuměl dobře,(doufám že ano,tak on to myslí s tím 18 GS úplně vážně a hned by rád už v Melbourne. A ne jen 18,ale chtěl by ještě jeden Wimbledon a klidně se pár let o to bude snažit,když se to nepodaří letos.To říkal s naprostou vážností,až z toho mrazilo. Asi druhej Jágr,ale proč tomu nevěřit,hlavně se neztrapnit a udržet se v Top 5.když ne 1 polovině tohoto roku na č.1. Pak už s číslem 1 to bude velmi nepravděpodobné.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, dnes jsem chvíli koukal na Djokoviče se Stachovským a bude to mít Federer sakra těžký, dojde-li na jejich finálový zápas. Novak dnes vypadal zatraceně silně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jinak - jestli bude hrát jako loni od WB, tak proč ne. Herně na to pořád má.
Reagovat
SwissMaestro
To by bylo úžasné....19 GS :D
Reagovat
Bob
Já už četl na konci věty "naposledy".
Reagovat
mahycek
Od pátečního brzkého rána až do neděle vysílá Nova Sport čtvrtfinále,semifinále i finále z Brisbane i Cennai. To samé Eurosport z Dohá,takže tenisu dostatek s vše v HD,protože na mazanice se dívám jen v nejkrajnějších připadech. Ferrer si překvapivě poradil s Verdaskem. A Wawroš s Coričem,tam jsem čekal překvapení.
Reagovat
Mayo
výborne Wawrinka
Reagovat
Stan_Borowitz
Stejně jako jsem nedávno napsal, že Dominik Hrbatý je jedním z nejvíce nedoceněných hráčů historie, zdá se mi být Čorič nejvíce přeceňovaným hráčem současnosti. Jen to, že porazil polomrtvého Nadala, z něj přece nedělá tenistu, který bude rázem porážet hráče z první desítky žebříčku jako na běžícím páse.
Reagovat
Mayo
hurrá, palec hore Stan Borowitz ... s Čoričom úplný súhlas
Reagovat
Kozoroh
Jeden zápas se mu nepovedl a vy ho hned odsuzujete jako přeceňovaného hráče? Neměli byste s takovým soudem počkat pár let?
Reagovat
Mayo
to nie na základe dnešnej prehry :D
Reagovat
Kozoroh
A proč jste se neozývali dřív, když vyhrával? Proč ho teď haníte, když prohrál?
Reagovat
Stan_Borowitz
A kdo ho haní? Prostě si myslím(e), že zatím nemá na to, aby porážel hráče absolutní špičky a že zdravého Nadala by pravděpodobně neporazil. A že ho spousta lidí přeceňuje, když si to myslí. Co je na tom za hanění?
Reagovat
Roger_Federer
Zdraveho Nadala neporazi nikdo.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je vlastně pravda. To by nezvládl ani Chuck Norris.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mimochodem jsem něco podobného psal už po Basileji.
Reagovat
Mayo
Od: Mayo
čo máte s tým Čoričom...kľudne nech ho dostane a čo
[ Reagovat ] ....to som včera toto písal pod Rafom...
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně, Delpo, konečně, už se těším, až tě zase uvidím na kurtu, snad to dobře dopadne :))
Reagovat
mahycek
To je velice příjemná zpráva,chápu ho,že je mu smutno po tom kolotoči,ale aby to chlapec neuspěchal,mám obavu,co náhlé zatížení udělá s rukou.Ale přeji mu vše nejlepší i když jste viděli,jak dopadl včera Rafa.Aby to nebylo u Delpa ještě horší.Ale je to dobrá zpráva pro nás fandy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist