Del Potro se deset dní před Roland Garros zranil. Kvůli tříslům vzdal Goffinovi

17. 5. 2018, 21:40
Aktuality 0
ATP ŘÍM - Juan Martín Del Potro odehrál před French Open jen necelé čtyři zápasy. Dnes v osmifinále Masters 1000 v Římě argentinský tenista vzdal kvůli bolestem třísel Belgičanu Davidu Goffinovi a v ohrožení je jeho start na French Open.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro po fantastickém březnu, během kterého triumfoval v Acapulku a na Masters v Indian Wells a po sérii 15 výher prohrál až v semifinále turnaje v Miami, plánoval delší pauzu.

Vzhledem k menší oblíbenosti klouzavého povrchu zvažoval, že se na antuce objeví pouze na Roland Garros, hlad po tenisu ale zvítězil a devětadvacetiletý Argentinec se před druhým grandslamem sezony objevil na dvou podnicích Masters 1000. 

Nyní ale změny rozhodnutí pravděpodobně lituje. Minulý týden v Madridu překvapivě prohrál v osmifinále se Srbem Lajovičem a dnes v Římě ve stejně fázi turnaje svůj čtvrtý letošní zápas na antuce nedohrál.

Del Potro vzdal za stavu 3-6 a 5-4 Belgičanu Davidu Goffinovi kvůli zranění třísel. Na začátku druhé sady si nejprve vyžádal pauzu na ošetření, po které ještě několik gamů navzdory bolestem bojoval. Hrál agresivně a dokonce si dvakrát vypracoval výhodu brejku, ale ani jednou ho nepotvrdil. V desátém gamu své trápení ukončil podáním ruky soupeři.


Nyní má šestý hráč světa Del Potro deset dní na to, aby se stihl připravit na Roland Garros. Loni si v Paříži zahrál poprvé po pěti letech a vypadl ve 3. kole. O předchozí ročníky přišel vinou operací obou zápěstí.

"Já jsem začal zápas opravdu dobře. Hrál jsem dobře takticky, hodně jsem ho nutil běhat," hodnotil Goffin. "Ve druhém setu ale po tom ošetření začal hrát velmi dobře. On kolikrát vypadá unavený, ale není a v té chvíli je strašně nebezpečný. Teď mě ale moc mrzí, že kvůli zranění musel vzdát," dodal belgický tenista.

Goffin ve čtvrtfinále vyzve rozjetého Alexandera Zvereva, který neprohrál už 11 zápasů 22 setů v řadě. Dnes ale málem minimálně o jednu ze sérií přišel, když Brita Kylea Edmunda udolal až po dvou hodinách boje 7-5 7-6. Ve druhém setu přitom musel odvracet dva setboly a využít dokázal až osmý mečbol.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5.444.985 dolarů
čtvrteční výsledky (17. 05. 2018)
• Dvouhra - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Shapovalov (Kan.) 6-4 6-1
A. Zverev (2-Něm.) - Edmund (Brit.) 7-5 7-6(11)
Čilič (4-Chorv.) - Paire (Fr.) 6-3 6-4
Goffin (9-Belg.) - Del Potro (5-Arg.) 6-2 4-5 skreč D.
Carreňo (10-Šp.) - Bedene (Slovin.) 6-4 6-7(3) 6-2
Djokovič (11-Srb.) - Ramos (Šp.) 6-1 7-5
Fognini (It.) - Gojowczyk (Něm.) 6-4 6-4
Nišikori (Jap.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist