Del Potro smetl i Hewitta. Monfils odstoupil a Raonic je ve finále

12. 2. 2011, 09:23
Aktuality 5
ATP SAN JOSE - Juan Martin Del Potro si po patnácti měsících zahraje semifinále. Bývalý vítěz US Open, jenž loni laboroval se zraněným zápěstím, v San Jose nabírá formu a poradit si dokázal i s Australanem Hewittem. Kvůli problémům se zápěstím se z turnaje odhlásil Gael Monfils, na jehož úkor postoupil do premiérového finále Kanaďan Raonic.
Juan Martin Del Potro

Juan Martin Del Potro vinou zraněného zápěstí v loňské sezoně odehrál jen tři turnaje a propadl se až do páté světové stovky. Letos ještě nevyhrál dva zápasy po sobě a ve čtvrtfinále byl naposledy na podzim roku 2009. Formu nabírá tento týden v San Jose, kde ještě neztratil ani set a přes tři soupeře se prodral už do semifinále. To si zahrál naposledy na Turnaji mistrů 2009.

Ve čtvrtfinále na dvaadvacetileté Argetince čekal vítěz turnaje z roku 2002 a bývalá světová jednička Lleyton Hewitt. Del Potro odvrátil všechny tři brejkboly a už po hodině a čtvrt slavil nečekaně snadné vítězství 6-2 6-3.

"Potřebuji si se v zápasech neustále zlepšovat. Pokud tento týden vyhraje čtyři nebo pět zápasů, bude to fantastické pro můj comeback. Doufám, že mi forma do zítra vydrží," řekl Del Potro. Cítím se teď velmi dobře, ale ke své nejlepší hře mám ještě hodně daleko. Umím hrát lépe, ještě jsem stále dost pomalý.Každý den pracuji na své budoucnosti a věřím, že můj čas přijde již brzy," dodal.

O finále si argentinský mladík zahraje s obhájcem titulu Fernandem Verdaskem, kterého zatím pokaždé po boji porazil. Španělský tenista v San Jose ještě nepřišel o své podání, ve čtvrtfinále s Uzbekem Denisem Istominem, kterého porazil i v loňském semifinále, odvrátil oba brejkboly a vyhrál dvakrát 6-4.

Monfils postoupil a odstoupil. Raonic je ve finále
Životní formu má v úvodu roku Milos Raonic. Osmifinalista Australian Open nejprve porazil 6-4 7-6 litevského vrstevníka Richardase Berankise a postoupil poprvé do semifinále. Večer pak dostal zprávu, že v sobotu bude odpočívat a v neděli si s vítězem souboje Verdasco - Del Potro zahraje o titul.

V semifinále měl hrát s Gaelem Monfilsem, jenž si poradil s domácím Timem Smyczekem. Francouzský tenista však po postupu do semifinále oznámil, že z turnaje kvůli zraněnému zápěstí odstupuje.

"Bolesti mám už od Australian Open. Problémy mám více jak měsíc, ruka mě bolí hlavně při bekhendu. Zhruba na čtyři až šest týdnů jsem mimo hru," omlouval se francouzský tenista pořadatelům SAP Open. Dvanáctý hráč světa přijde o turnaje v Memphisu, Acapulku a utkání Davisova poháru proti Rakousku.

Raonic zahájil letošní sezonu na 154. místě žebříčku, postupem do finále si však zajistil posun už mezi 75 nejlepších hráčů světa. V domovské areně hokejového San Jose Sharks bude v neděli bojovat o premiérový titul. V sobotu místo semifinále proti Monfilsovi sehraje exhibiční zápas s Chorvatem Ivem Karlovičem.

- ATP 250 SAN JOSE (USA / Kalifornie, tv.povrch / hala, 531.000 dolarů) -
páteční výsledky (11. 02. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Verdasco (1-Šp.) - Istomin (5-Uzb.) 6-4 6-4
Monfils (2-Fr.) - Smyczek (USA) 6-4 7-6(6)
Del Potro (Arg.) - Hewitt (7-Austr.) 6-2 6-3
Raonic (Kan.) - Berankis (Lit.) 6-4 7-6(2)

Semifinálové dvojice: Verdasco - Del Porto, Raonic - Monfils.

Dvouhra - semifinále:
Raonic (Kan.) - Monfils (2-Fr.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude zápas Raonic - Karlovič :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by docela zajímavý. kdyby hráli ve finále Raonic a Verdasco, protože spolu budou hrát i v 1.kole v Memphisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo je spat
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, já Juan-Martinovi moc fandím a doufám, že přejde i přes Verdasca.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist