Del Potro v Acapulcu porazil i Zvereva, ve finále se utká s Andersonem

3. 3. 2018, 12:11
Aktuality 0
ATP ACAPULCO - Juan Martín Del Potro si v mexickém Acapulcu poradil s dalším těžkým soupeřem. Po výhře nad Němcem Alexanderem Zverevem postoupil podruhé v sezoně do finále, v němž se střetne s Kevinem Andersonem. Osm zápasů neporaženým Jihoafričanem, se kterým vede ve vzájemné bilanci 6-0.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro se na kvalitně obsazeném turnaji v Acapulcu úspěšně pere s těžkým losem. Po Němci Mischovi Zverevovi a čtyřnásobném šampionu Davidu Ferrerovi si poradil i se dvěma hráči Top 1 Dominicem Thiemem a Alexanderem Zverevem, kterého v semifinále přehrál 6-4 6-2.

"První set byl vyrovnaný. Ve druhém jsem hrál více uvolněně, což mé hře pomohlo. Jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech a ušetřil síly na poslední zápas," komentoval devětadvacetiletý Argentinec.

Bývalý vítěz US Open Del Potro postoupil do svého 31. finále. Letos si v něm zahrál už v Aucklandu, ale 21. titul nevybojoval. V Mexiku o něj svede souboj s Jihoafričanem Kevinem Andersonem, s nímž vyhrál všech šest vzájemných zápasů.



Světová osmička Anderson v semifinále zdolal 6-3 4-6 6-3 Američana Jareda Donaldsona a do finále postoupil na třetím ze čtyř letošních turnajů. Pouze na Australian Open vypadl už v prvním kole. 

"Dnes to byl těžký zápas, ani jsem nemyslel na to, že hrajeme o finále. O to víc jsem teď šťastný, když vím, že mě zítra čeká boj o titul," řekl dvoumetrový Anderson, který si finále v Acapulcu zahrál už před čtyřmi lety.

Jednatřicetiletý Jihoafričan, který neprohrál už osm zápasů v řadě, v Acapulcu může navázat na dva týdny starý triumf z New Yorku, kde ve svém 15. finále získal teprve čtvrtý titul. Na podniku ATP 500 v Acapulcu útočí finalista loňského US Open na svou nejcennější trofej.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.789.445 dolarů
páteční výsledky (02. 03. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Del Potro (6-Arg.) - A. Zverev (2-Něm.) 6-4 6-2
Anderson (5-JAR) - Donaldson (USA) 6-3 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist