Del Potro v Marseille skolil tři Francouze a má 10. titul

26. 2. 2012, 17:05
Aktuality 12
ATP MARSEILLE - Trofej z halového turnaje v Marseille vyfoukl domácím tenistům Juan Martín Del Potro. Argentinský tenista porazil tři Francouze a po dnešní výhře nad Michaelem Llodrou získal jubilejní 10. titul.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro při svém premiérovém startu na halovém turnaji v Marseille postupně postoupil přes Rusa Davyděnka, který za stavu 1-1 na sety vzdal kvůli zranění nohy, dva domácí borce Gasqueta i nejvýše nasazeného Tsongu a dostal se do svého 15. finále na okruhu ATP.

Juan Martín Del PotroDel Potro si dnes ve finále zahrál opět po týdnu. Před sedmi dny v Rotterdamu neuspěl proti Federerovi, ve Francii se už ale o vítězství připravit nenechal. Během tří dnů se postavil třetímu soupeři z Francie a ani v Michaelu Llodrovi nenašel přemožitele. Třiadvacetiletý Argentinec v zápase s o osm let starším sokem, jehož porazil i před týdnem v Holandsku, nečelil žádnému brejkbolu a za 82 minut zvítězil dvakrát 6-4.

První set rozhodla devátá hra, ve které Llodra poprvé ztratil podání. Ve druhém pak za stavu 2-4 a 0-40 odvrátil tři brejkboly, Del Potro ale zvrat utkání nepřipustil, byť v poslední hře prohrával 0-30.

V dnešním utkání už si ale počínal lépe. První set získal díky brejku za stavu 4-4 a i ve druhé sadě dokázal Argentinec soupeři sebrat servis. Výsledek mohl být dokonce o něco jednoznačnější, protože vedl 4-2 a 40-0 na returnu, ale Llodra se nevzdal a před domácími fanoušky bojoval až do konce. Jenže na returnu si za celý zápas nevybojoval ani jeden brejkbol a Del Potro tak získal i druhý set poměrem 6-4.

10 titulů Juana Martína Del Potra:
2012 - Marseille
2011 - Delray Beach, Estoril
2010 - kvůli operaci zápěstí odehrál jen tři turnaje
2009 - US Open, Washington, Auckland
2008 - Washington, Los Angeles, Kitzbühel, Stuttgart

"Je to pro mě něco speciálního. Jsem moc rád, že jsem turnaj vyhrál hned při své první účasti," radoval se Del Potro. "Omlouvám se, že jsem tu porazil tři domácí hráče, ale jsem opravdu šťastný, že tu dokázal vyhrát. Doufám, že se za rok zase vrátím," dodal rodák z Tandilu.

 

Desátý hráč světa a vítěz US Open 2009 si tak dnes připsal jubilejní 10. titul, za který vyinkasuje šek na 92.500 eur a v žebříčku si polepší o 250 bodů. "Stárnu, ale někdy hraju chytřeji, než před třemi nebo čtyřmi lety," uvědomuje si Del Potro. 

Michael LlodraJednatřicetiletý Llodra hrál v 10. finále, po dnešku v nich má bilanci 5 výher a 5 porážek. V Marseille hrál o titul už potřetí, uspěl ale jen předloni.

"On (Del Potro) hrál dnes opravdu velmi dobře, nedal mi prakticky žádné šance. Až na ten poslední game, kdy jsem vedl 30-0. Byl to od něj skvělý zápas, já už byl trochu unavený," komentoval Llodra. "Ale byl to pro mě skvělý týden, i když porážka je frustrující. Jsem torchu zklamaný, ale to je normální."

Oba finalisté se nyní přesunou do Spojených arabských emirátů do Dubaje, kde se Del Potro utká s Dolgopolovem a Llodra se čtyřnásobným šampionem Federerem.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 512.750 eur)
nedělní výsledky (26. 02. 2012)

Dvouhra - finále:
Del Potro (4-Arg.) - Llodra (Fr.) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Mahut/Roger-Vasselin (Fr.) - Brown/Tsonga (Něm./Fr.) 3-6 6-3 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
gratulace DelPovi, ale musim ocenit nesnadnou jizdu Michaela, 2xTB uvodem, trisetak s Dolgo zakonceny opet TB, preziti a rozruseni kanonady Olivettiho a lahudka s Janickem. Zde bych vypichla Llodruv cit pro design, Janik mel po zaverecnem TB nejen triko a brejle, ale i tvar do zelena, ton v tonu. ;-) Kdo ma rad tenis, ma rad Llodru - a na sit se musi, kdyby na chle.. totiz na body nebylo! :-)

David zvladl v Buenu Almagra, dalsi gratulace! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Llodru s Janíčkem jsem si maximálně užil..Michael ho pěkně vyváděl z konceptu :-)). Ale už jsem se z toho vypsal kdesi níže :-).
Reagovat
gigin
tak hlavně, že jsi spokojená :-)
Reagovat
gigin
a ty taky !!
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
martineq
Nicméně Llodra je boreček a líbí se mi jak jeho protihráčům vadí ten jeho styl! :-D
Reagovat
Chandler
Kolja asi fakt umí. Škoda, že jsem ho zažil jen poslední dva roky, kdy to fakt místy vypadalo, že prodává zápasy. :)
Reagovat
martineq
jj..on tak působí...chodí po kurtu jako by se mu nechtělo a taky už mě kolikrát napadlo jestli to neprodává :-D nicméně je to Pan Tenista. Právě bych ho pasoval do role kterou už tady někdo psal ,že je schopen patřit mezi ty momentální (mimozemšťany) o level vyšší hráče jako je Nole,Rafa,Fedex,Murray
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Del Portovi. Doufám že se dokaže vrátit tam kde byl.
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Mohl vypadnout už v druhém kole, ale i tak je to nakonec vítěz turnaje. Btw. titul z US Open se mu v jeho sbírce dost vyjímá :) Málokdo má už pátý titul grandslam. Snad ještě nějaký přibude.

Dubai. Jako fanda Federera mám radost z pavouku. Snad nejlepší možné vylosování pro Rogera :)

Juan Martin del Potro vs Nikolay Davydenko Marseille 2012 R2.

http://www.youtube.com/watch?v=7YeLXjRGE9w&feature=g-u-u&context=G246efefFUAAAAAAAAAA
Reagovat
smazaný uživatel
Titul z USO 2009 je jeho sedmý, určitě ne pátý.
Reagovat
Pe3k
Máš prvadu. Moje chyba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist