Del Potro v Montrealu zastavil Isnera, Kyrgios deklasoval Troického

8. 8. 2017, 11:12
Aktuality 4
ATP MONTREAL - Juan Martín Del Potro na úvod oblíbeného turnaje Masters v Montrealu ukončil osmizápasovou neporazitelnost Johna Isnera. Se zdravím laborující Australan Nick Kyrgios si na Rogers Cupu připsal první výhru po více než dvou měsících a přerušil období, v němž nedohrál tři utkání po sobě.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro i na 11. letošním turnaji vyhrál svůj úvodní zápas. V Montrealu finalista z roku 2009 zdolal 7-5 7-5 Johna Isnera, který v červenci vyhrál bez ztráty setu turnaje v Newportu a Atlantě. Minulý týden však chyběl kvůli bolestem kolena ve Washingtonu a na Rogers Cupu už svou šňůru osmi zápasů bez porážky neprodloužil. 

Osmadvacetiletý Argentinec vyhrál šestý z osmi vzájemných soubojů. V Kanadě uspěl bez ztráty podání, obě sady rozhodl brejkem za stavu 5-5. O tři roky staršímu Isnerovi nepomohlo ani 24 es. 

"John skvěle podával, zlepšil i pohyb na základní čáře. Pro nás oba to samozřejmě bylo těžké první kolo, klidně to mohlo být čtvrtfinále nebo semifinále. Ale hráli jsme už dnes a já mám to štěstí, že jsem vítěz. I tak doufám, že na dalším turnaji budu mít jiný los, protože nikdo nechce v prvním kole narazit na Johna," řekl Del Potro, který předloni v Montrealu chyběl kvůli zranění zápěstí. 

"Je úžasné se  sem vrátit, tenhle turnaj mi moc chyběl. Posledně jsem tu nemohl hrát kvůli zápěstí, ale teď jsem v dobré kondici. Mám šanci si tu zahrát po několika letech a mám za sebou dobrý start," dodal bývalý vítěz US Open.

Nyní má Del Potro před sebou den volna. Dozví se jméno příštího soupeře, kterým může být domácí osmnáctiletý talent Denis Shapovalov. Kanaďana v prvním kole čeká Brazilec Rogerio Dutra Silva. 



První výhru od konce května si připsal Nick Kyrgios. Dvaadvacetiletý Australan, který předchozí tři zápasy nedohrál kvůli zdravotním problémům s kyčlí a pravým ramenem, smetl 6-1 6-2 Srba Viktora Troického. Zvítězil za pouhých 50 minut hry, když po prvním servisu získal 21 ze 24 míčků.

"V posledních dvou měsících jsem bojoval s různými věcmi," přiznal Kyrgios. "Musím dál makat a dělat správné věci. Podstupuju spoustu léčebných procesů a každý den se snažím rehabilitovat. Dělám, co mohu," dodal 24. hráč světa, jenž ve druhém kole narazí na amerického mladíka Tiafoea, nebo italského veterána Lorenziho.

"Tiafoe je skvělý hráč, má před sebou velkou budoucnost. Má skvělou hru. Jsme dobří přátelé, bylo by úžasné si proti sobě zahrát... Lorenzi je samozřejmě veterán, ví, jak vyhrát tenisový zápas.Bojuje o každý bod, je to velký bojovník. Každopádně mě čeká těžký zápas, ale teď jsem šťastný, že mám za sebou vítězný zápas," uvedl Kyrgios.

Čerstvý šampion z Washingtonu Alexander Zverev vstoupí do turnaje Masters 1000 v Montrealu soubojem s Richardem Gasquetem (h2h 2-0). Francouzský tenista na Rogers Cupu začal vydřenou výhrou 7-6 5-7 6-1 nad domácím Braydenem Schnurem.

David Ferrer na úvod kanadského Rogers Cupu zdolal 6-7 6-4 6-3 Brita Kylea Edmunda a připsal si teprve čtvrtou letošní výhru na tvrdém povrchu.

Tři sety potřeboval i Gaël Monfils, který zdolal 2-6 7-6 6-1 Američana Steva Johnsona a přerušil šňůru tří překvapivých porážek z Wimbledonu, Umagu a Washingtonu. Ve druhém kole se třicetiletý Francouz utká s Japoncem Nišikorim, s nímž prohrál všechny tři vzájemné duely po třísetové bitvě.



Naopak další Francouz Lucas Pouille se od triumfu na trávě ve Stuttgartu dál trápí. V přípravě na US Open si osmnáctý hráč světa nepřipsal ještě ani jeden vyhraný set, když prohrává s dvacetiletými americkými mladíky. Po Tommym Paulovi v Montrealu nestačil ani na Jareda Donaldsona, kterému podlehl 6-7 6-7.

"Do hry se teď dostává spousta skvělých hráčů NextGenATP a já jsem šťastný, že jsem jedním z nich. Cítím, že hraju dobře a je mi velkým potěšením hrát s těmi nejlepšími na světě," pochvaloval si Donaldson.

Jediný český zástupce v soutěži Tomáš Berdych odstartuje v úterý, kdy se utká s Gruzíncem Nikoložem Basilašvilim. Ve svém nepříliš oblíbeném městě se mu pokusí oplatit překvapivou třísetovou porážku z loňské Vídně.

Nasazenou jedničkou je Rafael Nadal, který se v případě postupu minimálně do semifinále vrátí poprvé od června 2014 do čela světového žebříčku. Do Rogers Cupu, který třikrát vyhrál a z toho dvakrát právě v Montrealu (2005 a 2013), vstoupí buď proti talentovanému Chorvatovi Bornu Čoričovi, nebo Rusovi Michajlu Južnému. Ten se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser místo zraněného Lucemburčana Gillesa Müllera. 

Svého soupeře už zná druhý nasazený Roger Federer. Vítěz pěti letošních turnajů včetně dvou grandslamů začne proti domácímu Peteru Polanskému, který v prvním kole porazil 7-5 6-2 krajana a semifinalistu z roku 2013 Vaska Pospisila.

• ATP MASTERS 1000 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 4.917.120 dolarů
pondělní výsledky (07. 08. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bautista (12-Šp.) - Smyczek (USA) 7-6(4) 6-1
Donaldson (USA) - Pouille (13-Fr.) 7-6(5) 7-6(8)
Del Potro (Arg.) - Isner (14-USA) 7-5 7-5
Kyrgios (16-Austr.) - Troicki (Srb.) 6-1 6-2
Haase (Niz.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-3
Paire (Fr.) - Young (USA) 6-3 5-7 6-4
M. Zverev (Něm.) - Gombos (SR) 6-4 6-7(5) 6-3
Monfils (Fr.) - Johnson (USA) 2-6 7-6(1) 6-1
Harrison (USA) - Fabbiano (It.) 6-3 7-5
Ferrer (Šp.) - Edmund (Brit.) 6-7(5) 6-4 6-3
Polansky - Pospisil (oba Kan.) 7-5 6-2
Gasquet (Fr.) - Schnur (Kan.) 7-6(5) 5-7 6-1
Mannarino (Fr.) - Medveděv (Rus.) 6-3 6-1
Schwartzman (Arg.) - Opelka (USA) 6-3 6-7(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
D@nny
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/906501-byvalou-svetovou-jednicku-narkli-z-dopingu-je-poraneny-loket-vymluvou.html#article-artcl

Další konspirační teorie z úst rádoby tenisových odborníků. Samozřejmě bez jakýchkoliv důkazu. Prostě demence.
Reagovat
Nola
prispevky k teme najdes pod clankom o Sare Errani, uz to prebrali vsetky media vo svete, na Slovensku aj u Vas, podla srbskych medii Novak zvazuje zalobu
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, showbusiness a bulvár jsou spojené nádoby. Takových nesmyslů se člověk dočte mraky. Ale je to započítáno v odměnách hráčů, takže bych to nějak zásadně neřešil.
Reagovat
Kozoroh
"Nasazenou jedničkou je Rafael Nadal, který se v případě postupu minimálně do semifinále vrátí poprvé od června 2014 do čela světového žebříčku."

Nikoliv od června, ale od července 2014, na postu světové jedničky Nadal skončil 6. července 2014, ten den se hrálo finále Wimbledonu, které vyhrál Djoker a tato výhra ho posunula na 1. místo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist