Del Potro vyhrál šlágr s Thiemem, v semifinále narazí na Zvereva

2. 3. 2018, 10:07
Aktuality 21
ATP ACAPULCO - Juan Martín Del Potro si i počtvrté poradil s Dominicem Thiemem. Ve šlágru kola na turnaji ATP 500 v Acapulku, v němž se střetli dva tenisté z Top 10, zvítězil ve dvou setech. V semifinále se Argentinec potká s nasazenou dvojkou Alexanderem Zverevem, který nezaváhal proti Ryanovi Harrisonovi. Druhou semifinálovou dvojici utvořili Kevin Anderson a Jared Donaldson.

Juan Martín Del Potro má na turnaji ATP 500 v Acapulku blízko k další letošní finálové účasti. Devátý hráč světa si v mexické metropoli poradil s Mischou Zverevem, Španělem Ferrerem a ve čtvrtečním šlágru kola přehrál 6-2 7-6(7) světovou šestku Dominica Thiema, s nímž uspěl i ve čtvrtém vzájemném duelu.

Argentinec měl v utkání dlouho jasně navrch. V úvodním dějství Thiema dvakrát brejknul a sám nečelil jedinému brejkbolu. Druhou sadu odstartoval rychlým brejkem, jenže za stavu 5-4 nedokázal zápas dopodávat. Rozhodovat musel tie-break, ve kterém Del Potro odvrátil tři setboly a vzápětí proměnil hned první mečbol.

Del Potro letos už jednou do finále postoupil, a to v lednu v novozélandském Aucklandu. O své celkově 31. finále si devětadvacetiletý rodák z Tandilu zahraje s Alexanderem Zverevem, s nímž loni vyhrál dramatický souboj na Masters v Šanghaji.

Dvacetiletý Němec se po nepovedeném vstupu do letošní sezony dostává do formy. Po rozchodu s koučem Juanem Carlosem Ferrerem neztratil set s McDonaldem, krajanem Gojowczykem a letos vůbec poprvé postoupil do čtvrtfinále. V něm porazil 6-4 6-1 Ryana Harrisona a své letošní maximum vylepšil.

Zverevovi se v premiérovém vzájemném duelu s Američanem podařilo zlikvidovat všechny čtyři brejkbolové hrozby. Úvodní set rozhodl jediný brejk Němce z pátého gamu. Ve druhé sadě slavil dvacetiletý talent brejk hned třikrát.

Na americkém kontinentu se daří Kevinovi Andersonovi. Jihoafričan před dvěma týdny vybojoval titul v hale v New Yorku a na kontě má již sedm výher v řadě. Po Albotovi s Mannarinem neztratil set ani s Hyeon Chungem. Překvapivého semifinalistu letošního Australian Open přehrál 7-6(5) 6-4 a bude útočit na třetí letošní finále.

Jeho dalším soupeřem bude Jared Donaldson, který je jediným nenasazeným semifinalistou. Jednadvacetiletý Američan pokračuje ve skvělých výkonech. Po Basilašvilim a Ebdenovi nedal šanci ani Felicianovi Lópezovi. O patnáct let staršího Španěla za necelou hodinu hry smetl 6-3 6-1 a poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. V něm se pokusí Andersonovi vrátit loňskou porážku.

• ATP 500 ACAPULKO •
Mexiko, tv. povrch, 1,789.445 dolarů
čtvrteční výsledky (1. 3. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
A. Zverev (2-Něm.) - R. Harrison (USA) 6-4 6-1
Del Potro (6-Arg.) - Thiem (3-Rak.) 6-2 7-6(7)
Anderson (5-JAR) - Hyeon Chung (Kor.) 7-6(5) 6-4
Donaldson (USA) - F. López (Šp.) 6-3 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Super.

Nieco o Zverevovi a jeho rozchode s Ferrerom.
Sascha Zverev said he ended his work with coach Juan Carlos Ferrero after a heated argument at the Australian Open crossed a line, he says. "There was a moment where he was very disrespectful towards everybody in my team. That's why I had to stop that relationship."

Ferrero:
Ferrero answers Zverev, says Sascha kept arriving late to his practice sessions. ?I tried to teach him some discipline and humility?I asked him to be a little more punctual. I used to tell him that it wasn't right that day after day he arrived 20 or 30 minutes late to training. I used to tell him a little more discipline would be very good to improve tennis-wise.The first months he was more disciplined and respectful. But when he gained confidence he no longer respected the guidelines that I marked in the beginning.
Reagovat
Kozoroh
Četl jsem o tom na fóru tennis warehouse.

Tím se vysvětluje, proč je Saša slabý na majorech - je nedostatečně disciplinovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Slava mu stupla do hlavy, chyba mu pokora, je hrozne arogantny, nedisciplinovany, ked k tomu pridame, ze ho bude zase trenovat len otec tak ocakavam rychly zosup rebrickom, idealne niekde k 25 miestu. :D
Reagovat
Nola
mne vadi, ze obaja peru spinave pradlo na verejnosti, nieco na sposob Kotyza vs Pliskova, resp. Strycova vs Pliskova....
Beckera neangazoval?
Reagovat
smazaný uživatel
Becker nechce.

a Ferrero len reagoval na ten Zverevov bullshit. Saso nevie, ze mlcat je zlato.
Reagovat
smazaný uživatel
*Sasa
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/PFzRnKuDO-E
Reagovat
Nola
DelPo pekne
Reagovat
Pe3k
Bude na konci roku v top 5.
Reagovat
turista
Asi ano.
Reagovat
janek_da
zase se zraní
Reagovat
panzer.dragon
očekávám ho tam dřív, herně x výsledkově x mentalitou mi přijde aktuálně druhej po rogerovi, pokud vyhjraje acapulco tak mu bude chybět JEN 1670 bodů na třetí místo
Reagovat
turista
Del Potro je holt výborný hráč a Dominic Thiem je holt vyloženě antukový specialista jako kdysi jeho krajan Muster.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, Zverev bude malina. :)
Reagovat
Nola
tentokrat sme na jednej lodi :D
Reagovat
smazaný uživatel
to je dobre :D
Reagovat
Nola
DelPo je moja srdcovka, tam nie je co riesit....
Reagovat
Pavol
Zverev vyhrá, pomstí brata,
Reagovat
smazaný uživatel
ale neblazni :D
Reagovat
Pavol
Vypadá že som sa zmýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
jj je to drevo Palko :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist