Del Potro za pomoci deště opět porazil Söderlinga

30. 4. 2011, 10:04
Aktuality 18
ATP ESTORIL - Juan Martin Del Potro počtvrté v řadě a podruhé v letošní sezoně porazil Robina Söderlinga. Argentinský tenista v Estorilu vyhrál ve dvou setech a s Cuevasem si zahraje o finále.
Juan Martin Del Potro

Juan Martin Del Potro hraje na prvním antukovém turnaji od předloňského semifinále na French Open, neboť loni kvůli operaci zápěstí přišel o téměř celou sezonu. A zatím se mu daří výborně. V pátečním čtvrtfinále proti nejvýše nasazenému Robinu Söderlingovi vyhrál 6-4 7-5 a Švéda tak porazil ve čtvrtém vzájemném souboji v řadě. Naposledy si se současnou světovou pětkou poradil minulý měsíc v Miami.

Dvaadvacetiletý Argentinec začal první vzájemné měření sil na antuce lépe, i když trochu se štěstím K jedinému brejku a zisku první sady mu stačilo odvrátit všechny čtyři brejkboly a pouhých šest vyhraných fiftýnů na returnu. Úvod druhé sady ale jasně patřil Söderlingovi, který proti Del Potrovi usiloval o první výhru od září 2009, kdy Jihoameričana porazil v Davis Cupu. Šestadvacetiletého Švéda však přibrzdil déšť, který utkání za stavu 4-1 a 30-15 z jeho podhledu přerušil.

Na kurt se tenisté vrátili až po více než třech hodinách a Del Potrovi se povedl skvělý obrat; ze sedmi her získal šest a po dvou hodinách čistého boje zvítězil 6-4 7-5.

"Po té dešťové pauze jsem se musel hodně soustředit. Jsem moc šťastný, jak jsem ve druhém setu využil své příležitosti se do zápasu vrátit," komentoval dvaadvacetiletý Del Potro. "Moje zápěstí je v pořádku, je to stále lepší a lepší. Ale když je venku vysoká vlhkost, ještě to pořád cítím. Ale doktoři říkají, že je to normální. Nicméně se cítím rychlejší a lepší, než jsem čekal," uvedl rodák z Tandilu.

"Než začalo pršet, byl jsem v dobrém tempu, hrál jsem lépe. Nemyslím, že bych po přestávce hrál nějak hůř, ale on se zlepšil. Kurt byl po dešti pomalejší, ale v tom tak velký rozdíl nebyl," řekl Söderling, který letos vyhrál tři turnaje, od triumfu v Marseille však prohrál čtyři ze sedmi duelů. Komplikuje se mu tak příprava na blížící se French Open, kde bude obhajovat finále z let 2009 a 2010.

O druhé letošní finále se Del Potro utká s Pablem Cuevasem. Pětadvacetiletý Uruguayec po Tsongovi vyřadil i šestého nasazeného Thomaze Bellucciho, které porazil hladce 6-4 6-2.

Cuevas bude hrát celkově pošesté v semifinále, do finále se však dosud ještě nikdy nedostal.

Druhá semifinálová dvojice v Estorilu bude známá až v sobotu. Program místního čtvrtfinále narušil déšť i v pozdních večerních hodinách a poslední dva zápasy byly definitivně přeloženy na zítřejší dopoledne. Duel Andersona s Verdaskem bude pokračovat za stavu 7-6 pro Jihoafričana, Simon vede 6-5 nad Raonicem.

- ATP 250 ESTORIL (Portugalsko, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (29. 04. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (8-Arg.) - Söderling (1-Švéd.) 6-4 7-5
Cuevas (Urug.) - Bellucci (6-It.) 6-4 6-2
Verdasco (2-Šp.) - Anderson 6-7(2) *přerušeno
Simon (4-Fr.) - Raonic 6-5 *přerušeno

*dohrávat se bude v sobotu od 13:00 hodin SELČ

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Supertennis, satelit 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Ty spamere, přestaň tady už konečně propagovat ty svoje reklamy na sportovní televize či satelity, nebo napíšu adminovi, aby tě zabanoval!
Reagovat
smazaný uživatel
Spamer je slovo přejaté, a tedy jej píšeme s dvěma m.
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy chci tím říct, že jej píšeme jako spammer, ne spamer.
Reagovat
Mistr
Nech ho být. Někomu, kdo má doma broželit se tohle může hodit
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reklama? Na co jako? Nikde nevidím odkaz na komerční weby nebo internetové prodejny.
Pochlub se, kolik banů jsi tady už dostal? A kdy zase začneš sepisovat ty směšné plky o Rožérovi?
Reagovat
smazaný uživatel
tak zrovna ty reklamy na TV jsou jedny z mála hodnotných informací, které tu v diskuzích jsou. Škoda že jsem takové jelito a nedokážu k tomu satelit přemluvit, Zkoušel jsem to snad 100x a nikdy jsem nic nenaladil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Většina satelitních instalací je typu "za málo peněz málo muziky". Nemá smysl ladit zde uváděné frekvence, pokud danou satelitní pozici nepřijímáš!
Při multifokusu (nastavení napevno bez otáčení motorem) má KAŽDÁ POZICE v ohnisku před parabolou (nebo parabolami) svůj KONVERTOR. Jejich počet prakticky není omezen (2-16), výstupy se sloučí přepínačem, do místnosti už jde jenom jeden koaxiální kabel.
Reagovat
smazaný uživatel
Supertennis, satelit 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Al Jazeera Sport 2, satelit 7 stupňů západně, frekvence 12284 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 120 cm
Reagovat
smazaný uživatel
,,No mě se moc suverénní nezdál. Sice ovládl několik turnajů, ale jeho hra mě nepřesvědčovala, ale vždycky to nějak urval.''

----------------------------------------------------------------------

Takový nesmysl, jako jsi napsal ty, jsem ještě nikdy nečetl. Vlastně ano. Na těchto tenisových stránkách jsem nejednou četl pár žvástů buď od Olfesse, Barneyho, nebo od Brože. Divíš-li se, proč se mi tvůj příspěvek nelíbí, tak ti to okamžitě vysvětlím.

Soderling je pátým nejlepším tenistou světa, což také potvrzuje jeho hra, jež je založena nejen na špičkovém tvrdém podání, ale i na výborném forhendu.

Poslední větou jsi tomuto komentáři pouze dodal korunu. Jestliže Robin vyhrál těch ,,pár'' turnajů kvůli štěstí, tak zcela netuším, jak to myslíš. Kdyby ses zmiňoval o Santorovi, hráči, jenž takřka vůbec neuměl hrát tenis, tak bych to docela pochopil.
Reagovat
Mistr
1) O štěstí jsem nic neřekl, řekl jsem, že to vždycky nějak urval.

- OK, tak si to projdeme.

Brisbane - Harrison, Berrer, Ebden - povinnost.
Ve druhém setu se Štěpcem nedopodával do utkání, ale Radek stejně pak o servis přišel a napodruhé už Soderling dopodával.
Od té doby nevyhrál dva zápasy v řadě až do Mnichova (Štěpánek)

AO - první tři kola znovu dřeváci - Starace, Muller i Hernych - povinnost
Dolgopolov naplno odkryl Robinovu formu neformu a porazil ho.

Rotterdam - už ve druhém kole na něj měl Kohlschreiber matchball
Proti Južnému o kolo dál první set vyhrál díky tomu, že se za stavu *4:5 Rus krásně sám vyházel. Ve druhém setu měl Južný setball, míček nalitý na kříži a polovina kurtu volná, kdyby to nenarval 30 cm za baseline, tak se hrála třetí sada.

Marseille - hned v prvním zápase 2 TB s Mahutem, hlavně první set klidně mohl taky skončit naopak. Bůh ví, jak by se to pak vyvíjelo.
Pak tragičtí Llodra a Tursunov a ve finále čekal Cilic, kterého Soderling přehrával až ve třetím setu.

No a od té doby nic.
Jak říkam, vždycky to nějak urval.
Během těch tří turnajů narazil jen na 2 hráče TOP15 (Roddick,Youzhny)
Reagovat
smazaný uživatel
Mistra ale mluvil o tomto roce a jediné, co tvrdil, bylo, že sice vyhrál pár menších turnajů, ale nehrál nijak oslnivě. Tvůj příspěvek žádný protiargument nenabízí, místo toho se sám dopouštíš nesmyslů typu že "Santoro téměř neuměl hrát tenis". A co teda Štěpánek? Jsou podobný typ hráčů, tj. z podání ani od základní čáry bomby nedávaj, ale kompenzují to variabilitou a šikovností (dropshoty, voleje aj.).
Reagovat
smazaný uživatel
Péťo, máš už hotové úkoly do školy?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jak si to mám vysvětlit. Soderling byl na začátku roku suverenní a já tipoval, že to letos dotáhne alespoň do dvou finálových kolu na GS a z toho jednou urve titul. Teď na důležitějších turnajích je ale rád za výhru proti žabáčkovi a nepřesvědčuje mě ani že obhájí finále na RG.
Reagovat
Mistr
No mě se moc suverénní nezdál. Sice ovládl několik turnajů, ale jeho hra mě nepřesvědčovala, ale vždycky to nějak urval.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj minuly rok na antuke nic nehral - teda finale v Barce ale inac nic a na RG zrazu ozil a hral vyborne, pricom si pamatam ze turnaj pred RG v Nice prehral s Rochusom tusim ci s kym a bol tragicky najhorsi vykon aky som u neho videl, neviem ci hraci sa snazia iba na GS - ta spicka alebo ako to je s nimi, co sa tyka Robina netreba zabudat ze toto bola 250ka a on uz 2 vyhral cize on teraz nemusi rok hrat tieto male turnaje kedze si nemoze pripisat ziadne body, naozaj neviem naco vobec sa prihlasil sem do Estorilu, ked zrejme aj tak planoval to nevyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Většina hráčů elitní desítky prokazuje své nejlepší výkony zvláště na grandslamech. Roger Federer může být pravou ukázkou takového tenisty. Nemyslím tím to, že bych mu chtěl křivdit, ba i urážet, ale chci pouze konstatovat pravdu. Podobně tomu tak je i u ostatních tenistů, jako je např. Murray.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist