Del Potro zahájil sezonu vítězstvím nad Andersonem

22. 2. 2017, 10:00
Aktuality 4
Juanovi Martínovi Del Potrovi se návrat na kurty po tříměsíční pauze vydařil. Argentinský tenista na podniku ATP 250 v americkém Delray Beach přehrál dvakrát 6-4 Kevina Andersona. Jihoafričana tak porazil i pošesté. Del Potra v dalším kole čeká Damir Džumhur. Uspěla i nasazená jednička Milos Raonic. Naopak čtvrtou porážku v řadě zaznamenal Ivo Karlovič.
Juan Martín del Potro

Juana Martína Del Potra opět trápilo zápěstí a obecně fyzická kondice. Vítěz US Open z roku 2009 se proto rozhodl vynechat začátek letošní sezony a do tenisového kolotoče se vrátil stejně jako loni v Delray Beach, kde před šesti lety triumfoval a loni postoupil mezi nejlepší čtyři.

V bitvě "comebacků" čelil Kevinovi Andersonovi. Jihoafričan kvůli potížím s kyčlí rovněž přišel o úvod sezony včetně grandslamového Australian Open. Na kurty se sice vrátil už minulý týden v Memphisu, na první letošní výhru však stále čeká. Ani v šestém duelu s Del Potrem nedokázal uspět.

Nasazená sedmička měla zápas pod kontrolou. V každém setu získala jeden brejk, jedinou hrozbu soupeře ve druhém gamu odvrátila, proměnila dvě ze šesti šancí na proražení servisu soupeře a po necelé hodině a půl mohl 42. hráč světa slavit vítězný návrat.

O postup do čtvrtfinále si Argentinec zahraje s bosenským tenistou Damirem Džumhurem. Se 79. mužem světového hodnocení se nikdy předtím neutkal.

Dál jde i turnajová jednička Milos Raonic. Kanaďan v utkání s domácím kvalifikantem Timem Smyczekem ani na chvíli nezaváhal a ztratil jen pět gamů. Nezaváhali ani domácí nasazení Steve Johnson a Jack Sock.

Se špatnou formou se potýká Ivo Karlovič, jenž v Delray Beach plnil roli nasazené dvojky. Chorvat poprvé nestačil na finalistu z před dvou let Donalda Younga. Američanovi podlehl ve dvou tie-breacích a zaznamenal již čtvrtou porážku v řadě.

Nedaří se ani Bernardovi Tomicovi. Australská dvojka prohrála minulý týden v Memphisu v prvním kole a stejný výsledek zopakovala i tento týden v Delray Beach. Nad síly čtyřiadvacetiletého Australana byl kvalifikant Steve Darcis.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA, tv. povrch, 599.345 dolarů
úterní výsledky (21. 2. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Del Potro (7-Arg.) - Anderson (JAR) 6-4 6-4
Raonic (1-Kan.) - Smyczek (USA) 6-1 6-4
Young (USA) - Karlovič (2-Chorv.) 7-6(5) 7-6(3)
Sock (3-USA) - Albot (Mol.) 6-4 7-6(2)
Johnson (5-USA) - Kozlov (USA) 6-1 6-4
Darcis (Belg.) - Tomic (6-Austr.) 3-6 6-1 6-4
Basilašvili (Gruz.) - Haas (Něm.) 6-7(4) 7-6(8) 6-2
Garcia-López (Šp.) - Brown (Něm.) 6-3 6-3
Džumhur (Bosna) - Kravčuk (Rus.) 6-3 6-4
Čorič (Chorv.) - Giraldo (Kol.) 6-2 6-3
Donaldson (USA) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(5) 3-6 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Včera jsem viděla kus zápasu mého miláčka Tommyho Haase s Basilašvilim. Tenis nezapomněl a jednoručák zase potěšil, ale prohrál. První set vyhrál v TB a ve druhém přišel Basilašvili o podání a za stavu na 4:3 pro Tommyho pak při jeho podání začal Tommy kulhat a nechal se ošetřovat mezi výměnou. Druhý set pak dotahl do TB, ale ten prohrál. Ale hezky se na něj dívalo, tak alespoň něco, Tommy.
Reagovat
VlS
Tak ti přeju Delpo, aby ti zdraví vydrželo aspoň do Wimblu.
Reagovat
Mayo
Vamos DelPo, Wimby je tvoj.
Reagovat
janek_da
zápas jsem neviděl

zato jsem viděl Kukušku. Bambilion BP, stáhl z 0:5 a měl BP na 5:5. Ale jinak nádherný tenis od něho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist