Delbonis si v Sao Paulu došel pro první titul

2. 3. 2014, 22:51
Aktuality 0
ATP SAO PAULO - Třiadvacetiletý Argentinec Federico Delbonis si na antuce v Sao Paulu došel pro svůj první titul na okruhu ATP. Ve finále zdolal o devět let staršího Itala Paola Lorenziho, pro kterého byl až o tohoto týdne maximem postup do čtvrtfinále.
Profily hráčů
Federico Delbonis

Federico Delbonis porazil ve finále halového turnaje ATP na antuce v Sao Paulu 4-6 6-3 6-4 Itala Paola Lorenziho, kterému oplatil tři porážky z challengerů. Na cestě k titulu 61. hráč světa vyřadil mimo jiné trojnásobného vítěze turnaje Nicoláse Almagra ze Španělska či domácího Thomaze Bellucciho.

Třiadvacetiletý Argentinec se dočkal prvního turnajového triumfu na druhý pokus, loni marně bojoval ve finále v Hamburku. Tehdy v Německu vyřadil i Rogera Federera a ve finále s Italem Fogninim neproměnil tři mečboly.

"Všechny zápasy tady byly komplikované. Vzpomínám si na momenty z každého z nich, obzvlášť na ten ze zápasu proti Nicovi (Almagrovi), kdy jsem prohrál první set. Bylo to těžké, ale dokázal jsem se do zápasu vrátit," vzpomínal na průběh úspěšného týdne Delbonis, který v žebříčku ATP vyletí na 44. místo a překoná tak své maximum.

Argentinský tenista na Brasil Open ukončil šestileté kralování Španělů. Loni triumfoval Rafael Nadal, před ním třikrát Almagro, a jednou Ferrero a Robredo.

Lorenzi navzdory finálové porážce prožil v Sao Paulu nejlepší týden v kariéře. Hráč, jemuž patří v žebříčku 114. místo, dosud na elitních turnajích došel maximálně do čtvrtfinále.

"Tenhle týden jsem si užil. Cítil jsem se tu jako doma, bylo to neuvěřitelné. Jsem velmi šťastný, finále jsem se snažil vyhrát, ale soupeř hrál v důležitých výměnách lépe a to je tenis," řek Lorenzi.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 539.730 dolarů)
nedělní výsledky (02. 03. 2014)
Dvouhra - finále:
Delbonis (Arg.) - Lorenzi (It.) 4-6 6-3 6-4
Čtyřhra - finále:
García-López/Oswald (Šp./Rak.) - Cabal/Farah (2-Kol.) 5-7 6-4 15-13
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist