Delbonis ve Stuttgartu porazil Mónaka a ukončil sérii čtyř porážek

8. 7. 2014, 07:26
Aktuality 1
ATP STUTTGART - Federico Delbonis po návratu na antuku ukončil téměř dvouměsíční čekání na výhru. Argentinský tenista ve Stuttgartu porazil hladce ve dvou setech zkušenějšího krajana Juana Mónaka.
Federico Delbonis

Federico Delbonis získal letos v únoru na antuce v Sao Paulu svůj premiérový titul, koncem května si pak zahrál finále ve francouzském Nice, kde nestačil až na Gulbise.

Na další výhru ale čekal téměř dva měsíce, neboť na dalších třech turnajích neuhrál ani set. Překvapivá byla především prohra v prvním kole French Open se Srbem Lajovičem, na trávě se třiadvacetiletého Argentince příliš nečekalo ani proti Kližanovi a Nieminenovi.

Sérii čtyř porážek Delbonis ukončil na antuce ve Stuttgartu, kde odstartoval hladkou výhrou nad zkušenějším krajanem Juanem Mónakem. Bývalou světovou desítku a finalistu z roku 2012 porazil 6-4 6-1, když odvrátil sedm z osmi brejkbolů.

Nejvýše nasazeným hráčem a zároveň obhájcem titulu je Fabio Fognini. Italský tenista do soutěže vstoupí duelem s Kazachem Andrejem Golubjovem, který na úvod porazil snadno 6-4 6-1 domácího Philippa Petzschnera.

Turnajovou dvojku Rusa Michajla Južného vyzve Leonardo Mayer, který otočil vývoj utkání s Němcem Michaelem Berrerem a zvítězil 2-6 6-3 7-6. Sedmadvacetiletý Argentinec Mayer se po postupu do osmifinále Wimbledonu posunul ve světovém žebříčku na 47. místo, což je jeho nové maximum.

Jediným českým zástupcem v letošním ročníku MercedesCup je Lukáš Rosol, kterého v prvním kole vyzve domácí Alexander Zverev startující na divokou kartu.

Stuttgartský turnaj má letos derniéru na antuce. Od příští sezony se totiž bude hrát už tři týdny před Wimbledonem na travnatých kurtech, které byly v pondělí slavnostně otevřeny.

- ATP 250 STUTTGART -
(Německo, antuka, 485.760 eur)
pondělní výsledky (07. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Delbonis (8-Arg.) - Mónaco (Arg.) 6-4 6-1
Golubjov (Kaz.) - Petzschner (Něm.) 6-4 6-1
Mayer (Arg.) - Berrer (Něm.) 2-6 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist