Dementěvová má zlatou olympijskou medaili, čtyřhru ovládly Williamsovy

17. 8. 2008, 11:10
Aktuality 24
Jelena Dementěvová se stala v Pekingu olympijskou vítězkou ve dvouhře. Ruská reprezentantka dnes ve finále porazila 3:6, 7:5 a 6:3 krajanku Dinaru Safinovou a ke stříbru ze Sydney přidala nejcennější medaili. Čtyřhru vyhrály americké sestry Venus a Serena Williamsovy, které po triumfu v Sydney získaly další olympijské zlato.
Dementieva Elena

V singlovém finále si v prvních čtyřech hrách ani jedna z tenistek nepodržela servis. Pak Safinová začala trefovat první servis, především díky tomu se dostala do vedení 5:2 a následně získala úvodní sadu.

Dementěvová byla aktivnější, ale mladší sestra někdejší světové jedničky Marata Safina ji trápila úpornou obranou. Do druhého setu lépe vstoupila pátá nasazená hráčka, která vedla už 4:1. Finalistka letošního Roland Garros vyrovnala na 4:4 a vrátila se do hry o druhý set, ale ve dvanáctém gamu znovu ztratila servis a Dementěvová si vynutila pokračování zápasu.

Ve třetí sadě Safinová častěji chybovala ve výměnách, v klíčových chvílích dělala dvojchyby a několikrát praštila raketou o zem. Dementěvová získala na kurtu převahu a vedení 4:1 proměnila ve výhru 6:3. Zápas ukončila vítězným forhendem.

Tenistka, jejímiž největšími úspěchy zatím byly vedle olympijského stříbra finálové účasti na Roland Garros a US Open v roce 2004, byla po triumfu nadšená. "Nečekala jsem ani medaili, ať už zlatou, stříbrnou nebo bronzovou. Je to neuvěřitelné, pro mě je to nejlepší okamžik v kariéře. Nikdy na to nezapomenu," řekla.

Ve čtyřhře dominovaly sestry Williamsovy

Finále čtyřhry naprosto ovládly Williamsovy, které španělskému páru Anabel Medinaová-Garriguesová, Virginia Ruanová-Pascualová dovolily jen dva gamy. Venus Williamsová tak má po dvou zlatých ze Sydney na kontě už třetí nejcennější olympijskou medaili, její mladší sestra na cenný kov dosáhla zatím jen ve čtyřhře.

V deblu pod pěti kruhy vyhrály deset zápasů za sebou, v Pekingu je na úvod turnaje potrápily v třísetovém duelu české tenistky Nicole Vaidišová s Ivetou Benešovou.

Wimbledonská šampionka Venus Williamsová si rodinný triumf užívala. "Vyhrát se Serenou je ještě lepší, protože si můžete vychutnat tuhle chvíli se sestrou," uvedla bývalá světová jednička, která právě mladší sestru letos na londýnské trávě ve finále porazila.

Výsledky - olympijské hry - ženy:
Dvouhra - finále:
Dementěvová (5-Rus.) - Safinová (6-Rus.) 3:6, 7:5, 6:3.

Čtyřhra - finále:
V. Williamsová, S. Williamsová (2-USA) - Medinaová-Garriguesová, Ruanová-Pascualová (4-Šp.) 6:2, 6:0.
ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
elene preju hodne stesti na us open........verim ze muze jit hodne daleko!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Prala jsem to Dinare,fandim ji a kurevsky me to mrzi,ze vyhrala Dementevova,brrr:(
Reagovat
smazaný uživatel
Dementieva,jeste ani na jmeno ji nevim prijit :)
Reagovat
smazaný uživatel
:Djelena je ale gut hracka.......dinara ted hraje skvele a dlouho neprohrala ale jelena dnes byla lepsi!!!dinare moc nefandim ale uznavam ze je to skvela hracka!rusky sou proste NEJ
Reagovat
smazaný uživatel
Njn,kazdy ma toho sveho vysneneho viteze.Tak budu smutit a doufat,ze priste ji porazi :)))
Reagovat
smazaný uživatel
já sem to Elence přál,protože v 31 letech už v Londýně nebude.buď se nevejde do výběru,nebo už ukončí kariéru tak sem jí to přál.Dinara je o 5 let mladší.má ještě kariéru před sebou a v Londýně může být i zlatá
Reagovat
smazaný uživatel
Elenko,konečně si nejlepší na velkém turnaji
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska si to jednoznačně zasloužila Jelena to neni pochyb a taky jsem jí to přála. Jinak Dinara by se měla uklidnit pokud chce vzhrávat takovýhle souboje, to její věčný házení raketou atd to jí asi moc nepomohlo. Jelena byla v klidu, teda alespoň na pohled a taky se jí to vyplatilo. Ale taky samozřejmě hrála lépe než Dinara .... No gratuluji ....
Reagovat
smazaný uživatel
jj taky to tak vidim.........jelene fandim jako rogerovi!!tak doufam ze se jim bude darit na us open!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v to taky doufám.... :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl to moc pěkný zápas,ale zvítězila trpělivost nad bojovností.Čekal jsem,že se na konci utkání Dementěvová psychicky seype,a ono to bylo přesně naopak-sesypala se Dinara.Jak řikal komentátor-měla dát vše do závěru druhého setu,tam ale totálně selhala a proto vyhrála asi Jelena zaslouženě.A jsem rád,že finále důležitého turnaje bylo konečně ve třech setech,na grandslamech bylo asi posledních 6 finálí na 2 sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, tenis má dost ošidný počítání bodů. Buďme přesní. Ve 2.setu měla brejkbol, chyběl jeden míč od vedení 6-5. Stačil jeden míč a pak už to mohla dotlačit k výhře (buď 7-5 nebo 7-6). Tajbrejky už zvládá dost úspěšně. Jeden míč, který skončil o pár centimentů na blbém místě, není totálně. Jinak souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
prmn ale ty bys ten brejkbol vyuzil vit?????ono je to nekdyi tezky........zvlast ve finale olympiady!!nikdo mi nebude rikat ze je dementeva spatna a ze to je psychous!!nechapu vas dost smesny se koukni na jeji vylsedky co by za to nektere hracky daly!!!!jo priznavam ze jelena ma problemy s psychikou ze ji to nevyslo treba to QF v tý parizi proti dinare!!dobre jo ale co by zato nake hracky dali aby hrali jako ona!!nekere hracky bejt psychycky labilni nemuzou kdyz vypadavaj hned na zacatku tunaje!ver ze v prvnim nebo ve druhym kole by jelena vedeni 6:4 5:2 neztratila!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ja sem tak rada ze to jelena zvladla........jen tak dal!!!moc ji fandim je o moje nejoblibeneejsi hracka........preju hoden stesti na us open!!bylo to celkem hezke finale
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje názory jsou velmi kvalitní. Finále nestálo za nic. Plno nervozity, plno chyb, špičkové údery byly k vidění hlavně v předchozích kolech, a to i v zápasech hráček, které se do finále ani nedostaly.
Takhle to dopadá, když hráč s ambicemi na výhru v singlu hraje ty nesmyslný čtyřhry - stejně se na ně nedá koukat. Ke konci turnaje chybí síly.
Reagovat
smazaný uživatel
prmn jo ale nejkvalitnejsi nazory mas ty........furt slysim nazory jak je dementieva labilni jak ma spatny podaníí a tyhle kecy jestli je tak spatna tak je divny ze uz celej rok hraje dobbre byla v semifinale wimbledoun ted tady vyhrala nwm koho myslis tim ze tady byli lespi hracky predtim dobre sestry wiliamsovi ale to nemeli teda prohrat je to jejich minus!!!!!jesltli vyhrana olympiada je spatna tak uz fakt nevim jako!! a jelena si to vitezstvi zaslouzila hrala celej turnaj dobre!!!dobre to finale bylo pro obe dost tezke nerikam ze to byl uplne nejlespi zapas ale to jej jasny kdyz uz obe byli unaveny!!!a tim padem byli nejelpis dyz byli ve finale ......nechapu tvuj nazor ze tady byli lepsi hracky tak proc teda nebyli ve finale?????safina taky hrala ctyrhru ale treba jankovic ta hrala????NE........jelena naprosto zaslouzene vyhrala hrala celej tejden dobrej tenis uz treti kolo mela tezky proti wozniacký a pak presla pres serenu myslim dobrej vysledek nebo ne?????mi rekni jaka hracka podel tebe mela vyhrat????
Reagovat
smazaný uživatel
áááááách, to je nářez. "tim padem byli nejelpis dyz byli ve finale". To je úplně neprůstřelný. Dej konkrétní otázku nebo mi dokaž, že někde mám fakta špatně. Ale subjektivní názory do toho nepleť, každý někomu přejeme. Mně se třeba líbil ceremoniál (ten ti v ČT už nedali), rusajdy si to pěkně užily a Jelence tu radost přeju, není nejmladší, třeba už nic zásadního nevyhraje. Pokud možno vynechej řadu teček, nejdřív si to v klidu promysli, rád odpovím, čas mám, na OH mám volno.
Reagovat
smazaný uživatel
jéééé tak ok ja nic vysvetlovat nebudu ale rikam ze na tomhle turnaji byly pravdepodoben nej a zazlouzili si to finale........:D:Djelenu mam rada moc ji fandim a doufam ze formu udrzi do us open!!nwm sestry williamsky nehrali uplne podle predstav ale fakt me stvou ty reci je jelena labilni atd. dobre nekdy to nezvlada ale co by ostatni za ty vykony dali!tj muj nazor a tvuj ti samozrejem neberu ale ja fakt fandim a nekdy me ty reci dostavaj
Reagovat
smazaný uživatel
Moc to Jeleně přeju, konečně vyhrála nějaké velké finále. Safina je neskutečně labilní, 17 DF mluví za vše, někdo tu psal, že Dinara by mohla být tou správnou světovou jedničkou.. nevím, to by musela hodně zapracovat na své psychice.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se té jedničky dočkáš. Tenhle názor má víc lidí.
Seš typickej fanoušek, usuzuješ z jednoho zápasu, dlouhodobý trend nesleduješ, ale ten je přece důležitější. Skoro každý ví, že Dementová je asi největší psychouška hned po Čakvetadze (zapátrej v historii). Jak se dokáže sesypat při skoro vyhraném zápase, je úplně grandiózní.
Reagovat
smazaný uživatel
To, co jsi napsal je k smíchu.. :-D nejsem fanoušek Jeleny, jen jsem jí to dnes přál, toť vše. A jinak nesoudím z jednoho zápasu, Safina předvedla svou labilitu víckrát. Je to sice bojovnice, ale taky se umi sesypat a pak se z ní stává uzlíček nervů. Navíc má občas problémy porážet slabší soupeřky. Ona není ta pravá adeptka na plnohodnotnou světovou jedničku.
Já si počkám, až se stane světovou jedničkou Caroline Wozniacki ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to budeme dva, co si rádi počkají. Jen jestli se dočkají.
S tím názorem ohledně slabších soupeřek ovšem souhlasím, je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme ;-)
Jinak já nechci aby to vyznělo tak, že snižuju kvality Safiny, to určitě ne. Hrozně se v poslední době zlepšila, evidentně na sobě dře.. navíc dokáže otočit už skoro prohraný zápas, to se mi líbí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist