Déšť a přesun do haly je nerozhodil. Hlaváčková s Hradeckou ovládly Auckland

7. 1. 2012, 07:17
Aktuality 2
WTA AUCKLAND - Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si na úvodním turnaji sezony v Aucklandu došly pro šestý společný titul. Vítězky loňského Roland Garros si v dnešním finále, které bylo kvůli dešti přesunuto do haly, poradily s Němkou Görgesovou a Italkou Pennettaovou.
Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Program v Aucklandu už od kvalifikace narušoval déšť a pořadatelům přidělal vrásky na čele i ve finálový den. Souboj o titul ve čtyřhře začal s téměř dvouhodinovým zpožděním, zápas byl navíc přesunut do haly, aby se tenistky stihly včas přesunout na další turnaje.

Andrea Hlaváčková a Lucie HradeckáDo deblového finále se na Novém Zélandu prodraly třetí nasazené Češky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které v semifinále vyřadily nejlepší pár současnosti Květu Peschkeovou a Katarinu Srebotnikovou.

O vítězství svedly souboj s Němkou Julií Görgesovou a Italkou Flavií Pennettaovou, ještě nedávno deblovou světovou jedničkou. V prvním setu dokázaly české tenistky otočit z 3-5 na 6-5, tie-breaku ale stejně prohrály. Ve druhé sadě se však mohly opírat hlavně o servis Hradecké a bleskově si vynutily super tie-break, jehož závěr zvládly lépe a po hodině a 26 minutách zvítězily 6-7 6-2 10-7.

Mečbol proměnila Hradecká volejem a zakřičela si. Hlaváčková se na kamarádku nechápavě podívala, jelikož netušila, že je konec. "Byla jsem zmatená a myslela si, že jen jdeme měnit strany a přitom Lucie zápas ukončila. Přišla jsem o okamžitou radost, ale nevadí," smála se Hlaváčková ve video rozhovoru na webu turnaje. 

Vítězky si rozdělí jedenáct tisíc dolarů a navíc dostaly lahev vína. "Tu musíme vypít, je na cestu do Austrálie těžká," řekla Hradecká a za šéfku páru označila svoji kolegyni. "Já, to ne! Necítím se tak, ale proč ne," řekla Hlaváčková.

Šampionky loňského French Open Hradecká s Hlaváčkovou tak získaly šestý společný titul. Hradecká má na okruhu WTA na kontě celkem dvanáct triumfů ve čtyřhře, Hlaváčková o tři méně.

Šestadvacetiletá Hradecká se nyní přesune do Hobartu, kde ji čeká generálka na Australian Open. Startovat bude i ve čtyřhře, roli nasazených jedniček však bude plnit společně se Španělkou Anabel Medinaovou.

Kvůli dešti se finále v Aucklandu odložiloFinálový duel ve dvouhře organizátoři podniku kategorie WTA International nepřesunuli do haly, ale odložili ho na druhý den. Dnes poražená Pennettaová by se o titul s Číňankou Jie Zheng měla utkat v neděli, respektive v sobotu od 23:00 hodin SEČ. Pokud však počasí nebude přát, bude se i o singlový titul hrát v hale.
- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (07. 01. 2012)

Čtyřhra - finále:
Hlaváčková/Hradecká (3-ČR) - Görgesová/Pennettaová (4-Něm./It.) 6-7(2) 6-2 10-7

Dvouhra - finále:
Pennettaová (4-It.) - Jie Zheng ... odloženo na neděli (na sobotu od 23:00 SEČ)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
UnrealTom
nice job :)
Reagovat
VlS
Hezky holky, tak znova na AO
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist