Devatenáctiletý Vrbenský během měsíce vyhrál tři turnaje Futures

6. 10. 2019, 11:46
Aktuality 1
Michael Vrbenský si i na čtvrtém turnaji Futures během posledních pěti týdnů zahrál ve finále a potřetí ho proměnil v titul, svůj celkově čtvrtý. Devatenáctou výhru z posledních 20 zápasů přidal devatenáctiletý Čech v dnešním finále na antuce v turecké Antalye, kde porazil 7-5 6-3 nejvýše nasazeného Němce Petera Hellera.
Profily hráčů
Michael Vrbenský (© LTK Liberec)

Michael Vrbenský získal svůj první titul na turnajích Futures loni v červenci v rakouském Welsu (M15). Na další triumf čekal více než rok, během uplynulého měsíce ale vybojoval hned tři trofeje. 

Devatenáctiletý Čech odehrál za posledních pět týdnů čtyři antukové turnaje a na všech došel do finále. Tři z nich přetavil v triumf, když v září zvítězil v maďarském Székesfehéváru (M15), před týdnem v pražských Říčanech (M25), kde dokonce ovládl i čtyřhru společně s Jonášem Forejtkem, a dnes dobyl podnik v turecké Antalye (M15).

V Turecku třetí nasazený Vrbenský neztratil v pěti utkáních ani set. V dnešním finále si poradil 7-5 6-3 s turnajovou jedničkou Němce Peterem Hellerem, kterému oplatil porážku z loňského roku.

Vrbenský je dalším z českých teenagerů, kteří se v poslední době začínají pomalu prosazovat mezi dospělými. Dokonce už do daviscupového výběru se dostali sedmnáctiletý Jiří Lehečka, osmnáctiletý Tomáš Macháč, čerstvě sedmnáctiletý Dalibor Svrčina a osmnáctiletý Jonáš Forejtek, který byl po triumfu na chlapeckém US Open hrdinou daviscupového utkání v Bosně a Hercegovině.

• FUTURES M15 ANTALYA •
Turecko, antuka, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (06. 10. 2019)
• Dvouhra - finále •
Vrbenský (3-ČR) - Heller (1-Něm.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
Gratulace k titulu pro dalšího z řady nadějných mladých tenistů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist