Devětadvacetiletý Francouz Ascione ukončil kariéru

26. 9. 2010, 14:30
Stalo se... 5
Francouzský tenista Thierry Ascione v 29 letech ukončil kariéru. Během ní vyhrál osm challengerových turnajů a v žebříčku se vyšplhal na 81. místo.
Profily hráčů
Thierry Ascione

Thierry Ascione odehrál svůj poslední zápas tento týden na domácím turnaji v Métách, kde v 1. kole podlehl Holanďanu Igoru Sijslingovi.

"Před i po zápase to bylo hodně emotivní," řekl Ascione. "Měl jsem hezkou kariéru. I když jsem od začátku věděl, že ze mě nebude velký šampion. Musel bych mít jinou povahu, ale nelituji toho. Díky tenisu jsem zažil skvělé chvíle a setkal se se skvělými lidmi," dodal. 

Devětadvacetiletý rodák z Villeurbanne se na okruhu ATP nikdy výrazněji neprosadil, když si pouze třikrát na turnajích se slabším obsazením zahrál ve čtvrtfinále. Více úspěchů nasbíral na challengerech, ze kterých získal osm titulů.

V žebříčku se Francouz vyšplhal nejvýše v roce 2004, kdy byl na 81. místě. Tenisem si na prize money vydělal milion dolarů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
1:1 na zapsy a 3:3 na sety s Nadelem.Kdo to muze o sobe rict...
Au revoir Thierry;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pred sesti lety Nadala porazili i takovi "borci" jako Hrbaty, Spadea ci Calleri! Tehdy si to mohlo rici vice tenistu. Uprimne jsem rad, ze jiz nebude pusobit na okruhu!
Reagovat
misoSK
tak napr. Hrbaty ma aj s Federerom kladnu bilanciu,nehovoriac o tom kolkych dalsich spickovych hracov behom kariery zdolal, takze nemozes znizovat jeho vitazstva nad Nadalom...a takisto spadea i calleri dosiahli behom kariery velke vitazstva, len tolko k tomu
Reagovat
smazaný uživatel
Calleriho bekhend jednoruč patřil nejlepším, bohužel někteří trotlíci obdivují jen top ten a zbytek jsou pro ně "borci"..
Reagovat
weak
Klabersone, co máš proti zmíněným hráčům? Spadea, Hrbaty, Calleri? ... všechno to byli špičkoví hráči...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist